View Single Post
29 Jan 2010  
DomeX

Windows XP
 
 

Hey! I have the same problem with my new Acer Aspire 4540 and I think I can provide more information.

SPECS:
-AMD Athlon II x2 processor M300 @2.0GHz, 1MB L2 cache
-ATI Radeon HD4200 Graphics
-2GB DDR2 RAM
-BIOS Version 1.03

The laptop came without OS, so I installed my old Windows XP version into it. The only problem is that, apparently, there are no drivers for it. So I did the next best thing, which was finally buying Windows 7. I bought the 32 bits Ultimate version and installed it on the laptop. Everything went very smoothly and I had no trouble whatsoever.

The bad stuff began when I tried to install the drivers that I found on the manufacturers page (link at the bottom). Almost all of them worked, except for the wireless and the video card controller. It's an ATI Radeon HD4200 @256MB.

What I've tried so far:

-Download and install the Vista version of the driver using Windows 7 compatibility option.
-Download and install the Windows 7 drivers.
-Download and install the XP version from the ATI webpage (link at the bottom), using Windows 7 compatibility option.

None of those worked. So I went to the Device Manager and noticed that it was using a standar VGA card with a PnP generic monitor. I tried to uninstall both drivers to try installing the setup packages, but that didn't work because the laptop asked me to restart, and when the OS launched, it told me that "The new drivers were installed and working correctly", referring to the same VGA standar card. At this point I almost started crying.

Anyway, I went to the folder were I installed the ATI drivers and noticed something else: there are 4 Windows Installer packages, called "atiicdxx", "chipset", "tvtablerev1" and "TVW_USB_ID", and all of them give the same error message when I double-clic them. As I'm not using the english version of the OS, I'll try my best to translate, but it goes like "It's not possible to open this installation package. Call the manufacturer of the aplication to check if it's a valid Windows Installer package".

I hope this is enough information for you to help me. If you need anything else, please ask. i will be very grateful if you can help me out of this.

EDIT: forgot to add the links ^^

Service & Support
My System SpecsSystem Spec