Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.



Windows 7: Problem on system restore. Need help.

22 Feb 2011   #1

Windows 7 Ultimate x64
 
 
Problem on system restore. Need help.

I want to turn on my system restore, but when i was going to open system protection this error appear.



Then when i click, this one will appear.



then the other buttons on the system protection tab are disabled. And can't search any available drives. Thanks for any response to this.

My System SpecsSystem Spec
22 Feb 2011   #2
whs

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Vista, Windows7, Mint Mate, Zorin, Windows 8
 
 

Is your Volume Shadow Copy Service disabled? If yes, set it to automatic or manual.
My System SpecsSystem Spec
23 Feb 2011   #3

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by whs View Post
Is your Volume Shadow Copy Service disabled? If yes, set it to automatic or manual.
sir, it is on manual. What other things should i need to do?
My System SpecsSystem Spec
.


23 Feb 2011   #4
whs

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Vista, Windows7, Mint Mate, Zorin, Windows 8
 
 

The "manual" setting is fine. Do you actually have any restore points on this partition? Check with vssadmin list shadows in an elevated command prompt.
My System SpecsSystem Spec
23 Feb 2011   #5

Windows 7 Ultimate x64
 
 

It says: No items found that satisfy the query. Can this problem be cause by a virus?
My System SpecsSystem Spec
23 Feb 2011   #6
whs

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Vista, Windows7, Mint Mate, Zorin, Windows 8
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Cerenity View Post
It says: No items found that satisfy the query. Can this problem be cause by a virus?
That is not a virus. That says that you have no restore points. Check whether system restore is activated. Or if you just installed SP1, they got wiped out anyhow.
My System SpecsSystem Spec
12 Nov 2011   #7

Windows 7 Ultimate x64
 
 

after a long time of searching solution for my problem, i found out now the solution.

I am using tune up utilities and the turbo mode is enable, i just need to turn it of
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Problem on system restore. Need help.





Thread Tools



Similar help and support threads for2: Problem on system restore. Need help.
Thread Forum
System restore problem Backup and Restore
System Restore Problem Backup and Restore
Windows 7 System restore problem no restore points Backup and Restore
System Restore problem Backup and Restore
Problem with Word 2003 after system repair and system restore ? Backup and Restore
Problem with System Restore ! BSOD Help and Support
system restore problem Backup and Restore

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 06:08 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33