Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: I cant get System Restore to work.

27 Sep 2011   #11
MGM

Win 7 Home Prem 64bit
 
 
no Storage Volume Shadow Copies

Hi Seavixen32,

In my Device Manager,i dont seem to have Storage Volume Shadow Copies,
checkout my screenshot below

Attachment 177078..

I cant get System Restore to work.-untitled.png

Anymore advice




My System SpecsSystem Spec
.
27 Sep 2011   #12
seavixen32

Windows 7 Ultimate SP1 64-Bit
 
 

Let's try the easy option.

Disable System Restore for all your drives.

Restart your computer then re-enable system restore for your Windows drive only and see if you can create a system restore point.
My System SpecsSystem Spec
28 Sep 2011   #13
Layback Bear

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

You stated you have Ccleaner. Open it up and go to tools/ system restore. You will see how many restore points you have and you can also remove them from there if you care to.
My System SpecsSystem Spec
.

28 Sep 2011   #14
MGM

Win 7 Home Prem 64bit
 
 

Hi Seavixen32,
Ive Disable System Restore for all your drives,and ive Restart my computer and re-enable system restore for my Windows drive only and i still cant create a system restore point.

Layback bear,
Ive run CCleaner but no restore points are available.

Please check out the print screens below

I cant get System Restore to work.-untitled.png

MGM


My System SpecsSystem Spec
28 Sep 2011   #15
seavixen32

Windows 7 Ultimate SP1 64-Bit
 
 

It seems to me that CCleaner has done a bit of damage to your system and cleaned it too aggressively.

In the absence of any other ideas I can only suggest you re-install Windows and leave CCleaner well alone. Windows 7, along with Microsoft Security Essentials and Malwarebytes does a pretty good job of looking after your system.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 I cant get System Restore to work.




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
System Restore does not work
Hi, it seems that either trojan or MBAM deleted some Windows 7 x64 (see my system specs) System files on my PC. Upon checking Windows Update, I was notified that the service is not running. In addition, Windows Security Center Service was turned off and couldn't have been turned on. I spent...
Backup and Restore
system restore does not work, cannot find a restore point
I think I accidentally deleted some file on my c drive, and I am trying to restore the computer (Dell, microsoft 7) to its previous state but when i try to restore files it says that no restore points have been creaed.... open system protection. I can't open system protection. please help.
General Discussion
System Restore won't work
I picked up some garbage online which has made Deshaker video software not work. I've failed in all my attempts to get it working again, so I want to use System Restore to reset my computer to when it was good. But even System Restore won't work. I get a message saying "System Restore could not...
Performance & Maintenance
Dell XPS Crashes .System repair,system restore ,safe mode don't work
Hi, I am having the following system configuration XPS L401X Base Genuine Windows(R) 7 Home Premium 64bit (English) Intel(R) Core(TM) i7-740QM Processor 6GB 1333MHz DDR3 SDRAM (1 x 2GB + 1 x 4GB) 640GB 7200RPM Hard Drive Lately whenever i try to start my computer it pass the Dell Bios...
BSOD Help and Support
system restore does not work
system restore does not work I do not know why but it's way microsoft is not ready I would like to help me :(:( http://kurdup.com/up/uploads/picture/a63b41c6f5.png
Backup and Restore
System Restore will not Work.
System Restore is active but when I want to reset it to an earlier date it fails to load. I lost my computer management link from the computer link. With help from a board member, I was able to at least get it to load from a desktop icon. I even booted into the safe mode with no connections...
Backup and Restore


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:40.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App