Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Restore point error

12 Oct 2011   #1
PattiChati

Windows 7 Home Premium SP 1, 32-bit
 
 
Restore point error

When I go to restore point it gives me the following error: %systemroot%\registration
I know a lot of people have this problem, I have been on the computer for over 2 hours reading all of it and nobody being able to fix it.
The reason I want to reset my computer to an earlier time is because I went to a website that told me how to optimize my computer. So I did what they said and now my computer is acting weird. (this site was given to me on these forums!!). I want to go back to before I optimized it and I can only do this from a restore point. I do backup my files on an external hard drive - but that won't work here.
Hope someone can help. Thanks.


My System SpecsSystem Spec
12 Oct 2011   #2
ignatzatsonic

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 SP1, Home Premium, 64-bit
 
 

What is the website you refer to??
My System SpecsSystem Spec
12 Oct 2011   #3
PattiChati

Windows 7 Home Premium SP 1, 32-bit
 
 

My System SpecsSystem Spec
12 Oct 2011   #4
PattiChati

Windows 7 Home Premium SP 1, 32-bit
 
 

My System SpecsSystem Spec
12 Oct 2011   #5
PattiChati

Windows 7 Home Premium SP 1, 32-bit
 
 

I don't think I did everything it said to do, especially if I had no idea what it was!
My System SpecsSystem Spec
12 Oct 2011   #6
ignatzatsonic

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 SP1, Home Premium, 64-bit
 
 

What have you already tried to fix this?

Specifically: have you investigated what "services" are running on your PC?

Have you run sfc /scannow from a command prompt?
My System SpecsSystem Spec
12 Oct 2011   #7
PattiChati

Windows 7 Home Premium SP 1, 32-bit
 
 

I have googled this error and they were from 2009 or so, and they had me type in services and make sure shadow something was on automatic and also system restore. But I didn't have a system restore. They also said something about an administrator, but I was. There was just a list of things to check and uncheck so I did.
I have run scannow, but I am not sure what you mean from a command prompt. I just did it from a regular boot.
My System SpecsSystem Spec
12 Oct 2011   #8
PattiChati

Windows 7 Home Premium SP 1, 32-bit
 
 

This problem bothers me since so many people have this problem and they haven't found answers. It makes me think it is unfixable. I tried to email Windows, but you had to pay for that and I didn't want to do that.
My System SpecsSystem Spec
12 Oct 2011   #9
PattiChati

Windows 7 Home Premium SP 1, 32-bit
 
 

Is command prompt on the black screen? If so, how do I get there and how is it different than doing it from a regular boot? Boy, I am full of questions, aren't I?
My System SpecsSystem Spec
12 Oct 2011   #10
PattiChati

Windows 7 Home Premium SP 1, 32-bit
 
 

Looking back on previous posts, the restore point didn't work before I optimized my computer
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Restore point error




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:25 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App