Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: System Restore not showing more restore points after clicking the box

09 Nov 2011   #1
viruz777

Windows 7 Home Premium 64Bit
 
 
System Restore not showing more restore points after clicking the box

Hello everyone

I recently ran Advanced System Optimizer 3 and optimized my system in a hurry. Without thinking and to my regret, I did not manually create a system restore point before doing this.

I have noticed several changes (albeit non-major but nonetheless uncomfortably different) with my use.

1. Certain thumbnails/links which are supposed to have images on them now appear to be broken (that paper torn in half sign instead)

2. Hotmail's autocomplete whenever you start typing an email addresses' first few words no longer functions.

I have yet to discover more irregularities but as far as I know Advanced System Optimizer must have removed or deleted something after I clicked optimize now which is causing all these.

I tried to system restore it to a time before I actually ran the optimization which was about 9 am on 9th of November 2011 but all I see is an 11 am restore point on the same day in the restore point list. When I click show me more restore points, it does not show me more but remains with just the 1 point which I've said.

Is my case already a goner and it's already too late to turn back or is it possible to somehow access more previous restore points? It would be better still to access a 8th of November 2011 restore point (which again presently shows only the 9th of November point and nothing else), BEFORE I did a scan of the system even and just revert everything to how it once was.


My System SpecsSystem Spec
.
09 Nov 2011   #2
viruz777

Windows 7 Home Premium 64Bit
 
 

Here's a follow up to my case, I've managed to solve problem no.1 as I found out that it occurred in almost all websites I tried to access. It mainly showed the HTML coding instead of all the usual colours and decorations. So what I did was hold shift and click refresh and it solved everything including the thumbnail not appearing issue. Apparently after doing this everytime I returned to those sites it didn't give any problems.

The Hotmail issue still persists though. I am quite an email heavy user and find this quite annoying. Whenever I click reply, it's as if I'm composing a completely new email with no address in the bar, no RE: subject and no previous incoming email which I can refer to in replying that email. The autocomplete email address email still persists.

Any help on this?

Edit: It all eventually solved itself.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 System Restore not showing more restore points after clicking the box




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
System Restore isn't creating (or saving?) restore points properly
For some reason my System Restore function isn't automatically creating (or isn't showing) System Restore points as it should be doing for "major" system events (e.g., isn't automatically creating restore points before/after Windows Updates and software/driver updates). I'm not sure if it isn't...
Backup and Restore
System Restore Error, Unable to Create Restore Points
Hello everyone, not sure why but I get an error every time I open the System Restore. I rarely have to use a restore point as I regularly maintain my computer and check for viruses and malware, but I would like to have the option just in case. When I open System Properties, and click the System...
Backup and Restore
System restore doesn't show any restore points - but they exist
After Tuesday's Windows update I couldn't boot into Windows and loaded my system repair disk planning to roll back to a restore point from the day before. But, the restore wizard couldn't find any restore points. I know my system does it daily and I did a manual one a week prior just to see if it...
Backup and Restore
Allocated System Restore space holds far fewer restore points now
I have 8gb of space allocated to System Restore, all monitoring my C partition only. This space is always at least 85-90% used according to the System Protection screen. In the past I have had at least 15 restore points to choose from after ticking "show more restore points." But today I went to...
Backup and Restore
System Restore Has Stopped Automatically Creating Restore Points
My last automatically System Restore Point automatically created by the passage of time was created 2013-01-23. No further automatic system restore points are being created (that means not ever, not daily, not weekly, simply no longer created automatically by the passage of time since last...
Backup and Restore
Can I Pause/Turn off System Restore WITHOUT losing restore points?
I work with a large software suite. The installer for this suite is really just a collection of many stand-alone installers. If SR is on when I run the installation, it takes a very long time. Additionally, since this is a collection of other installers, SR is somewhat useless to use as a...
Backup and Restore


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 20:55.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App