Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: BSOD at Startup "bad_system_config_info" and operating system unknown

06 Jan 2012   #1
ninja987

Windows 7 x64
 
 
BSOD at Startup "bad_system_config_info" and operating system unknown

Last night i was watching a few videos on youtube and turned off my computer. on the next day i went to school and when i got back i turned on my computer and started normaly until it got to the windows 7 logo where it whould go to the BSOD screen saying "bad_system_config_info"....i tried restarting several times..after that i went to my system restore screen and it seems as if it can not detect my hard drive i gues and find windows 7 and i also get "Operating system:Unknown on Unknown local disk" on the system restore ....i have tried many other forums but that still did not work..can someone please guide me into getting my computer back..and whould screenshots of the bsod and system recovery be good?


My System SpecsSystem Spec
06 Jan 2012   #2
SIW2

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Vista x64 / 7 X64
 
 

I suggest you replace your registry hives from the backup.

You need windows boot media of some kind - the installation disc, or the win7 repair disc you ran off will do fine.

There is a tutorial explaining one method of doing here:

Startup Repair Infinite Loop Recovery
My System SpecsSystem Spec
06 Jan 2012   #3
ninja987

Windows 7 x64
 
 

I tried the command promt thing but every time i tried to type the first step wich is c: or d: or e: and so on.....i got The system cannot find the drive specified..... and im sure my drive was C or D....
My System SpecsSystem Spec
06 Jan 2012   #4
ninja987

Windows 7 x64
 
 

Oh i whould also like to point out that when i am at the system recovery option.....when i click load drivers ...and click computer...i see that this hard drive i never seen befor is on it wich is called "boot (x" ...when i open it it seems to have the setup for windows 7 but it still wont work
My System SpecsSystem Spec
06 Jan 2012   #5
SIW2

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Vista x64 / 7 X64
 
 

X is the drive you are in now.

It is the letter the recovery environment assigns itself. It is not a real hard drive - it is in memory only.

The best way to find your drives is to open the command prompt, type:

diskpart

lis vol

That should all the volumes it can see.

You will have to recognize which is your win7 drive from either the label ( name ) you gave it, or from the size.

That is because drive letters are different from the recovery environment.

When you find the letter the recovery environment has assigned to you windows 7 partition - use it to follow the instructions in the tutorial.
My System SpecsSystem Spec
07 Jan 2012   #6
ninja987

Windows 7 x64
 
 

ok i did Dispart and Lis vol ...but i come up with "There are no volumes." thanks for replying ive been waiting for a while now ...at least your trying to help,haha
My System SpecsSystem Spec
07 Jan 2012   #7
ninja987

Windows 7 x64
 
 

whould screenshots help you find out what is going on?
My System SpecsSystem Spec
07 Jan 2012   #8
SIW2

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Vista x64 / 7 X64
 
 

Does diskpart find anything at all?

You had better try a Linux boot disc of some kind - they usually have a file manger - you can use that to copy the hives ( hives have no file extensions and are called Default, Software, System ) from windows\system32\config\regback - into windows\system32\config.

You can post a screenie if you like - but we probably won't get much from it
My System SpecsSystem Spec
07 Jan 2012   #9
ninja987

Windows 7 x64
 
 

i attached 4 pics of some of the erros signs and other stuff....
Theres a photo of the bsod i get after the logo of windows apears....
theres a photo of the error sign i get when i click the recover image option
theres a photo of the cmd promt of when i type diskpart and lis vol
and theres a photo of the system recovery options


Attached Thumbnails
-0107121903_01.jpeg   -0107121904_01.jpeg  
Attached Images
  
My System SpecsSystem Spec
07 Jan 2012   #10
SIW2

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Vista x64 / 7 X64
 
 

Looks like a problem with the HD.

If you are lucky it may just be a loose sata connector.

Try replugging it to make sure.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 BSOD at Startup "bad_system_config_info" and operating system unknown




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Windows 7 will not boot, infinite startup repair loop + "unknown disk"
First time posting here, so I apologize if I my post is too vague. I started up my laptop (Alienware M14x, Windows 7 64 bit - not sure if it's Ultimate, Home Premium, etc...) yesterday and it displayed a message saying that Windows had failed to boot. I restarted and attempted starting it in...
Installation & Setup
"Operating system: Unknown" when trying startup repair
Hi, turns out that when i get to this window: http://www.sevenforums.com/attachments/tutorials/963d1234780861-system-recovery-options-system_recovery_options.jpg Instead of "Operating system: Windows 7" i get "Operating system: Unknown" and when I try to repair startup, it fails, what could...
Performance & Maintenance
BSOD "page fault in nonpaged area" just after system startup
I shutted down my computer this morning properly. When I turned it on in the evening I was forced to check filesystem. Filesystem errors were fixed, but after booting on in about a minute I got a BSOD: "page fault in nonpaged area". I've booted into safe mode and all works fine. I've tested...
BSOD Help and Support
Win7 pro startup error "Boot MGR missing"/"Operating System Not Found
I just upgraded from Vista Home Premium to Win7 professional x64 hoping to fix the above mentioned problem. After a complete re-install Im getting the same errors. Im not sure of the proper terminology here, but during startup the computer does a scan of all hardware and "Volume 0" has a...
Installation & Setup
Unable to boot following BSOD: "Loading operating system" hang
Last night, my computer (specification in signature) was running the folding@home client on both cores (nothing unusual about that) among other things and suffered a BSOD. After dumping something (memory or page file?), it restarted - it didn't stay on the screen, so I couldn't note down any...
BSOD Help and Support
system cold boot hangs at "loading operating system"
hey guys been meaning to post about this or a while now. For some reason when I go to power on pc 99% of the time it hangs at the "loading operating system" screen at the beginning. to fix this I hit the reset button on my case and it usually gets by the next time around. (sometimes takes 2 resets)...
BSOD Help and Support

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 15:37.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App