Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: System Restore Behaving Strangely.

25 Mar 2012   #11
siouxdax

Windows 7 Ultimate 64-bit
 
 

Yep. Only the latest remain that I made before they were deleted again, so now I have a small list of points to choose from.

Quote:
make another restore point again. Still only the latest remains?



My System SpecsSystem Spec
.
25 Mar 2012   #12
whs
Microsoft MVP

Vista, Windows7, Mint Mate, Zorin, Windows 8
 
 

Quote:
putting restore points on another disk as you asked me, is stupid. an a big performace degree if it's possible at all.

Just for your info: you cannot put restore points of e.g. C: on other disks or partitions. Only in the server edition you can do that.

Regarding your problem: I would check the scheduled tasks (schtasks command) and see whether there is any possible culprit that deletes the shadows.
My System SpecsSystem Spec
25 Mar 2012   #13
kado897

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit Service Pack 1
 
 

How much space do you currently have free on the drive?
My System SpecsSystem Spec
.

26 Mar 2012   #14
Kaktussoft

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bits 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by siouxdax View Post
Yep. Only the latest remain that I made before they were deleted again, so now I have a small list of points to choose from.

Quote:
make another restore point again. Still only the latest remains?
So it's working again? What exactly did you do to fix it?
My System SpecsSystem Spec
26 Mar 2012   #15
siouxdax

Windows 7 Ultimate 64-bit
 
 

Okay, I increased the percentage of disk space allocated to System Restore and it's saving about the last six or seven restore points. In all of this time I never checked my other machine, a Toshiba laptop, and it had the same issue. I guess at one point I decided to only allow something like 5% disk space for System Restore on both machines. Maybe this is simply the culprit.
My System SpecsSystem Spec
26 Mar 2012   #16
kado897

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit Service Pack 1
 
 

I'm not sure. My C drive is set to 5% and I can hold a dozen or so but the volume is less than 50% full.
My System SpecsSystem Spec
26 Mar 2012   #17
whs
Microsoft MVP

Vista, Windows7, Mint Mate, Zorin, Windows 8
 
 

5% is not a good indication of enough or not. Each restore point takes about 250MB to 1GB of shadowstorage - depending on the amount of data in the partition. So a shadowstorage of 5GB can be good for 5 shadows (restore points) or 20 shadows.

If you run this command, you will see how much is currently used

vssadmin list shadowstorage

And if you run that command, you will see how many restore points you have

vssadmin list shadows

Then you can compute approximately what size your restore points are and allocate the space for the shadowstorage accordingly. The command for that is (for partition C )

vssadmin resize shadowstorage /for=C: /on =C: Maxsize=xGB (where x is the amount of GB you want to allocate)

Note: if you make the shadowstorage smaller, you will loose current restore points.
My System SpecsSystem Spec
26 Mar 2012   #18
siouxdax

Windows 7 Ultimate 64-bit
 
 

Well on my desktop machine my C drive is 500 GB and I'm now giving it 15% (34.93 GB), but it's current usage is only 1.20 GB, I suppose since I've only created a few points since there were none. I'm going to continue to compare this with my laptop machine over the next couple of days and make sure we're in good shape.

Thanks so much for your help and input!
My System SpecsSystem Spec
Reply

 System Restore Behaving Strangely.




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Wireless mouse behaving strangely
Hi. I'm having problems with my mouse although I can't be sure if it's just a mouse fault or a more serious computer fault. Here's what's happening: Clicking has no effect unless you click something rapidly for about half a dozen times. By just moving the mouse (not clicking) it'll...
Hardware & Devices
Cooling fan on HP laptop behaving strangely
Hi All, I've got an HP 2560p Win 7. When I turn the power on the cooling fan switches to lo speed and stays there. When I power off the fan turns on hi speed and stays there. In both cases the battery is in and its getting plug power. Removing the battery makes no difference. Removing battery and...
Hardware & Devices
Blue ray drive behaving strangely
Hello all. First post, but I've visited this forum for advice many times in the past. So my blue ray drive is giving me problems. When I insert any type of disk and double click on the drive, I get the message "Windows cannot access the specified device, path, or file. You may not have the...
Hardware & Devices
Firefox window behaving strangely after reformating
I was using Firefox just fine until I had to reformat windows 7 and now when ever Firefox is not Fullscreen mode I get a clear windows explorer border surrounding my Firefox. (like it does to normal folders). It did not do this before. ...
Browsers & Mail
Asus G73 notebook, FN key behaving strangely
My roommate just got his new Asus G73 notebook (i7 Lynnfield, 6GB ram, Radeon Mobility 5870 1GB, and Windows 7 Home Premium 64). The problem he's having is with the function key. It's working for a few functions, such as screen brightness, screen on/off, wifi on/off, and suspend. These are the...
Hardware & Devices
MCE remote behaving strangely
Yesterday I purchased a MCE remote from Fractal Design, Fractal Design - Products The problem is that when I plug it in the mouse function works perfectly, but none of the other buttons have any effect in Windows 7. I tried the remote on my other computer with Vista and it worked liked a charm....
Hardware & Devices


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 13:12.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App