Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: System Restore not working

21 Aug 2012   #11
Brds7t7

Windows 7 Professional x64
 
 

Hi Gozoman,

Couple of questions for you. Have you ever changed the partitions on your system? Resized or moved the C drive for example?
What's the error number you're getting? Could you take a screenshot of the on screen error message?


My System SpecsSystem Spec
.

21 Aug 2012   #12
Britton30
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate X64 SP1
 
 

Gozoman I have found Spybot can wreak havoc in w7. I would try removing it and try the Restore.
I have Norton with Tamper Protection enabled and Restore work fine.
My System SpecsSystem Spec
21 Aug 2012   #13
Gozoman

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

Hi Burdus77. No I haven't made any changes to the partitions on my system. Truth is I have never had the occasion to use System Restore so for all I know it has never worked which would tie in with what others have been saying elsewhere on the web regarding System Restore and Windows 7. I don't think there was any error number as such, I just got a message up saying that Windows was unable to restore to the chosen date and then the computer would restart as it had been before. That happened for all the dates I choose to try. At the moment I have managed to get the system stabilised and working okay without using restore but obviously I would still like to get it working if possible.
My System SpecsSystem Spec
.


21 Aug 2012   #14
Gozoman

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

Hi Britton30. I'll certainly bear that in mind and if I have to use restore at any point in the future and it doesn't work I'll try taking Spybot off.
My System SpecsSystem Spec
21 Aug 2012   #15
Brds7t7

Windows 7 Professional x64
 
 

Ah ok, sometimes when you move the windows partition it can muck up the restore points. So that's ruled that out.

Have you tried booting your system into safe mode and then trying a system restore?
Do you have a system image you could restore from?
My System SpecsSystem Spec
21 Aug 2012   #16
Britton30
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate X64 SP1
 
 

Maybe you should start a thread to fix the issue you were trying to fix with restore. There are no inherent issues with System Restore.
Spybot will continue corrupting thing as long as it's installed. It was fine with XP, Vista and w7, not so much.
My System SpecsSystem Spec
21 Aug 2012   #17
Gozoman

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

@Burdis77. Yes I tried restoring from Safe mode but it didn't work either I'm afraid. I do have a system image on an external back-up drive but I didn't want to go down that road unless it was really necessary as it's about 6 months old.
My System SpecsSystem Spec
21 Aug 2012   #18
Gozoman

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

I'm guessing you know a lot more about this than I do so I will take Spybot off and delete all my restore points and start from scratch. Hopefully the next time I need to use restore it will work.
My System SpecsSystem Spec
21 Aug 2012   #19
boohbah

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7600
 
 

i create a system restore point each morning when i boot the computer, there is a tutorial here for a tool to help .

System Restore Point : Create at System Startup
My System SpecsSystem Spec
21 Aug 2012   #20
Layback Bear

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

I'm another believer in removing Spybot. In my opinion Spybot is a use to be good program.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 System Restore not working




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
System Working fine but reboots to system restore
Hello, I will try to explain this as best as I can so if you need any more information please ask and I will gladly answer. If this is in the wrong forum I apologize. If it is please redirect me and I will post it there. I have built 11 computers, all containing the EXACT same hardware and...
Installation & Setup
System Restore not working
I have an issue that is somewhat related to this. I uninstalled Adobe Acrobat from my computer yesterday, and when it was finished it said I needed to restart my system for changes to take effect, so I did, and that is when things went sour for me. :confused: For some reason, Windows decided to...
Backup and Restore
system restore not working
i opened system restore.error occured.no restore points.please help.see attached file
Backup and Restore
System restore not working
This is a two part question. It started a few days ago after Firefox did an update. The next day I noticed that when I entered a search request in the address bar of Firexox it used Yahoo to run the search instead of Google which I had set as my default. I hate Yahoo with a passion.:mad: Anyway...
Backup and Restore
System Restore Not working
Everytime I try to use system restore to restore i get this message: Please help as i've just installed an app in Windows Media Player and i would like to remove it but i don't see an option in the plugin menu to remove it(actually there is but it won't let me click on 'Remove'..) ...
Backup and Restore
Backup and restore (Not System Restore) Not Working
When I try to back up and restore (my files) it does not complete. I get the message disk full. I tried to uncheck the (shut off and delte all files from system restore) but that does not help. When I check the amount of space available on the D drive, it shows as full, but system restore seems to...
Backup and Restore

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 20:04.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App