Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Problem Creating Acronis 2013 Boot CD

16 Feb 2013   #1
SteveJN

Windows 7 x64
 
 
Problem Creating Acronis 2013 Boot CD

I recently upgraded from Acronis 2011 to 2013. Please note that Acronis 2011 boot cd works fine: tested booting with this cd and was able to boot to Acronis 2011.

Upgraded recently to Acronis 2013 & made boot cd. Booted with 2013 CD. Acronis logo appeared on acreen & under logo appeared "Loading, please wait". I waited 10 minutes & nothing happened. Problem is reproducable. Also downloaded ISO file from Acronis & made Acronis 2013 boot cd. Booted with Acronis ISO cd & have same problem.

Not sure what Acronis did in 2013 version as the 2011 cd boots.

Has anyone experienced this problem? Is there a fix short of going back to Acronis 2011?

Appreciate any/all feedback/recommendations!! Very frustrating


My System SpecsSystem Spec
.

16 Feb 2013   #2
fireberd

Windows 7/10 64 bit
 
 

I have Acronis 2013. I had problems booting with the rescue disc on my Gigabyte UEFI BIOS system. I also have another system with an ASRock motherboard with UEFI BIOS and Win 8 and the rescue disc worked OK on that system.

The standard Acronis rescue disc uses Linux. On my Gigabyte system, I had to upgrade to the Plus Pack so I could create a WinPE/Acronis rescue disc. This is a Windows based OS disc and it works on both systems. I noticed that Macrium backup program (an Acronis competitor) also creates a WinPE rescue disc.
My System SpecsSystem Spec
16 Feb 2013   #3
SteveJN

Windows 7 x64
 
 

Really appreciate your feedback!! I am waiting on 2nd go-around with Acronis tech support. If no solution, I will go with Win/PE. Thanks very much!!!
My System SpecsSystem Spec
.


Reply

 Problem Creating Acronis 2013 Boot CD




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Basic Acronis 2013 ?'s
I took the plunge along with the new machine and purchased 2 new 2013 Acronis Home licenses. The immediate benefit--the backup email status notification that I could not get to work in either of the 2 existing, previous versions now works on both machines. Here are a few questions that I posted...
Backup and Restore
Acronis boot slowdown
Re: TrueImage2010.7046_s_en.exe Disabling Acronis scheduler and Non Stop (which didn't appear to be started anyway) I confirmed that same is the cause for a slow shut down on boot. Any reason the following would cause a problem to Acronis or anything else?: 1. {...
Performance & Maintenance
ATM 2013 (Acronis True Image 2013) with USB3 HDD
Hi there Anybody used this yet -- I need to upgrade my imaging program - I now have USB3 slots on the laptop and want to know if Acronis 2013 will backup / restore to a USB3(only) external disk at USB3 speeds. I don't want this to run in USB2 compatibility mode speed. I can use the try before...
Backup and Restore
Acronis users - Upgrade to Acronis Home 2011
Hi there For current Acronis users the upgrade to 2011 IMO is well worth the small price (approx 25 EUR). New USB 3.0 support, direct conversion of .tib into .vhd files (great for P2V and V2P conversions of Virtual Machines) plus all the other stuff you would expect from a robust backup...
Backup and Restore
Dual boot 7&xp creating problem to PPPOE
i have win7 as well as xp installed in dual boot. my internet is provided via PPPOE connection which i hav to dial everytime while connecting to internet. Problem is that i can log into PPPOE through xp, but not through 7(Error651), or vice versa. Once i logged into from xp, i cant do the same...
Network & Sharing
Creating image using acronis
Using Acronis 11 Home and trying to create an Image of my complete hard drive. What file format do you select , there are 2 , "tib" and "all files*"?? . I've used" all files" and disks could not be read. I assume it has to be TIB or have I missed something here? Thanks
Backup and Restore

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 08:55.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App