Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: System Restore will not setup


13 May 2013   #1

Windows 7 Pro 64 bit
 
 
System Restore will not setup

I reloaded Win 7 pro 64 on my machine the other day. Now when I go to Windows backup it is not set up. When I click 'set up backup' it opens a dialog box that says 'starting windows backup' and runs for a minute or so then I get the error....


I have tried the suggestions in the System Restore Not Working - Windows 7 x64 thread.




Attached Images
 
My System SpecsSystem Spec
.

13 May 2013   #2

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bits 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

both Volume Shadow Copy service and Microsoft Software Shadow Copy Provider service are started? Please try to start them maually. Errors?

Can you create a manual restore point?
My System SpecsSystem Spec
13 May 2013   #3

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bits 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Goto %windir%\logs\WindowsBackup post the contents (make zip file and post)
My System SpecsSystem Spec
.


13 May 2013   #4

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bits 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Try to start service "Block Level Backup Engine Service" manually. Errors?
My System SpecsSystem Spec
13 May 2013   #5

Windows 7 Pro 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Kaktussoft View Post
both Volume Shadow Copy service and Microsoft Software Shadow Copy Provider service are started? Please try to start them maually. Errors?

Can you create a manual restore point?

I had changed the VSC service from manual to auto but did now know about the MSCP service. Changed that to auto and then set a manual restore point.

This fixed things.

Thanks
My System SpecsSystem Spec
13 May 2013   #6

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bits 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Red Raspberry View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Kaktussoft View Post
both Volume Shadow Copy service and Microsoft Software Shadow Copy Provider service are started? Please try to start them maually. Errors?

Can you create a manual restore point?

I had changed the VSC service from manual to auto but did now know about the MSCP service. Changed that to auto and then set a manual restore point.

This fixed things.

Thanks
So problem is solved?
Both services are setup with startuptype MANUAL by default!
My System SpecsSystem Spec
13 May 2013   #7

Windows 7 Pro 64 bit
 
 

No I get the same error when trying to initially 'set up backup'.
My System SpecsSystem Spec
13 May 2013   #8

Windows 7 Pro 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Kaktussoft View Post
Goto %windir%\logs\WindowsBackup post the contents (make zip file and post)

All that is in that folder are *.eti files

I did get to set a restore point. And the system restore does now work.

The windows backup is still broke. I guess the system restore is what I really want.
My System SpecsSystem Spec
13 May 2013   #9

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bits 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Red Raspberry View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Kaktussoft View Post
Goto %windir%\logs\WindowsBackup post the contents (make zip file and post)

All that is in that folder are *.eti files

I did get to set a restore point. And the system restore does now work.

The windows backup is still broke. I guess the system restore is what I really want.
Plase answer #4

Post those etl files please (put them in a zip file and post zipfile)
My System SpecsSystem Spec
13 May 2013   #10

Windows 7 Pro 64 bit
 
 

I turned on Block Level Backup Engine Service, it was set to manual.

Here's my zip.


Attached Files
File Type: zip Windows backup log.zip (13.2 KB, 2 views)
My System SpecsSystem Spec
Reply

 System Restore will not setup




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:54 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33