Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Restore points missing

13 Jan 2015   #1
tomknox

windows 7 64 bit
 
 
Restore points missing

Hello, my computer has started running horribly over the past two weeks and i can't figure it out. I have limited knowledge on these things.

It keeps "not responding" over and over making it hard to use, matter of fact this is my second time typing this up because it stopped responding, closed and reopened making me lose everything i had typed.

I have a Toshiba Satellite running windows 7 64-bit. I've had issues in the past with it and normally do a system restore to get it back on track. When i went to do that today it stated that i couldn't and to contact admin, its never showed this before.

So i log in as admin and try to run a system restore and all the restore points are missing?? Theres always been plenty to choose from so i can't figure out what has happened??

I've ran AVG, Malewarebytes, and cc cleaner recently but it's not finding anything malicious. The only update that i've knowingly accepted was for AVG an Malwarebytes as they were both out of date.

My processes were running 66 yesterday, today its running 94 somehow?? I've noticed that "svchost.exe" is taking up huge amounts of cpu and memory, making my system run terrible and the fan is running hard and hot. I've read up on the svchost and it appears to be in the right folder which means it's not supposed to be a virus.

I'm at a loss as to what to do at this point. Magically now if i try to download or open certain items i get an error messege saying i can't, i keep having to go under tools/internet options/security/custom level/enable downloads, like it resets itself over and over. I've never had to do this before and it's like i'm using someone else's computer all of a sudden?? I'm not sure if the AVG update messed up my computer or what? I just want to restore this to a time when it was working fine but i can't

I'm not sure what info is really needed for this so that someone could help but any direction would be greatly appreciated!!

Below is a screen shot of my task manager...




My System SpecsSystem Spec
.
13 Jan 2015   #2
Berton

Windows 7 Ultimate 64-bit, Windows 8.1 64-bit, Mac OS X 10.10, Linux Mint 17, Windows 10 Pro TP
 
 

For what it's worth, your Task Manager is not showing every thing. At the bottom is a Show processes from all users, put a checkmark in the box and click on it. One thing missing on your list is System Idle Process which should show up when you make the change and it should usually be a very large percentage, mine is at 93% with Windows Explorer open and 2 copies of Firefox with several tabs/pages and I'm downloading 2 YouTube videos. I have 13 instances of svchost.exe running, my system is 64-bit with 8GB RAM and none of the svchost.exe items are marked as 32-bit like yours is showing.
My System SpecsSystem Spec
13 Jan 2015   #3
RolandJS

Windows 7 Professional 64-bit
 
 

Berton, my Windows Task Manager gives me no such option [I'm using Windows 7 Pro 64-bit], where else could show all users be for my task manager?
My System SpecsSystem Spec
.

13 Jan 2015   #4
whs
Microsoft MVP

Vista, Windows7, Mint Mate, Zorin, Windows 8
 
 

See picture


Attached Thumbnails
Restore points missing-2015-01-13_2135.png  
My System SpecsSystem Spec
13 Jan 2015   #5
whs
Microsoft MVP

Vista, Windows7, Mint Mate, Zorin, Windows 8
 
 

Restore points are very volatile and can be wiped out on many occasions. If you want safe fallbacks, make images.
My System SpecsSystem Spec
14 Jan 2015   #6
tomknox

windows 7 64 bit
 
 

I just clicked the show all users and it does show system idle process and it's also like you said, very high cpu, like 96 or so.

Anything else standing out as funny?

One thing i noticed also was now when it says explorer not responding, it no longer has the box that says recover webpage. All these small minor changes has me baffled. Sometime i notice my desktop icons flash and change real quick then change back to regular. I just don't know what to do anymore??
My System SpecsSystem Spec
14 Jan 2015   #7
tomknox

windows 7 64 bit
 
 

One other minor thing that has me baffled, never seen it do this before but the arrow pointer for the mouse keeps on flashing the hour glass image. Just flashes over and over, then it will stop for a minute, then start back up???
My System SpecsSystem Spec
14 Jan 2015   #8
Berton

Windows 7 Ultimate 64-bit, Windows 8.1 64-bit, Mac OS X 10.10, Linux Mint 17, Windows 10 Pro TP
 
 

Quote:
I just clicked the show all users and it does show system idle process and it's also like you said, very high cpu, like 96 or so.
That number is the opposite of all the others, just means the CPU is at idle, not doing much, always a good thing.

The cursor thing usually means something is running in the background, could be Windows updates, antivirus update, maybe a program updating, etc.
My System SpecsSystem Spec
15 Jan 2015   #9
tomknox

windows 7 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Berton View Post
Quote:
I just clicked the show all users and it does show system idle process and it's also like you said, very high cpu, like 96 or so.
That number is the opposite of all the others, just means the CPU is at idle, not doing much, always a good thing.

The cursor thing usually means something is running in the background, could be Windows updates, antivirus update, maybe a program updating, etc.

Thats what i thought also, but for the life of me i cannot find anything going on??
My System SpecsSystem Spec
15 Jan 2015   #10
Layback Bear

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

I noticed in the picture from post #1 3 igfxsrvc.exe.
If I had three of them I would do some security scans.

I would start with Malwarebytes having Rootkit selected.

Please read.

Is igfxsrvc.exe safe? How to remove a igfxsrvc error?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Restore points missing




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
System restore points missing
I would like to do a system restore, but when I try to do so (system protection/system restore), it tells me that "no restore points have been created on your hard drive". 2 weeks ago I successfully did a system restore, and I have not changed any settings since then. My recovery partition is...
Backup and Restore
Missing restore points...
I've just done a forum search regarding this topic, and am amazed to see how many other forum members have experienced the same or a similar problem. In the past I have manually created a few restore points, usually in periods when my pc was functioning particularly well. This morning I...
Backup and Restore
Missing Restore Points
Last I looked at my Restore Points (about 3 weeks ago) I had about 13-15 Restore Points. I looked at them today and only have 5. As you can see by the attachments, I have allocated ample room for many more Restore Points. I guess my question would be - do Restore Points get flushed on a...
Backup and Restore
System restore points missing/deleted
Whenever I re-start my PC ALL my system restore points are gone W7 Ultimate 64bit Single boot from drive c: System restore for c: turned on - no others current usage (one created manually) 32Mb max allocated 7.5 Gb Free disk space 29 Gb restore not set for other drives 107Gb free (same...
Backup and Restore
System Restore Points Missing
I just installed windows 7 professional 64 on a laptop which is part of a SBS2008 domain and have come across a problem with system restore which could cause problems in future if ever I need it. I have got a single disk drive with system protection enabled with max usage up to 11 GB. I can go in...
Backup and Restore
Restore points missing
hi I had many restore points for 7 and have given the program ample room to do so. Now, after a system restore, I only see 3 restore points and none show when "show more restore points" is checked. Anyone know how I can get them back?:confused:
Backup and Restore


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 17:07.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App