Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Help can't do a system restore


21 Dec 2009   #1

Windows 7
 
 
Help can't do a system restore

I had a virus and also cannot remove two programs. I downloaded Revo Installer Pro and removed the programs. Also was able to get rid of virus in same mode. Now I can't get online but I'm connected to the internet. So I decided to do a system restore and I get the message

System restore does not appear to be functioning correctly on this system. A Volume Shadow Copy Service component encountered an unexpected error. Check the application event log for more information (0x80042302)

Any advice is greatly appreciate

My System SpecsSystem Spec
.

21 Dec 2009   #2

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium SP1, clean install, upgrade disc
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by d12bn View Post
I had a virus and also cannot remove two programs. I downloaded Revo Installer Pro and removed the programs. Also was able to get rid of virus in same mode. Now I can't get online but I'm connected to the internet. So I decided to do a system restore and I get the message

System restore does not appear to be functioning correctly on this system. A Volume Shadow Copy Service component encountered an unexpected error. Check the application event log for more information (0x80042302)

Any advice is greatly appreciate
Type system restore in the help section. Then go to turn of, and then do it. Its a simple solution, but just yesterday, someone was very grateful for the advice when I gave it to him because it worked. You may want to turn off your computer before turning SR back on. Let us know.

If it does not work, I came up with this bad news,

http://social.technet.microsoft.com/...e-28e515d187b9
My System SpecsSystem Spec
21 Dec 2009   #3

Windows 7
 
 

It won't let me turn it off
My System SpecsSystem Spec
.


21 Dec 2009   #4

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium SP1, clean install, upgrade disc
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by d12bn View Post
It won't let me turn it off
This is my suggestion. You had a virus, at a minimum SR is screwed up. You probably will have additional problems later on. I would try these 3 in the order given.

Try to turn off SR in safe mode.
Go back to a system image restore point. If that can be done
Try a win 7 DVD reapair. That is merely doing an upgrade over your present OS.
Finally, just re install.
My System SpecsSystem Spec
21 Dec 2009   #5

Windows 7
 
 
done

Reinstalled windows

Thanks everyone
My System SpecsSystem Spec
21 Dec 2009   #6

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium SP1, clean install, upgrade disc
 
 

Good for you. Hope that I helped
My System SpecsSystem Spec
17 Apr 2010   #7

Window 7
 
 

hello,

I am same problem can some one please tell me how to get rid of this problem ?

thanks
My System SpecsSystem Spec
17 Apr 2010   #8

Windows 7 Ultimate X64 SP1
 
 

Hi manu, have you tried doing a system restore in safe mode? restart your computer, spam f5 until you get a menu asking which Operating system to boot, highlight windows 7 and then press f8 go to "boot in safe mode" and then press enter, normally, if a system restore fails, for me at least, its because the anti-virus is interfering with it
My System SpecsSystem Spec
17 Apr 2010   #9

Windows 8 Pro
 
 

Are you by any chance using Norton as your security suite?
My System SpecsSystem Spec
17 Apr 2010   #10

Window 7
 
 

no, i m a not using norton and i cant still use system restore in safe mode.

I m getting this error

System restore does not appear to be functioning correctly on this system. A Volume Shadow Copy Service component encountered an unexpected error. Check the application event log for more information (0x80042302)


I cant use anything on the PC no internet, i cant run any programme nothing.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Help can't do a system restore




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 10:23 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33