Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Backup and Restore non-functional


16 Mar 2010   #1

Windows 7 Professional 64-bit
 
 
Backup and Restore non-functional

Hi Everyone,

I'm having the same issue as the person here:
http://www.sevenforums.com/performan...t-working.html

except that I'm running 64-bit Windows 7 Professional. I've opened the logs for Backup and Restore and got the following diagnostic info:

Code:
BODY{font:x-small 'Verdana';margin-right:1.5em} .c{cursor:hand} .b{color:red;font-family:'Courier New';font-weight:bold;text-decoration:none} .e{margin-left:1em;text-indent:-1em;margin-right:1em} .k{margin-left:1em;text-indent:-1em;margin-right:1em} .t{color:#990000} .xt{color:#990099} .ns{color:red} .dt{color:green} .m{color:blue} .tx{font-weight:bold} .db{text-indent:0px;margin-left:1em;margin-top:0px;margin-bottom:0px;padding-left:.3em;border-left:1px solid #CCCCCC;font:small Courier} .di{font:small Courier} .d{color:blue} .pi{color:blue} .cb{text-indent:0px;margin-left:1em;margin-top:0px;margin-bottom:0px;padding-left:.3em;font:small Courier;color:#888888} .ci{font:small Courier;color:#888888} PRE{margin:0px;display:inline} - <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
   - <System>
     <Provider Name="" Guid="{00000000-0000-0000-0000-000000000000}" /> 

    <EventID>10</EventID> 

    <Version>0</Version> 

    <Level>0</Level> 

    <Task>0</Task> 

    <Opcode>0</Opcode> 

    <Keywords>0x0</Keywords> 

    <TimeCreated SystemTime="2010-03-16T15:53:19.756622400Z" /> 

    <EventRecordID>950</EventRecordID> 

    <Correlation />  

    <Execution ProcessID="2464" ThreadID="3960"  ProcessorID="1" KernelTime="0" UserTime="0" />  

    <Channel />  

    <Computer>MersaultWindows</Computer> 

    <Security />  

   </System>


  - <DebugData>
     <SequenceNumber>0</SequenceNumber> 

    <FlagsName />  

    <LevelName />  

    <Component />  

    <SubComponent />  

    <FileLine>10</FileLine> 

    <Function />  

    <Message>GUID=b7d39042-6284-b652-5fe6-32f60e0380e6 (No Format Information  found).</Message> 

   </DebugData>


   </Event>
That repeats (except the GUID, File Line, and System Time change) for each time I've clicked the "Backup Now" button. Seems like the diagnostic info is a bit lacking!

I've reset the registry keys (as the prior article states) twice with no effect. It is extremely important that I get this working. I upgraded to Windows 7 specifically to utilize the shadow backup capability. This is a week-old install of that OS, and I'm very disappointed that it is already failing. Especially since I can't backup! Ugh...

Thanks in advance,
zwerdlds


My System SpecsSystem Spec
.

16 Mar 2010   #2

Windows 7 Professional x64
 
 

Welcome!

Was the backup not working from the start, or did this problem arise after you installed sometime?
My System SpecsSystem Spec
16 Mar 2010   #3
whs
Microsoft MVP

Vista, Windows7, Mint Mate, Zorin, Windows 8
 
 

There have always been problems with Backup/Restore in Vista, and now in Windows 7. I think they never got that 100% to work. Plus there are certain programs that seem to get into the way of the restore (e.g. Norton). That's why I was always using OEM products. First Ghost and Paragon, but both are quite complex. Now I use free Macrium which works really very well.
My System SpecsSystem Spec
.


16 Mar 2010   #4

Windows 7 Professional 64-bit
 
 

Re: When it began, it did at one time work, at least it appeared to do so... I attempted to perform an overnight backup after I installed, but after 48 hours the progress bar was stuck at about 10 percent. It has never fully performed the backup. I looked at the disk usage and it was actually about 10% of my C: drive.

The amount of time I have sprent researching this and attempting to fix it, along with the potential for data loss should my disk fails is frustrating. Why does Microsoft advertise a feature that is non-functional?

I guess I'll go third party...
My System SpecsSystem Spec
16 Mar 2010   #5
whs
Microsoft MVP

Vista, Windows7, Mint Mate, Zorin, Windows 8
 
 

Quote:
I guess I'll go third party...
That would be a wisw move. See my link above. That works - and fast.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Backup and Restore non-functional




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:48 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33