Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Connected to network, browser, mail fail

30 Sep 2010   #1
chezzo

7 Home Premium 32 bit
 
 
Connected to network, browser, mail fail

My mother-in-law visited us today to take computer lessons from my son.
Her Win 7 - 32 bit Sony Vaio connected simply to our home Wifi network, but we were unable to produce a web page in Firefox, IE8 or Chrome. Her mail client Thunderbird was not able to connect to the server. What did work, was Skype.

We deactivated the firewall, to no avail. We looked at the AVG-settings, etc.

When my mother-in-law returned to her home and connected to her own network, everything worked again.

Does anyone have a clou? Next computer lesson in 1 week!


My System SpecsSystem Spec
.
30 Sep 2010   #2
roncerr

Windows 8 Pro w/MC 32-bit
 
 

In other words the LAN worked for printer and file sharing but there was no internet connectivity for her computer. Correct?
My System SpecsSystem Spec
30 Sep 2010   #3
chezzo

7 Home Premium 32 bit
 
 

We did not test printer and file sharing. Skype worked to our surprise, browser and mail client could not connect to the internet.
My System SpecsSystem Spec
.

03 Oct 2010   #4
roncerr

Windows 8 Pro w/MC 32-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by chezzo View Post
We did not test printer and file sharing. Skype worked to our surprise, browser and mail client could not connect to the internet.
If skype worked so that you could actually make a phone call, the internet connectivity must be in good shape. Did you try other computers at the same time just to make sure it wasn't a router or temporary ISP problem? As far as mail programs go, her client was/is set up to work with her ISP which may be different that yours, so sending mail may require a special setup although receiving should still work.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Connected to network, browser, mail fail




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
The Network icon shows Not Connected, but I'm connected
Hi to all The Network icon shows Not Connected, but I'm connected and can brows the internet. my prblem solved but after restart my computer this problem come back. I'm confused:confused: because I tried many ways to sole it! I disconnected my pc from modem, waited about 30 seconds and...
Network & Sharing
Connected to Wireless network, but windows says Not connected
OK, so i am connected to my wireless network, but windows says that i am not connected
Network & Sharing
COnnected to network, Browser pages not loading.
I am using an Acer Aspire desktop, wirelessly connected to my router. I have had it about two years now. A few months ago, Comcast installed a new router in our house. Since then, my computer has kept a perfect connection. However, any browsers I have tried to use acts as though there isn't...
Network & Sharing
network system tray icon shows not connected but I am connected
So, this is not a major issue but kind of annoying. Recently I have noticed that the system tray icon for the wireless network always has that little red X and if I open the Network and Sharing Center it says "You are not currently connected to any networks." When I click "See Full Map" it shows...
Network & Sharing
VPN Connected but no network access; TCP/IP Not connected
I'm having problems getting a VPN to work which seems to be a common problem but I cannot find a solution Basic hardware: XP and 2 win7 Ultimate computers (A&B). B is the VPN server. Router: Thomson SpeedTouch TG585v7Xp . Port Forward tester confirms port 1723 is open Internet access via...
Network & Sharing
My computer is saying that it is connected but won't go to my browser.
We recently changed from dial up to a mobile hotspot device for internet services. My computer is saying that it is connected but It will not go to my browser. It gives me these trouble shooting reports: Remote device or resource won't accept the connection and the device or resource (Google) is...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 10:46.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App