Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: There was a problem sending the command to the program

09 Oct 2010   #1
rob11

Windows 7 Ultimate x64
 
 
There was a problem sending the command to the program

How do I get rid of this. It happens everytime I use a shortcut from my mail boxes. I keep getting this message( There was a problem sending the command to the program.) I have to hit the link twice to get it to go threw. Im using windows7 Ultimate 64 bit OS . I dont have Excel,Microsoft outlook or zone alarm. Ive updated to essentials 11 and explorer 9. I uninstalled explorer 9 but it made no differance,This happens everytime i use a shortcut from email. Can someone please help


My System SpecsSystem Spec
.

09 Oct 2010   #2
Anak

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 Home Premium 64bit Ver 6.1.7600 Build 7601 - SP1
 
 

Hi! rob11, welcome to W7F

Try right clicking the mailbox shortcut(s)
  • click on properties
  • click on the shortcut tab
  • click on the advance button (bottom right)
  • If run as admin is checked, un-check it.
My System SpecsSystem Spec
09 Oct 2010   #3
Anak

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 Home Premium 64bit Ver 6.1.7600 Build 7601 - SP1
 
 

In my haste I forgot to add, while you are in properties:
  • Click on the Compatibility tab
  • At the bottom where it says Privilege Level
  • If Run this program as an Admin is checked un-check it.
There can be several reasons win7 acts this way, but it boils down to a security issue within win7 between admin, and user rights

There is a tutorial here to help:
Take Ownership Shortcut
My System SpecsSystem Spec
.


30 Oct 2010   #4
wmfb

Windows 7 pro x64
 
 
won't load

Aloha, Each time I try to load the Take ownership option it goes wild and keeps on opening up pages even if I save it. I just want to be able to solve the there is a problem with ...... that I see here. Can you please help?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 There was a problem sending the command to the program




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
there was a problem sending the command to the program
Dear Friends, I'm using MS office 2007. whenever i open excel, word any document first 10 mins . it's working properly after ten min it's showing "there was a problem sending the command to the program". please my friends give me solution . regard, Nazeem Rahaman
Microsoft Office
There was a problem sending the command to the program.
i am getting annoyed with this error. i use windows 7 home premium 64 bit, my problems are email related. this error started occurring on wednesday 15th feb. click link in windows mail to open, instead a box appears with there was a problem sending the command to the program. this error appears...
General Discussion
There was a problem sending the command to the program.
I've read a bunch of threads about this problem in which people can still access Firefox, but I can't. I try to open firefox via shortcut or the pinned-to-taskbar shortcut and it does nothing (the icon lights up like it's going to open the program, but then dims back to nothing) I'm on Windows 7...
Browsers & Mail
There was a problem sending command to the program
Hy, i seem to get this error a lot of times when i open a file by clicking on it. I know it happens for for bsplayer (when i click a movie) and firefox (for pages saved on my desktop) and at one point i think it gave me this error for word too but now it seems fine. I don't get this error for...
General Discussion
There was a problem sending the command to the program
HELP! This is sooo frustrating. I get this error message everytime I want to open a word document saved on my memory stick from another computer, or a file that's attached to an email. I have new Toshiba Satellite 16" Intel Core i3 2.13GHz Laptop with Windows 7 and Microsoft Office Home...
Microsoft Office
There was a problem sending the command to the program
HELP! This is sooo frustrating. I get this error message everytime I want to open a word document saved on my memory stick from another computer, or a file that's attached to an email. I have new Toshiba Satellite 16" Intel Core i3 2.13GHz Laptop with Windows 7 and Microsoft Office Home and...
General Discussion

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:27.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App