Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Slow start IE9 - First 10s blank page before it continues to homepage

03 Nov 2010   #1
Megalos

Windows 7 Professional 32-bit
 
 
Slow start IE9 - First 10s blank page before it continues to homepage

I have installed IE9 Beta (Windows 7 Pro 32-bit). When I startup (cold start) IE9, it starts up very fast, but then it displays a blank page for about 10 seconds. After this period, it continues and shows my home page (Google). I installed IE9 on another PC but there I have the same problem. When I close IE9 and start it again, everything is fine. But as soon as I reboot my PC and start IE9 again, I have the delay again. Does someone know how I could solve this problem?


My System SpecsSystem Spec
.
03 Nov 2010   #2
Dwarf

Windows 8.1 Pro RTM x64
 
 

I too have this problem with IE9. I have even set my homepage to about:blank but the delay remains. As you know, and have stated, IE9 is still in the Beta phase of its development. This means that some of the code isn't yet fully optimised. Hopefully, this issue should be resolved when it is finally released in its full version. That issue aside, I am finding IE9 quite stable and easy to use. Of course, there are differences between IE8 and IE9, but it's just a matter of getting used to them.
My System SpecsSystem Spec
03 Nov 2010   #3
Megalos

Windows 7 Professional 32-bit
 
 

Ok, thanks for your answer. Maybe is has something to do with the GPU hardware acceleration. Is there a list somewhere where I can check if my GPU is compatible with IE9? Or are all GPU's compatible?
My System SpecsSystem Spec
.

03 Nov 2010   #4
Mercurial

Windows 7 32bit RTM
 
 

yep I have the same problem, but it should be fixed in the RTM version =)!
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Slow start IE9 - First 10s blank page before it continues to homepage




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Can i get Firefox 33.1 to open to my homepage rather than a blank one?
Hi everyone, my Firefox browser (33.1) will not open a new tab using my homepage (Google). It opens either blank or with pages Firefox thinks may be of interest to me.... I want to get Firefox to open each tab with only my homepage, nothing else. Is this possible, or am I stuck with it the way...
Browsers & Mail
IE 8 startup blank page very slow
I just update to Windows 7, and when I open IE8 for browsing, the process of starting up is very slow ( about 1-2min ) for open the blank page start-up. It show In the tab Connecting..... and I really wonder what it is connecting to, because the start up page is BLANK. May I know did anyone got...
Browsers & Mail
click new tab and it comes up blank page rather than first home page
would someone please help me with this problem? I click on a new tab and it comes up as a blank page rather than your first home page. so I change the setting in: tools > internet options > tabs > settings > when a new tab is opened, open..... ok ok). It works fine during the...
Browsers & Mail
Chrome does not work, no web page opens. Opens as a blank page.
I've been experiencing this issue and at last I was able to solve it yesterday. Right Click to Google Chrome exe file, select Properties. In the opened window select Compatibility column, Set Compatibility Mode to Windows 7. Mine was set to Windows XP SP2, that was the problem... For more...
Browsers & Mail
Blank web page. How do I fix?
Alright, so when I tried to go to a web page, it loads but shows me a blank white page. May anyone please help me? How do I fix this? EDIT: I'm using Google Chrome
Browsers & Mail
My Screen Goes Blank N Continues The Same If I Switch Off My Lap Also
plz guys i need your help... my laptop with the foll configuration: OS:windows 7 RAM:4gb processor: intel i3 core graphic card:nvidia geforce hard disk:320gb
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:12.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App