Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Internet Browsers Won't Load even when Internet Connected! Please Help

21 Nov 2010   #1
jaward1

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 
Internet Browsers Won't Load even when Internet Connected! Please Help

Hi, I am using Windows 7 and until yesterday Chrome was working fine. Then it just stopped working and internet explorer is the same! I know my internet is working cos I can wirelessly connect on my laptop. However I connect with ethernet cable to my PC (that isnt working ) so I don't know if this is an issue. I have done a virus scan with superantispyware, malwarebytes, windows defender, bazooka, spywareterminator, adaware, spybot and Avast and found a couple of things that have been deleted. I have done a registry scan. I have tried reinstalling internet explorer to no avail. I have cleared out my browsing history. I have tried disabling add-ons. I am also fairly sure my ethernet cable is working cos my computer can do virus database updates, connect to steam and connect to the itunes store! This problem is just with my browsers. More specifically at the moment, internet explorer 8. Please help!
My ipconfig is here...
Microsoft Windows [Version 6.1.7600]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.


C:\Users\Tom>ipconfig/all

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : Desktop
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
DNS Suffix Search List. . . . . . : Home

Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection-specific DNS Suffix . : Home
Description . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8101E Family PCI-E Fast Ethern
et NIC (NDIS 6.20)
Physical Address. . . . . . . . . : 00-21-97-A6-56-C7
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::85e1:3d6a:ecfa:c929%11(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.0.2(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : 21 November 2010 09:54:12
Lease Expires . . . . . . . . . . : 22 November 2010 10:16:51
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 234889623
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-13-DE-DC-B6-00-21-97-A6-56-C7

DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Tunnel adapter isatap.Home:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

C:\Users\Tom>

Again, thanks so much for reading this!


My System SpecsSystem Spec
.

21 Nov 2010   #2
richc46

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium SP1, clean install, upgrade disc
 
 

Can you connect in safe mode
Can you connect with clean boot?
http://support.microsoft.com/kb/929135
My System SpecsSystem Spec
21 Nov 2010   #3
jaward1

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 
Re: Safe Mode and Clean Boot

I will do them now and post what happens! Thanks for quick reply!
My System SpecsSystem Spec
.


21 Nov 2010   #4
jaward1

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

Hi Rich, yes I can connect in safe mode! Does this mean basic device drivers and default settings are not the cause? How do I determine which process is stopping my internet working now?
Thanks!
My System SpecsSystem Spec
21 Nov 2010   #5
richc46

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium SP1, clean install, upgrade disc
 
 

Try with clean boot so we can find the cause. If you can in clean boot, follow the instructions to fix the problem
If there is not effect with Clean Boot it is probably a driver. We do not know enough yet.
My System SpecsSystem Spec
21 Nov 2010   #6
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by jaward1 View Post
Hi, I am using Windows 7 and until yesterday Chrome was working fine. Then it just stopped working and internet explorer is the same! I know my internet is working cos I can wirelessly connect on my laptop. However I connect with ethernet cable to my PC (that isnt working ) so I don't know if this is an issue. I have done a virus scan with superantispyware, malwarebytes, windows defender, bazooka, spywareterminator, adaware, spybot and Avast and found a couple of things that have been deleted. I have done a registry scan. I have tried reinstalling internet explorer to no avail. I have cleared out my browsing history. I have tried disabling add-ons. I am also fairly sure my ethernet cable is working cos my computer can do virus database updates, connect to steam and connect to the itunes store! This problem is just with my browsers. More specifically at the moment, internet explorer 8. Please help!
My ipconfig is here...
Microsoft Windows [Version 6.1.7600]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.


C:\Users\Tom>ipconfig/all

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : Desktop
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
DNS Suffix Search List. . . . . . : Home

Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection-specific DNS Suffix . : Home
Description . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8101E Family PCI-E Fast Ethern
et NIC (NDIS 6.20)
Physical Address. . . . . . . . . : 00-21-97-A6-56-C7
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::85e1:3d6a:ecfa:c929%11(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.0.2(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : 21 November 2010 09:54:12
Lease Expires . . . . . . . . . . : 22 November 2010 10:16:51
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 234889623
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-13-DE-DC-B6-00-21-97-A6-56-C7

DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Tunnel adapter isatap.Home:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

C:\Users\Tom>

Again, thanks so much for reading this!

I hope you dont have all those AV's installed at the same time. One AV, one malware app please. Our recommendation Microsoft Security Essentials and the windows firewall.

Ken J
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Internet Browsers Won't Load even when Internet Connected! Please Help




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
I am connected to the internet but unable to use the browsers
I have a Dell Inspiron 1545 with a wireless connection. Although my laptop tells me I have excellent signal strength and my computer is connected, my browsers (Chrome, Firefox, IE) will not let me browse. Other programs I have, such as spotify and Itunes allow me to for a short period of time...
Network & Sharing
Browsers not working but computer is connected to the internet
Hello everyone. New to the forum. The title says it all regarding the issue I'm having. It started two days ago. I tried both IE & Firefox with no success. Our other laptop computer and all smartphones surf the net fine with no problem, it's just confined to one laptop. For security I use Eset...
Browsers & Mail
Connected to Internet but web pages don't load
My Internet was working great for the past couple months and then today I tried to get on and boom nothing loads. I tried starting in safe mode with networking and problem still persists please help! Thanks.
Network & Sharing
Connected to Internet - browsers won't load
Hi there, I am using windows 7 64 bit. I am connected to the Internet however IE nor Firefox will load? I am not sure what to do? I am a uni student and desperately need the Internet to complete an assignment, any help is much appreciated Cheers Kim
Network & Sharing
Internet is connected, everything works except browsers
I have windows 7 ultimate 32-bit. Wheni connect to the wireless network, it says connected, internet access. Everything works except the browsers, like the anti-virus updates, games,basically everything except the browsers. I use firefox and internet explorer by the way. I'm using Windows virtual...
Network & Sharing
Connected to Internet but CANNOT Load Pages in Browsers
For a few months now, a few times a day, I'll be surfing fine but after awhile my browser (Firefox or IE) cannot load any pages, it'll say something like cannot load page. But I notice my downloads are still going (in Firefox or µTorrent, etc.) and my VoIP still works. I"m on a WIRED...
Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 21:26.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App