Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: Slow Internet Browsing Problem

02 Jan 2010   #31

Windows 7 Home Premium, 7 Ultimate, Vista Home Premium, Windows XP Pro, Liniux Ubuntu 9.10

Look to upadate your modem drivers.

My System SpecsSystem Spec
24 Jan 2010   #32

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
same problem


I have the same problem, and I tried everything above.

It's not the router. I'm directly on modem.

Fast downloads, VERY slow browsing.
I have to stop p2p (like soulseek, DC++, ...) to get back fast browsing

Anyone found the solution?

Thank you,
My System SpecsSystem Spec
24 Jan 2010   #33

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1

and it's not related to download/upload speed.
Only one small connection in the p2p is enough to kill browsing speed.
My System SpecsSystem Spec

31 Jan 2010   #34

Windows 7

Quote   Quote: Originally Posted by fyogi1 View Post
To me it seems there is some kind of throttling windows it doing. Because all browsers stall at trying to fetch new information from webpages. Pages I frequent load faster than new pages. I will post my results from my testing.
I have the exact same problem. Firefox says "Waiting for" for 0-3 seconds (the same thing with Chrome and IE), but download speeds maxes out my 50mbit/s connection. Before I upgraded to win7 I ran XP which didn't have these problems. I'm using Win7 64, with a wired gbit connection to an onboard Realtek RTL8111B adapter with drivers from 2009-12-18. I had the same problem with a vanilla win7 installation (so no firewall or antivirus for sure).
My System SpecsSystem Spec
01 Feb 2010   #35

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1

There was torrent uploads on my girlfriend's computer.
At start I knew it was upload causing the issue, but forget my girlfriend's torrent tool.
My System SpecsSystem Spec
01 Feb 2010   #36


Check out this page.
My System SpecsSystem Spec
07 Feb 2010   #37

windows 7 64bit
slow browsing fix

hi guys, ihave been having troubles with this for a couple of days and another forum thread put onto the idea of resetting the browser defaults (using the internet options) from the control panel, goto the advanced tab, hit the reset button, start ie8 and and it asks you the same start up questions again and say no to the compatability functions, addins etc and then all browsers seem to work fine again
My System SpecsSystem Spec
11 Feb 2010   #38

Windows 7 Ultimate

I have a similiar issue: My browsers stall out when I try to load any sites with generated thumbnails; i.e. Google image search, Ebay, Picasa, .etc. On occasion it will work fine for a few minutes but 99% of the time it hangs after loading the text and only gives me empty frames. I'm an artist and this sucks in a big way.
This is a cross browser issue in Firefox 3.0, Firefox3.6 (primary browsers), Chrome and IE. 8.
I have no problem downloading torrents , playing video/audio streams or loading most websites, including images.
What I've tried so far:
Toggled firewall on/off
Toggled antivirus on/off
Reset modem
Family Filter off
Updated all drivers
Toggled IPV6, Topology Discovery, different flow control settings in network settings
Toggled auto tuning levels in TCP (current=highlyrestricted), set congestion control to ctcp, enabled ECN
Reset IE8
Various Browser settings & tweaks

I'm using a Pirelli DRG-A124G WiFi modem/router (supplied by ISP) with no apparent firewall, 2 PC's with cable connections:
PC1: AMD 64 X2 Dual 5200+, 4gb RAM, Win7 Ultimate x64
PC2: AMD 64 3200+, 2gb RAM, Win7 Ultimate x32
Microsoft Security Essentials, Windows firewall

My System SpecsSystem Spec
15 Feb 2010   #39


Same problem here.

Download speed is fine but browsing is forever slow. I've found my connection gets stuck during upload, both when sending emails and browsing. Even trying to upload a 119kb picture for this post was impossible. There was no problems when I ran Win7 RC with the exact same hardware. There are no problems on my other computer.

Windows 7 pro 32-bit (build 7600)
AMD Phenom II X2 550
4GB Corsair PC1600 DDRIII RAM
Microsoft Security Essential
Google Chrome
Connected to my modem via cable

What I've done:
Ran the speed test at several times (after each thing that I've done):
Ping: 4-5 ms
Download: 14-20 Mbps
Upload: never starts, keep saying "preparing upload test"
(on my other computer the specs are 10 ms, 15 Mbps, 2 Mbps via wireless)
Uninstalled MSE, tested connection without luck, then reinstalled MSE
Fiddled around with TCP global parameters, so that they are similar to Mojo's post
earlier in this thread. No joy.
Tried IE8. Still no joy.

Hope you can help 'cos it's really a pain in the neck.
My System SpecsSystem Spec
16 Feb 2010   #40


Fixed the problem myself. Had forgotten that I was connected to my cable modem via a router. Out of sight out of mind, right? Once I restarted my router everything was just fine.
My System SpecsSystem Spec

 Slow Internet Browsing Problem

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar help and support threads
Thread Forum
Slow internet browsing
I all of a sudden have slow internet browsing after getting messages for java updates. I disabled the Java add on so I don't get the message anymore but the browsing using either IE or Google is slow. I deleted temporary internet files and cookies and checked with my ISP. I ran malwarebytes scan...
Browsers & Mail
Slow Internet Browsing
My machine is presario cq62, with an intel i5 processor. i do experiencing an extraordinary slowness in both browsing and downloading. I Tried re-installing OS several times, and was not successful. I'm using avg antivirus package. I'm using Google crome as current browser. Cooling fan is also...
Browsers & Mail
Internet browsing slow with IE9
When I use IE9 to browse the internet it sometimes is very slow. I have run an internet speed test program ( which hangs when testing IE9. I then started Chrome and the internet browsing was fast. I ran the speed test program and the speed was what I expected. I switched...
Browsers & Mail
slow internet browsing
At my home network my pc runs just nicely. But today I moved it to my friends place and for some reason all surfing is really slow, like takes up to 30-40 seconds to load. Using my laptop computer it loads in about a second on the same network. I am on a 4mb/500kb connection and...
Network & Sharing
slow download and internet browsing
Hi I seem to have joined the many that are having problems with slow download speeds using Windows 7. I recently bought a well speced HP Pavillion with Windows 7 64-bit. Since I turned it on for the first time I have painfully slow download speeds. A broadband speed test showed download speed...
Network & Sharing
VERY Slow internet browsing speed.
I installed windows 7 64-bit the other day and i've noticed that browsing the internet is VERY difficult. Sometimes pages will only half load (missing graphics etc) or not load at all. I have tried chrome, IE and firefox and they all have the same issues. As another example, no youtube videos load...
Browsers & Mail

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:26.

Twitter Facebook Google+

Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App