Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: browsers don't work after upgrade to win 7


17 Apr 2011   #1

windows 7 ultimate 32bit
 
 
browsers don't work after upgrade to win 7

Hi
I have dell inspiron 1525. I upgraded from vista to win 7 ultimate. I have internet connection and all the windows updates were fine include sp1. but all the browsers (I have 4 of them) don't work. once in a while one of them would work for a limited time. skipe and windows live messenger don't work as well.
I've tried to disable the firewall, nothing helps.
I can't check my drivers because the internet doesn't work well.
I have the latest versions of the browsers
please help
thanks
Eran

My System SpecsSystem Spec
.

17 Apr 2011   #2

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 Pro 64-bit
 
 

Hello Eran and welcome to Seven Forums.

Since this was an upgrade it's possible that your machine may barely meet the minimum specs needed for running 7. If you could provide some additional info like total RAM installed, hard drive size, etc (under User CP > Edit System Specs.) It's also possible you have too many things competing for system resources causing your browsers to lag.

In the meantime, if you uninstall all of the browsers and just use Internet Explorer, are you still having issues?
My System SpecsSystem Spec
17 Apr 2011   #3

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

Welcome to Seven Forums elavi1. Try this:

1. Go to start
2. In search box, type cmd , right click cmd.exe, and then click "Run as administrator"
3. Then type:

netsh winsock reset

4. Press enter
5. Restart PC

Hopefully that will fix it, If not it will not harm anything.

A Guy
My System SpecsSystem Spec
.


17 Apr 2011   #4

windows 7 ultimate 32bit
 
 

Thank you for the warm welcoming
my system has 3 mg of ram and it says that I have enough to upgrade
Ive tried to do the cmd suggestion but it says that I need to log as administrator which I am but it still don't let me do that.
even the sidebar don't connect well (some times it does mostly it doesn't )
thanks for your help
Eran
My System SpecsSystem Spec
17 Apr 2011   #5

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 Pro 64-bit
 
 

I'm thinking that maybe something didn't go right when you upgraded from Vista to 7. Uninstall of your browsers except the default IE8. Then try running System File Checker. It will scan the integrity of all protected Windows 7 system files and replace incorrect, corrupted, changed, or damaged versions with the correct versions if possible. If the scan detects any problems, run the scan three times to make sure all problems have been corrected.

SFC /SCANNOW Command - System File Checker

If you still can't use your browsers, side bar, etc then you might want to try a Repair Install. It should have no effect on your user accounts, data, programs, etc.

Repair Install

When you did the upgrade from Vista to 7, did you use a full install disk or an upgrade disk? You might have to use another computer and a CD or DVD, or a flash drive, visit the Dell Support site, and download the Windows 7 drivers for your 1525 if any are available.

Drivers & Downloads=
My System SpecsSystem Spec
17 Apr 2011   #6

windows 7 ultimate 32bit
 
 

ITS WORKING!!!
Thank you very much
the command prompt suggestion worked like a magic
I did not have to delete or change anything else
Thanks again
Eran
My System SpecsSystem Spec
17 Apr 2011   #7

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

Congrats elavi1, good you got it sorted. Glad we could help.

A Guy
My System SpecsSystem Spec
17 Apr 2011   #8

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 Pro 64-bit
 
 

Great news, Eran! Thanks for posting back and letting us know.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 browsers don't work after upgrade to win 7




Thread Tools



Similar help and support threads for2: browsers don't work after upgrade to win 7
Thread Forum
Web browsers do not work, but skype and teamspeak work Network & Sharing
No browsers work aside from IE x64, Chrome gives Error 137 Network & Sharing
CSS or JS doesnt work properly - all browsers Browsers & Mail
Browsers doesn't work in window 7 Browsers & Mail
Why don't all browsers work with Windows 7? Browsers & Mail
New web browsers don't work! Browsers & Mail
New web browsers don't work! Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:08 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33