Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: browsers don't work after upgrade to win 7

17 Apr 2011   #1
elavi1

windows 7 ultimate 32bit
 
 
browsers don't work after upgrade to win 7

Hi
I have dell inspiron 1525. I upgraded from vista to win 7 ultimate. I have internet connection and all the windows updates were fine include sp1. but all the browsers (I have 4 of them) don't work. once in a while one of them would work for a limited time. skipe and windows live messenger don't work as well.
I've tried to disable the firewall, nothing helps.
I can't check my drivers because the internet doesn't work well.
I have the latest versions of the browsers
please help
thanks
Eran


My System SpecsSystem Spec
.

17 Apr 2011   #2
marsmimar

Microsoft Community Contributor Award Recipient

 
 

Hello Eran and welcome to Seven Forums.

Since this was an upgrade it's possible that your machine may barely meet the minimum specs needed for running 7. If you could provide some additional info like total RAM installed, hard drive size, etc (under User CP > Edit System Specs.) It's also possible you have too many things competing for system resources causing your browsers to lag.

In the meantime, if you uninstall all of the browsers and just use Internet Explorer, are you still having issues?
My System SpecsSystem Spec
17 Apr 2011   #3
A Guy

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

Welcome to Seven Forums elavi1. Try this:

1. Go to start
2. In search box, type cmd , right click cmd.exe, and then click "Run as administrator"
3. Then type:

netsh winsock reset

4. Press enter
5. Restart PC

Hopefully that will fix it, If not it will not harm anything.

A Guy
My System SpecsSystem Spec
.


17 Apr 2011   #4
elavi1

windows 7 ultimate 32bit
 
 

Thank you for the warm welcoming
my system has 3 mg of ram and it says that I have enough to upgrade
Ive tried to do the cmd suggestion but it says that I need to log as administrator which I am but it still don't let me do that.
even the sidebar don't connect well (some times it does mostly it doesn't )
thanks for your help
Eran
My System SpecsSystem Spec
17 Apr 2011   #5
marsmimar

Microsoft Community Contributor Award Recipient

 
 

I'm thinking that maybe something didn't go right when you upgraded from Vista to 7. Uninstall of your browsers except the default IE8. Then try running System File Checker. It will scan the integrity of all protected Windows 7 system files and replace incorrect, corrupted, changed, or damaged versions with the correct versions if possible. If the scan detects any problems, run the scan three times to make sure all problems have been corrected.

SFC /SCANNOW Command - System File Checker

If you still can't use your browsers, side bar, etc then you might want to try a Repair Install. It should have no effect on your user accounts, data, programs, etc.

Repair Install

When you did the upgrade from Vista to 7, did you use a full install disk or an upgrade disk? You might have to use another computer and a CD or DVD, or a flash drive, visit the Dell Support site, and download the Windows 7 drivers for your 1525 if any are available.

Drivers & Downloads=
My System SpecsSystem Spec
17 Apr 2011   #6
elavi1

windows 7 ultimate 32bit
 
 

ITS WORKING!!!
Thank you very much
the command prompt suggestion worked like a magic
I did not have to delete or change anything else
Thanks again
Eran
My System SpecsSystem Spec
17 Apr 2011   #7
A Guy

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

Congrats elavi1, good you got it sorted. Glad we could help.

A Guy
My System SpecsSystem Spec
17 Apr 2011   #8
marsmimar

Microsoft Community Contributor Award Recipient

 
 

Great news, Eran! Thanks for posting back and letting us know.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 browsers don't work after upgrade to win 7




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
certain sites work in proxy, but not in my browsers
I have a recent problem with trying to browse a couple of my regular websites. When I try to view them I get "Firefox can't establish a connection to the server at" messages, instantly with no even trying to access the domains. I tried ping and tracert commands in the command prompt, and both...
Network & Sharing
Internet doesn't work on all browsers
Internet only works well on QTWeb browser and doesn't work on FF IE Opera. On Avant, it partially works. Can't access archive.org for example. Nevermind, it works now after running Adwcleaner. Edit: it's not working again. (for all browsers except avant and qt web) It seemed to work for a...
Browsers & Mail
Web browsers do not work, but skype and teamspeak work
Hello there! So this problem started yesterday afternoon. I didn't download anything, but suddenly I was unable to browse the web. I tried all the web browsers I have but no websites would load. But skype and teamspeak still work. Any help? Thanks.
Network & Sharing
Why don't all browsers work with Windows 7?
:devil: OK can anyone explain to me why I can only get IE8 to work with Windows 7 all of a sudden? I have tried all of these browsers but none seem to work with Win 7 yet aren't all browsers supposedly compatible with Win 7? Firefox 3.6.13 (usually my default browser) Opera 11.01 Google...
Browsers & Mail
New web browsers don't work!
I also posted this in general discussion, but I figure it probably fits better here. Whenever I install a new Internet browser, it stops working (it can't connect to the Internet). So I recently updated firefox and now I can't connect with it. And Opera has that new thing out that I wanted to...
Browsers & Mail
New web browsers don't work!
This is a really interesting - and now, annoying - problem I'm currently having in windows 7. Whenever I install a new Internet browser, it stops working (it can't connect to the Internet). So I recently updated firefox and now I can't connect with it. Same thing with Opera, I'm stuck with using an...
Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 19:30.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App