Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: default browser

29 Jun 2011   #1
pasquanel

Win 7 Home Premium 64 bit
 
 
default browser

I generally use Opera as my default browser but since a recent windows update any links I open in my e-mail open in IE. I have set Opera as default but to no avail and I see no way to change the IE settings. I know this is a little thing but it annoys me none the less. Does anyone know how to fix this?


My System SpecsSystem Spec
29 Jun 2011   #2
richc46

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium SP1, clean install, upgrade disc
 
 

Try this
Go to search and type windows features turn on and off
boot
Untick IE, I guess its 9

You will not be able to go on line unless the other browser is working.
My System SpecsSystem Spec
29 Jun 2011   #3
MadSupra354

 

Go into Default Programs (Start > Default Programs) then click 'Set your default programs'. Find Oprah and click 'Set this program as default'.
Hope this helps.
My System SpecsSystem Spec
29 Jun 2011   #4
pasquanel

Win 7 Home Premium 64 bit
 
 

Rich I tried that and now e-mail links don't open at all and I did check to see if Opera was set as default
My System SpecsSystem Spec
29 Jun 2011   #5
richc46

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium SP1, clean install, upgrade disc
 
 

Opera seems to have special setting for email
Changing the Email-Handling Program in Opera
My System SpecsSystem Spec
29 Jun 2011   #6
pasquanel

Win 7 Home Premium 64 bit
 
 

Madsupra thanks for the tip but for some reason Opera is not an option
My System SpecsSystem Spec
01 Jul 2011   #7
pasquanel

Win 7 Home Premium 64 bit
 
 

Well after much searching and tinkering I ended up doing a restore to get everything working again but I still have the same issue with IE 9 opening links in e-mail.
Sorry I took so long I didn't realize the post had been moved.
Thanks for all your help
My System SpecsSystem Spec
Reply

 default browser




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:08 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App