Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.



Windows 7: Pages won't load without several refreshes

22 Jul 2009   #1

Windows 7 RC 64-bit
 
 
Pages won't load without several refreshes

Hi Everybody,
I'm having a strange problem that I have never seen or heard of. Every time I try to do anything in windows 7 that requires an internet connection, it gives me a "Page cannot be displayed" or "Page not found" message. The only way I can get some pages to load is to refresh them several times, after wich they will finally load. It is not just a problem in IE8, as Chrome, and firefox do the same thing. Windows will not update anymore as it cannot get a connection, and I cannot purchase items from steam or itunes because they give me a "cannot find a secure connection" error. I recently reformatted and the problem still persists. Other PCs on my network do not have the same problem. I recently moved all of my components to a new chasis, and am wondering if the ethernet port or controller could have been damaged. If anybody could shed some light on this problem it would be greatly appreciated, as my PC has become almost unusable.

My System SpecsSystem Spec
.

23 Jul 2009   #2

 

Quote   Quote: Originally Posted by noahmichvfs View Post
Hi Everybody,
I'm having a strange problem that I have never seen or heard of. Every time I try to do anything in windows 7 that requires an internet connection, it gives me a "Page cannot be displayed" or "Page not found" message. The only way I can get some pages to load is to refresh them several times, after wich they will finally load. It is not just a problem in IE8, as Chrome, and firefox do the same thing. Windows will not update anymore as it cannot get a connection, and I cannot purchase items from steam or itunes because they give me a "cannot find a secure connection" error. I recently reformatted and the problem still persists. Other PCs on my network do not have the same problem. I recently moved all of my components to a new chasis, and am wondering if the ethernet port or controller could have been damaged. If anybody could shed some light on this problem it would be greatly appreciated, as my PC has become almost unusable.
Hi Noah,

Have you tried running Network Diagnostics when this issue occurs and can you upload the report it saves?

Steven
My System SpecsSystem Spec
23 Jul 2009   #3

Windows 7 RC 64-bit
 
 

Thanks for the reply,
I have tried it several times but it reports everything as normal. When the problem first arose however, IE8 would run a repair wizard to try to fix the problem, but it kept crashing and shutting down my browser. I had to restart several times before IE stopped running the wizard.
My System SpecsSystem Spec
.


23 Jul 2009   #4

Windows® 8 Pro (64-bit)
 
 

click start, in the start search box, type cmd and press Ctrl+Shift+Enter. in the command prompt, type the following commands:
ipconfig /flushdns
ipconfig /release
ipconfig /renew
Note: press enter after each command.
delete all cookies and temp files and see if its making any difference.
My System SpecsSystem Spec
23 Jul 2009   #5

XP & W7
 
 

If the above doesn't help: Give Wireshark (Wireshark: Go deep.) a try. Just start it, start sniffing & try do open your webpage, then post the results here.
My System SpecsSystem Spec
23 Jul 2009   #6

Win 8 Release candidate 8400
 
 
page load prob

Quote   Quote: Originally Posted by noahmichvfs View Post
Thanks for the reply,
I have tried it several times but it reports everything as normal. When the problem first arose however, IE8 would run a repair wizard to try to fix the problem, but it kept crashing and shutting down my browser. I had to restart several times before IE stopped running the wizard.
Hey

Try this: In IE goto tools>internet options>connections>lan> UNcheck auto detect.
Reboot computer and cable modem, and router. If that doesn't work we need to start examining your device manager, and event viewer

Ken
My System SpecsSystem Spec
23 Jul 2009   #7

 

2 things to note:

Quote:
I cannot purchase items from steam or itunes because they give me a "cannot find a secure connection" error.
At first glance, that to me indicates some sort of massive OS structure failure and / or massive viral / malware infection. however,
Quote:
I recently reformatted and the problem still persists. Other PCs on my network do not have the same problem. I recently moved all of my components to a new chasis, and am wondering if the ethernet port or controller could have been damaged. If anybody could shed some light on this problem it would be greatly appreciated, as my PC has become almost unusable.
...indicates a troublesome driver for your NIC and / or a major IRQ conflict on your system or bad hardware.

Get your HW checked (a *nix live CD / DVD is a good way to check it) - if all works well, then it is either your OS installation, or else something somewhere infecting you.

If you need to reinstall *again* make sure you use a completely different to rule out (and help prevent future) infection.
My System SpecsSystem Spec
23 Jul 2009   #8

Windows 7 RC 64-bit
 
 

After using the "ipconfig /flushdns" command, browser pages seem to be loading fine. The main problem now is updating windows. I had to activate windows over the phone because the activation wizard could not get a connection, but windows update still can't connect.
My System SpecsSystem Spec
24 Jul 2009   #9

Windows® 8 Pro (64-bit)
 
 

To fix windows update, what's the error that you get while updating?
If you are facing severe trouble with windows, you can do a repair install to fix many issues.
My System SpecsSystem Spec
22 Sep 2012   #10

windows 7 ultimate 64bit
 
 

thanks noahmichvfs. "ipconfig /flushdns" command works miracle. everthing is just fine. pages open in just a click away. before this command i suppose to format my system to install fresh copy. which takes hours to install config my way. u saved my precious time. thanks a lot.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Pages won't load without several refreshes





Thread Tools



Similar help and support threads for2: Pages won't load without several refreshes
Thread Forum
Solved IE9 doesn't load certain pages Browsers & Mail
Some pages do not load in any of the browsers Browsers & Mail
Firefox Won't Always Load Pages Browsers & Mail
Wont load certain pages. Browsers & Mail
New computer won't load web pages Browsers & Mail
Firefox and IE won't load some pages Browsers & Mail
cant load pages with javascript:// Browsers & Mail

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:13 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33