Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Pages won't load without several refreshes

22 Jul 2009   #1
noahmichvfs

Windows 7 RC 64-bit
 
 
Pages won't load without several refreshes

Hi Everybody,
I'm having a strange problem that I have never seen or heard of. Every time I try to do anything in windows 7 that requires an internet connection, it gives me a "Page cannot be displayed" or "Page not found" message. The only way I can get some pages to load is to refresh them several times, after wich they will finally load. It is not just a problem in IE8, as Chrome, and firefox do the same thing. Windows will not update anymore as it cannot get a connection, and I cannot purchase items from steam or itunes because they give me a "cannot find a secure connection" error. I recently reformatted and the problem still persists. Other PCs on my network do not have the same problem. I recently moved all of my components to a new chasis, and am wondering if the ethernet port or controller could have been damaged. If anybody could shed some light on this problem it would be greatly appreciated, as my PC has become almost unusable.


My System SpecsSystem Spec
.

23 Jul 2009   #2
dmex

 

Quote   Quote: Originally Posted by noahmichvfs View Post
Hi Everybody,
I'm having a strange problem that I have never seen or heard of. Every time I try to do anything in windows 7 that requires an internet connection, it gives me a "Page cannot be displayed" or "Page not found" message. The only way I can get some pages to load is to refresh them several times, after wich they will finally load. It is not just a problem in IE8, as Chrome, and firefox do the same thing. Windows will not update anymore as it cannot get a connection, and I cannot purchase items from steam or itunes because they give me a "cannot find a secure connection" error. I recently reformatted and the problem still persists. Other PCs on my network do not have the same problem. I recently moved all of my components to a new chasis, and am wondering if the ethernet port or controller could have been damaged. If anybody could shed some light on this problem it would be greatly appreciated, as my PC has become almost unusable.
Hi Noah,

Have you tried running Network Diagnostics when this issue occurs and can you upload the report it saves?

Steven
My System SpecsSystem Spec
23 Jul 2009   #3
noahmichvfs

Windows 7 RC 64-bit
 
 

Thanks for the reply,
I have tried it several times but it reports everything as normal. When the problem first arose however, IE8 would run a repair wizard to try to fix the problem, but it kept crashing and shutting down my browser. I had to restart several times before IE stopped running the wizard.
My System SpecsSystem Spec
.


23 Jul 2009   #4
Dinesh

Windows® 8 Pro (64-bit)
 
 

click start, in the start search box, type cmd and press Ctrl+Shift+Enter. in the command prompt, type the following commands:
ipconfig /flushdns
ipconfig /release
ipconfig /renew
Note: press enter after each command.
delete all cookies and temp files and see if its making any difference.
My System SpecsSystem Spec
23 Jul 2009   #5
Deadlock

XP & W7
 
 

If the above doesn't help: Give Wireshark (Wireshark: Go deep.) a try. Just start it, start sniffing & try do open your webpage, then post the results here.
My System SpecsSystem Spec
23 Jul 2009   #6
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 
page load prob

Quote   Quote: Originally Posted by noahmichvfs View Post
Thanks for the reply,
I have tried it several times but it reports everything as normal. When the problem first arose however, IE8 would run a repair wizard to try to fix the problem, but it kept crashing and shutting down my browser. I had to restart several times before IE stopped running the wizard.
Hey

Try this: In IE goto tools>internet options>connections>lan> UNcheck auto detect.
Reboot computer and cable modem, and router. If that doesn't work we need to start examining your device manager, and event viewer

Ken
My System SpecsSystem Spec
23 Jul 2009   #7
johngalt

 

2 things to note:

Quote:
I cannot purchase items from steam or itunes because they give me a "cannot find a secure connection" error.
At first glance, that to me indicates some sort of massive OS structure failure and / or massive viral / malware infection. however,
Quote:
I recently reformatted and the problem still persists. Other PCs on my network do not have the same problem. I recently moved all of my components to a new chasis, and am wondering if the ethernet port or controller could have been damaged. If anybody could shed some light on this problem it would be greatly appreciated, as my PC has become almost unusable.
...indicates a troublesome driver for your NIC and / or a major IRQ conflict on your system or bad hardware.

Get your HW checked (a *nix live CD / DVD is a good way to check it) - if all works well, then it is either your OS installation, or else something somewhere infecting you.

If you need to reinstall *again* make sure you use a completely different to rule out (and help prevent future) infection.
My System SpecsSystem Spec
23 Jul 2009   #8
noahmichvfs

Windows 7 RC 64-bit
 
 

After using the "ipconfig /flushdns" command, browser pages seem to be loading fine. The main problem now is updating windows. I had to activate windows over the phone because the activation wizard could not get a connection, but windows update still can't connect.
My System SpecsSystem Spec
24 Jul 2009   #9
Dinesh

Windows® 8 Pro (64-bit)
 
 

To fix windows update, what's the error that you get while updating?
If you are facing severe trouble with windows, you can do a repair install to fix many issues.
My System SpecsSystem Spec
22 Sep 2012   #10
fluid

windows 7 ultimate 64bit
 
 

thanks noahmichvfs. "ipconfig /flushdns" command works miracle. everthing is just fine. pages open in just a click away. before this command i suppose to format my system to install fresh copy. which takes hours to install config my way. u saved my precious time. thanks a lot.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Pages won't load without several refreshes




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
IE 11 cannot load certain pages
Hello all, I have searched this problem and found many others have had it or similar. However none of the solutions seems to help. Everything had been working fine the it just stopped working. As I am the only administrator account no one could have downloaded anything, and I did not make changes....
Browsers & Mail
Some pages will not load.
When using Internet Explorer 11 I have a problem accessing some websites, I am often unable to go any further than the website homepage, for instance when using internet banking, After I log into an account it’s here where the problem happens, I try to open a page within my account but nothing...
Browsers & Mail
Pages don't load unless going through proxy!
Hello guys , so here is my problem some pages that are up and running don't load on my pc. I have tried every browser so far , have changed DNS from deaful to Google Dns i have clear everything in my browser and the problem still persists. The strange thing is that these pages (all of them) load...
Network & Sharing
Random web pages will not load.
It dose not matter the browser if it will not load I have to disable and re enable the network adapter, its only happening on one PC. I have Kaspersky Internet security 2013 installed. Going to uninstall it today and see if its fouled up and needs a clean reinstall but if that fails what else can I...
Browsers & Mail
IE9 doesn't load certain pages
I am having a problem with IE9 it loads basic pages like Google but it just won't load youtube and stuff all the way.
Browsers & Mail
Firefox and IE won't load some pages
Hey everyone, does anyone have any idea why both my browsers are refusing to load fairly common websites like espn.com and my university's website?
Browsers & Mail

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 10:46.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App