Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Shockwave plug-in showing 92% CPU Usage in all browsers

17 Oct 2011   #1
cooldudeclan

Windows 7 Home Premium x64
 
 
Shockwave plug-in showing 92% CPU Usage in all browsers

Can't figure out what to do in all browsers this plug-in is running at extremely high percentages and slowing down my whole computer.

Videos are all playing very slow and choppy as well.

What the heck is going on?


My System SpecsSystem Spec
.
17 Oct 2011   #2
Zomby88

Windows 7 Ultimate 64Bit
 
 

Uninstall shockwave, you don`t need it.
My System SpecsSystem Spec
17 Oct 2011   #3
cooldudeclan

Windows 7 Home Premium x64
 
 

I need it for watching videos online don't I? I disabled it and now no videos will play?
My System SpecsSystem Spec
.

17 Oct 2011   #4
roncerr

Windows 8 Pro w/MC 32-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by cooldudeclan View Post
I need it for watching videos online don't I? I disabled it and now no videos will play?
The item called "Shockwave Flash Object" appears in the add-ons list in IE when you install "flash player" from the Adobe website. So you need to be careful that you download ONLY Flash Player from Adobe and nothing else. You don't need Shockwave or the Shockwave Player from the Adobe website just to play Flash videos like Youtube.
My System SpecsSystem Spec
17 Oct 2011   #5
cooldudeclan

Windows 7 Home Premium x64
 
 

Do you know of the page where I can download only the flash player and nothing else?
My System SpecsSystem Spec
17 Oct 2011   #6
Hopalong X

Windows7 Pro 64bit SP-1; Windows XP Pro 32bit
 
 

Link> Adobe - Install a different version of Adobe Flash Player

Select your Windows version which your specs show 64bit. If for IE select it or "all others" in second drop curtain.

Chrome has Flash already loaded in the Chrome download.

Hope that helps.

I would uninstall old versions first.
Listed in Control Panel> Program and Features.
My System SpecsSystem Spec
17 Oct 2011   #7
Zomby88

Windows 7 Ultimate 64Bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by roncerr View Post
Quote   Quote: Originally Posted by cooldudeclan View Post
I need it for watching videos online don't I? I disabled it and now no videos will play?
The item called "Shockwave Flash Object" appears in the add-ons list in IE when you install "flash player" from the Adobe website. So you need to be careful that you download ONLY Flash Player from Adobe and nothing else. You don't need Shockwave or the Shockwave Player from the Adobe website just to play Flash videos like Youtube.
Exactly .
My System SpecsSystem Spec
19 Oct 2011   #8
cooldudeclan

Windows 7 Home Premium x64
 
 

Followed the link and installed just flash, but got the "plug in:shockwave flash player" sometimes showing 107 under the cpu chart in chrome's task manager, and lagging all my videos in ff as well. Tryed wiping my hard drive and reinstalling windows same problem came right back.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Shockwave plug-in showing 92% CPU Usage in all browsers




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Task manager showing 20-30% cpu usage...
Hi there, .. I dont know why my task manager is show that my cou usage is that high.. Even tough I have nothing runnung, .. I check the processes and I don't see anything running there, . and the System Idle process is in 93% (for example) while the task manager is showing CPU usage: 30%... ...
Performance & Maintenance
Downloads on all browsers not showing up but still downloading
Well, weird issue I'm having here which started last week. Whenever i try to download something from a site, no prompt will show up asking where i want to save it or anything, but it will still download. Once the download is done, it THEN asks what i want to name it and where I want it to...
Browsers & Mail
Physical Memory/CPU Usage showing high
Hi I'm using a windows 7 x64 home edition on an hp desktop. 3 gb ram 584 gb memory. Lately my physical memory has been running unusually high at 44 - 45% with nothing up or just with chrome and can get up into 60 - 75% when I'm actually browsing on chrome. here are a couple screens of my physical...
Performance & Maintenance
Physical Memory/CPU Usage showing high
I am using Windows 7, with 4GB ram. My physical memory usage goes high upto 3.5Gig even when i use very less applications. I have monitored using both Performance Monitor (Perfmon.exe) and Process Explorer. All applications shows the same including my Task Manager/Wdws Gadgets. My system is...
Performance & Maintenance
Explorer.exe showing 50% CPU usage
Explorer.exe is showing 50% cpu usage in task manager and machine is getting slowed up..Can any1 plz help..
Performance & Maintenance
My laptop is not charging but showing plug in.
Yesterday I encountered a problem. My Dell laptop not charging. But is showing in notification area charger plug in but not charging. I check my battery heath from bios. It's showing battery health normal. But adapter type showing as a unknown. I am confused If my adapter is going to dead, then why...
Hardware & Devices


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 23:52.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App