Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Internet missing after system reboot: all attempted fixes failed


20 Oct 2011   #1

Windows 7 professional 64bit
 
 
Internet missing after system reboot: all attempted fixes failed

Hello

I am hoping someone can help me with a little internet problem on a Windows 7 professional system.

Essentially, last week after an Update, I could not get back onto my driver (the hard drive is partitioned so I have a section and my other half has another). A system restore to the previous day has allowed me to access the computer again, but the internet is gone.

The OH can use the internet on the same computer (I am on his half now), so there is no fault with the modem, the cable or the internet connection per se. We have tried to restore the internet using various manual methods, but can get no further than the SetUp. At this point we get a message Error 711, and reports that the Remote Access Auto Connection Manager is not responding.

I have tried to fix this today, but cannot get onto the services to fix it - when I click on Services and go to 'run as admin', the message appears "Class not Registered". I have also had this message when trying to connect the internet by writing a manual IP address, and when looking for the IP drivers.

The OH is threatening F*kdisk which would mean I lose everything on the drive, but I do not have another solution.

Hopefully someone out there can assist me.

Thank you

Jen

My System SpecsSystem Spec
.

20 Oct 2011   #2

Windows 7 Ultimate SP1 64-Bit
 
 

Welcome to Windows Seven Forums, Jen.

Check this Microsoft article, which may be of help to you.

You receive an "Error 711: Cannot load Remote Access Service Connection Manager" error message when you create a network connection
My System SpecsSystem Spec
20 Oct 2011   #3

Windows 8.1 Pro
 
 

Hi Jen, Welcome to sevenforums.

I'm not sure how to proceed from here but here's something you can look into for the 711 error code - You receive an "Error 711: Cannot load Remote Access Service Connection Manager" error message when you create a network connection. I just ran through the procedures on my Win 7 system and the steps are correct.

Ad for F-disking the machine, I say give this a try first - Repair Install. This won't wipe you info, however as a precaution you should always back up/have a backup of you data in cae something goes wrong.

Sorry I can't be of more help at the moment.

It seems me and seavixen postes at the same time
My System SpecsSystem Spec
.


20 Oct 2011   #4

Windows 7 Ultimate SP1 64-Bit
 
 

Great minds, sygnus, great minds. I hope you are keeping well.
My System SpecsSystem Spec
20 Oct 2011   #5

Windows 8.1 Pro
 
 

Trying to. Thanks

Let's hope the info proves useful.
My System SpecsSystem Spec
20 Oct 2011   #6

Windows 7 professional 64bit
 
 

Hello Sygnus and Seavixen.

I have just been in and tried the Windows 7 procedures, and I cannot get any further than Manage - then the good old "Class not registered" appears. It seems similar to the process I was trying to complete by going straight to 'services'.

I will speak to OH about the restore: that seems like a better solution if he can find his installation disks.

Thank you for all your help, fingers crossed that something will work.

Jen
My System SpecsSystem Spec
20 Oct 2011   #7

Windows 7 Ultimate SP1 64-Bit
 
 

OK, Jen. Post back if you need further help.
My System SpecsSystem Spec
20 Oct 2011   #8

Windows 7 professional 64bit
 
 

Hi again,

I have now spoken to the OH, and he says that he has tried the Repair Install process. The computer went through it all and then said "Nothing to repair" at the end of it.

Is there another way to go at it without having to reinstall the whole system?

Jen
My System SpecsSystem Spec
20 Oct 2011   #9

Windows 8.1 Pro
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Jenthepen2 View Post
I will speak to OH about the restore: that seems like a better solution if he can find his installation disks.
When you find the disks try the repair install I linked to in my first post. Make sure you read the caution about SP1. And as always.... backup backup backup (your data)

Let us know.
My System SpecsSystem Spec
20 Oct 2011   #10

Windows 7 professional 64bit
 
 

Hello again.

We have now tried the repair install: the computer will not allow us to re-install Windows 7 - it says "Cannot install Windows 7 Professional over Windows 7 Professional". The other option is Custom which will delete files and programs.

We also tried a basic system reinstall, which again did nothing, although the system restore is now dated 18/10/2011, with all the previous restore points being missing.

Not one of our more successful weeks in computer terms, I fear.

If you have any more suggestions I would be happy to give that a shot - I just want my internet back.

Thanks

Jen
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Internet missing after system reboot: all attempted fixes failed




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:04 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33