Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Lose IE9 Connection - still have Network connection

06 Nov 2011   #1
shadow4845

Windows 7 Home Premium 65-bit
 
 
Lose IE9 Connection - still have Network connection

Hi All,

I have a Dell 1750 laptop running a wireless connection and also have a desktop running the same in my computer room. I have Hight Speed Internet service. I'm using IE9 and started having problems with losing my browser (web page) but still maintaining my network connection (both wireless and direct connection). This is an intermitent problem with the web pages unalbe to connect to different pages but later I was able to connect to those pages. However, I never lose my network and wireless connection.

It's very frustrating having to wait several minutes to reconnect/reach those web pages. I've optimized and cleaned temp and other junk files up but still have the same issue.

I also tried using Google Chrome but will have the same issue.

Any help or recommendations will be appreciated.

Shadow4845


My System SpecsSystem Spec
.
06 Nov 2011   #2
marsmimar

Microsoft Community Contributor Award Recipient

 
 

Hello Shadow4845 and welcome to Seven Forums.

My usual disclaimer: I'm not an expert at anything! It sounds like this might be a hardware acceleration issue. Go to Control Panel > Internet Options > Advanced tab. Look under Accelerated Graphics > "Use software rendering instead of GPU rendering". If the box is unchecked, try checking it. (Or if it's checked, try unchecking it.) You'll have to restart your computer for the change to take effect.

Please post back and let us know if this helps or not.
My System SpecsSystem Spec
07 Nov 2011   #3
shadow4845

Windows 7 Home Premium 65-bit
 
 

Thanks Team Seven for your quick post and help. Unfortunately the suggested fix to IE9 browser didn't correct this issue as it still persisted in both Google and IE9.

After a few hours of troubleshooting and frustration, I bypassed my new NetGear 300N router and directly connected to the modem and was able to connect to websites with both browsers (@@). I'm replacing the Netgear 300N and also a new High Speed modem within the next couple days.

Quick note: I've had nothing but problems with LinSys router Wireless N router the past year or so and decided to go with Netgear. Ummmm!!! Wow, what a start for my new router. I definetly need my router for my home network and vongage phone. The reason I decided to change my modem out after 5 years was because of it's degradation in performance and also to support my upgrade to my High Speed Internet.

Thanks again for the help and I will try to contribute a bit more to formum.


Shadow4845
My System SpecsSystem Spec
.

07 Nov 2011   #4
marsmimar

Microsoft Community Contributor Award Recipient

 
 

Glad to hear you got it sorted out! Thanks for posting back.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Lose IE9 Connection - still have Network connection




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
'Bluetooth connection' is shown in my Network Connection suddnly.
Hi, I really had not this 'Bluetooth connection' before. But, I really don't know that pairing my Nokia Bluetooth with my HP Laptop Bluetooth would add this Bluetooth connection or NOT. I really guess this Bluetooth Connection was listed there when I connected my Lapotp Bluetooh with Nokia...
Network & Sharing
Local Area Connection missing from network adapters, no connection
I have a Windows 7 Home Premium computer that is not connected to the internet. I have checked the drivers and they are all installed correctly and operational. When I go into the adapter settings there is no Local Area Connection adapter. I have included some screen shots of what I am seeing if...
Network & Sharing
i lose randomly ethernet connection.
I have tried unistalling and reinstalling lan drivers but doesnt help. I am in network for like 1 - 20 mins and then i just lose connection and if i disable and enable the adapter it works again for like 1-20 mins. i have downloaded new drivers but still doesnt work it worked for like a year. The...
Network & Sharing
Randomly lose internet connection
Right, this would be my first time using this forum, but as I'm really getting tired of this problem I thought I might as well ask to see if anyone knows anything. So, the deal is that I just randomly lose internet connection and I can only reconnect by disconnecting my network cable and...
Network & Sharing
when USB unplugged, i lose internet connection.
each time when i unplug my USB (safely or just pull out), immediately my internet connection is lost. i then had to restart my computer every time if i wanted to continue browsing the internet? how can i stop this from happening? :cry:
Hardware & Devices
Wireless network connection lost internet connection
Hi everyone, I work in an office where we have a main desktop computer which is connected to the internet via a Time Warner modem. The modem is connected by cable to a netgear wireless router, and up until today there have been no problems connecting to the internet from the laptops that use the...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 19:17.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App