Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Just about had it with WLM


26 Jan 2012   #1

Desk1 8 Pro / Desk2 7 Home Prem / Laptop 8.1 Pro all 64bit
 
 
Just about had it with WLM

Once again have installed a new drive with the OS and once again that damn WLM will not set up. Have used the same ID and password that all of the other machines have but it just will not receive mail - send yes.
My recent buy of a knock about Compaq had no such problems and I thought my troubles were over - what a joke!

About as useful as an ashtray on a motorbike


My System SpecsSystem Spec
.

26 Jan 2012   #2

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 SP1, Home Premium, 64-bit
 
 

It will feel good when you quit doing that.

I think you posted something like this a couple of weeks ago?

What's the over-riding reason you don't try something else?
My System SpecsSystem Spec
26 Jan 2012   #3

 

Probably an SSL setting on the mail server is not matched up correctly in WLM .........
My System SpecsSystem Spec
.


26 Jan 2012   #4

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

You don't say what e-mail provider you are using but if it is Gmail these are the important settings.
Name:  screenshot107_2012-01-26.png
Views: 2
Size:  43.0 KB

Name:  screenshot108_2012-01-26.png
Views: 2
Size:  39.7 KB


My System SpecsSystem Spec
26 Jan 2012   #5

Win7 Pro-64 Bit
 
 

Don't use it then. Plenty more email clients to use.

Top 11 Free Email Programs for Windows - About Email
My System SpecsSystem Spec
26 Jan 2012   #6

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by BrightBlessings View Post
Don't use it then. Plenty more email clients to use.

Top 11 Free Email Programs for Windows - About Email
+1 about the freebies or you could spring for Outlook which really doesn't cost that much either.
My System SpecsSystem Spec
26 Jan 2012   #7

Windows 8 Pro w/MC 32-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ICit2lol View Post
...will not receive mail - send yes...
Two things that may help:
1) Do a repair of WLE via Programs and Features
2) Compare the account properties for each account that doesn't work with the new install with one that does work; especially the check box on the General tab, and the information on the Servers and Advanced tabs.
My System SpecsSystem Spec
26 Jan 2012   #8

Desk1 8 Pro / Desk2 7 Home Prem / Laptop 8.1 Pro all 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by roncerr View Post
Quote   Quote: Originally Posted by ICit2lol View Post
...will not receive mail - send yes...
Two things that may help:
1) Do a repair of WLE via Programs and Features
2) Compare the account properties for each account that doesn't work with the new install with one that does work; especially the check box on the General tab, and the information on the Servers and Advanced tabs.
Ok Ron will try that as just don't want to have to change my email address on each machine and to all I know and accounts etc - that's an awful lot of work.

Plus thanks fellas for trying but am so disappointed as I changed my password and everything on another machine and it still will not receive - send yes. Like I said it's my nemesis when setting up and I might have to revert back to the Seagates from my new SSD pro tem as they work without a hitch.

I just think that Windows have this one just wrong it should be so easy as I said the new lappy setup no problem so I thought this would be a breeze. How wrong can one be
My System SpecsSystem Spec
26 Jan 2012   #9

Desk1 8 Pro / Desk2 7 Home Prem / Laptop 8.1 Pro all 64bit
 
 

Well have fixed it fellas I uninstalled it and them reinstalled it and then tried my service provider (national carrier) password. It wouldn't take it so in frustration I kept on hitting OK and after about ten hits it logged in so alls well I don't have to give up my SSD

Thanks again for putting up with the gripes
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Just about had it with WLM




Thread Tools



Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:18 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33