Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.



Windows 7: Black Band & weirdly loading pages, Firefox 10.1

17 Feb 2012   #1

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 
Black Band & weirdly loading pages, Firefox 10.0.1

Hi all

I've been having HUGE trouble with Firefox for a while. I'm completely at a loss tbh, was all fine & sweet until I changed to Windows 7 x64.

I actually have 2 completely unrelated Firefox issues (both I have no idea how to solve), do I need to list these separately please?

Just in case, I'll stick with one thread for each, unless told otherwise...

Problem: I cannot always see everything on certain pages that I visit because of this black band. This band expands and moves depending on where about I am on the screen. If I scroll up or down then the band morphs & I can barely see anything. If I just move my mouse up & down then it starts to bring odd snippets back. It's a real nightmare, I was trying to order something from a website last night & I ended up giving up as couldn't see anything I was doing in the end.

I have attached some screenshots too

Thank you in advance.



Attached Thumbnails
Black Band & weirdly loading pages, Firefox 10.1-screen-probs.jpg   Black Band & weirdly loading pages, Firefox 10.1-screen-probs-2.jpg   Black Band & weirdly loading pages, Firefox 10.1-screen-3.jpg  
My System SpecsSystem Spec
.

18 Feb 2012   #2

Windows 7 Ultimate x64/Windows 8 Consumer Preview x64/Ubuntu 11.04
 
 

Does this occur in any other browser (ie Internet Explorer, Opera, Google Chrome)? Also, is it specific to a particular site or does it happen to all sites?

Are you using a theme for Firefox? If so, disable it. Are you using any extensions for Firefox? If so, disable all of them except for the necessities if there are any.

When did this problem start? Was it right after you installed Windows 7 x64? Or did you install any software beforehand? If you can remember when this started to occur, you can restore your computer back to a System Restore point before the problem started.
My System SpecsSystem Spec
18 Feb 2012   #3

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

First of all; Thank you for taking your time to help I really appreciate it. You lot are real Godsends xx

Quote   Quote: Originally Posted by JaidynM View Post
Does this occur in any other browser (ie Internet Explorer, Opera, Google Chrome)? Also, is it specific to a particular site or does it happen to all sites?

No, it only happens with Firefox (and Pale Moon). The other browsers are fine, which really sucks cos I am not a fan of any others
Most sites are fine! I've just come across a few. I can live with the problem if I have to I guess, regardless of whether I finally figure out what it is I will not be switching browsers I don't thin. Especially seeing as the other problem sorted itself out.

Here's 2 sites that it does it on, maybe they have a certain script that my Firefox doesn't like?
1) 7dayshop.com - Online Store
2) Worms Competition! « Blog « GameOnStuff


Are you using a theme for Firefox? If so, disable it. Are you using any extensions for Firefox? If so, disable all of them except for the necessities if there are any.

Tried all those steps, no difference at all


When did this problem start? Was it right after you installed Windows 7 x64? Or did you install any software beforehand? If you can remember when this started to occur, you can restore your computer back to a System Restore point before the problem started.

No, I've had Windows installed for a while now, my initial problem (constant crashes & hanging pages) started straight away, but think that was simply down to a bad stick of RAM which I've RMA'd & replaced.
I have uninstalled a few programs then completed a system restore but no joy As I say, it's not the end of the world I guess, but it's greatly annoying!
Now I'm completely stuck. As soon as I manage (or you all manage to point me in the direction to) fix this, then my new (and very first) PC build will be absolutely perfect

If I have to live with it then hey ho, if that's all that's wrong I can still pat myself on the back

My System SpecsSystem Spec
.


18 Feb 2012   #4

Windows 7 Ultimate x64/Windows 8 Consumer Preview x64/Ubuntu 11.04
 
 

Hmm, okay. So it's fine when you go on SF or another site such as Google?
My System SpecsSystem Spec
18 Feb 2012   #5

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by JaidynM View Post
Hmm, okay. So it's fine when you go on SF or another site such as Google?
Yeah, completely normal! I haven't come across a webpage today that has done it. It is still doing it when I click those links though.

xx
My System SpecsSystem Spec
19 Feb 2012   #6

Windows 7 Ultimate x64/Windows 8 Consumer Preview x64/Ubuntu 11.04
 
 

Update your Firefox to the latest version if you haven't already. You can do so by clicking:
Firefox -> Help -> About Firefox

Next click:
Firefox -> Add-ons
And take a screenshot of what you see.
My System SpecsSystem Spec
19 Feb 2012   #7

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

Something simple to try, and easy to set back if it doesn't help.

Open Firefox> Tools> Options> Advanced tab> General tab within advanced

Untick Use hardware acceleration when available , and OK your way out.



Try it now and if fixed, leave it unticked.

A Guy
My System SpecsSystem Spec
19 Feb 2012   #8

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by A Guy View Post
Something simple to try, and easy to set back if it doesn't help.

Open Firefox> Tools> Options> Advanced tab> General tab within advanced

Untick Use hardware acceleration when available , and OK your way out.

Try it now and if fixed, leave it unticked.

A Guy

Yesss!! That's it. Thank you so much Can't believe how simple the solution. Thank you again


Thank you JaidynM for all your help too. I really appreciate all time everyone puts in, you're all stars
My System SpecsSystem Spec
19 Feb 2012   #9

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

You're welcome Glad you got it sorted .

A Guy
My System SpecsSystem Spec
20 Feb 2012   #10

Windows 7 Ultimate x64/Windows 8 Consumer Preview x64/Ubuntu 11.04
 
 

No worries, glad Bill could fix it.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Black Band & weirdly loading pages, Firefox 10.1





Thread Tools



Similar help and support threads for2: Black Band & weirdly loading pages, Firefox 10.1
Thread Forum
Solved Some web pages not loading Browsers & Mail
problem with IE, not loading pages Browsers & Mail
What can I do for no-loading pages Browsers & Mail
Firefox pages not loading Browsers & Mail
IE8 not loading pages on some tabs Browsers & Mail
Chrome not loading web pages Browsers & Mail
IE8 loading unwated pages [HELP!] Browsers & Mail

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:10 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33