Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Installed IE9, but looks like IE7.

28 Jun 2012   #1
Cyanide

Windows 7 Home Premium x64 Service Pack 1
 
 
Installed IE9, but looks like IE7.

Okay.

So after following the steps given to me from DellMekh on my previous IE9 Topic (link below)
Cant install IE9! unknown error to windows., I was able to install IE9. But the logo for IE7 and the taskbars at the top still look the same as IE7. Is this supposed to happen? Or is IE9 not installed properly? And it performs 100x faster like IE9 would.

Regards,
~TPS


My System SpecsSystem Spec
.
28 Jun 2012   #2
Cyanide

Windows 7 Home Premium x64 Service Pack 1
 
 

Anything at all you guys?
My System SpecsSystem Spec
28 Jun 2012   #3
Jacee
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate 32bit SP1
 
 

Download Security Check by screen317 from
http://screen317.spywareinfoforum.org/SecurityCheck.exe
or http://screen317.changelog.fr/SecurityCheck.exe
Save it to your Desktop.
Double click SecurityCheck.exe and follow the onscreen instructions inside of the black box.
A Notepad document should open automatically called checkup.txt; please post the contents of that document.

This will show if you have IE9 or not.
My System SpecsSystem Spec
.

28 Jun 2012   #4
Cyanide

Windows 7 Home Premium x64 Service Pack 1
 
 

Results of screen317's Security Check version 0.99.24
Windows 7 Service Pack 1 x86 (UAC is enabled)
Internet Explorer 8 Out of date!
``````````````````````````````
Antivirus/Firewall Check:

Windows Firewall Enabled!
WMI entry may not exist for antivirus; attempting automatic update.
```````````````````````````````
Anti-malware/Other Utilities Check:

CCleaner
Java(TM) 7 Update 5
Out of date Java installed!
````````````````````````````````
Process Check:
objlist.exe by Laurent

``````````End of Log````````````


Here you go Jacee.
My System SpecsSystem Spec
29 Jun 2012   #5
Jacee
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate 32bit SP1
 
 

So you see you don't have IE9 installed yet
My System SpecsSystem Spec
29 Jun 2012   #6
Cyanide

Windows 7 Home Premium x64 Service Pack 1
 
 

I tried installing it this time from the microsoft website and it didn't work..
My System SpecsSystem Spec
29 Jun 2012   #7
Cyanide

Windows 7 Home Premium x64 Service Pack 1
 
 

And just now with Windows Update, and it failed.


Attached Images
 
My System SpecsSystem Spec
29 Jun 2012   #8
Cyanide

Windows 7 Home Premium x64 Service Pack 1
 
 

Anything else you guys?
My System SpecsSystem Spec
29 Jun 2012   #9
AC

Windows 7 Home Premium 64-Bit
 
 

That's strange, and you sure have alot of problems huh? Do this, then try it again Windows Update - Reset
My System SpecsSystem Spec
29 Jun 2012   #10
Cyanide

Windows 7 Home Premium x64 Service Pack 1
 
 

Haha yea I do. This computer is a hunk of junk. xD
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Installed IE9, but looks like IE7.




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Win 7 SP1 Installed, Previously Installed Updates Reappear
I recently installed Windows 7 Service Pack 1 for my Windows 7 Home Premium 32-bit edition. As the installation finished the computer restarted and I did not give it another thought. Later on I returned to the Windows Update screen to see if there were any recent updates available for my PC. To my...
Windows Updates & Activation
installed HD 2600 pro card, installed AMS driver, but no ccc software?
I was wondering if this would help? http://www.sevenforums.com/graphic-cards/195195-fix-catalyst-control-center-ccc-will-not-open-install.html I see no evidence that the AMD driver installed at all. Right click desktop does not show ccc, and ccc is not in the lower right panel. Windows...
Graphic Cards
9gb Ram installed. 7 Gb shown as installed, 6.1gb available. Windows 8
Hello, Haven't needed help from you guys in a while. I'm even using windows 8 now. Your advice was so good the last time.. I'm back. Ok so I have a brand new kingston 4gb ram chip installed on my ecs p-45-t black series board. It replaced a 1gb chip. My other chips all say 1.8v this new one...
Performance & Maintenance
List of updates required to be installed before SP1 is installed?
Hello, Is there a list of hotfixes that are required to be installed prior to installing SP1? I am trying to slipstream SP1 into an installation DVD for Windows 7. It works fine, however, after I installed my newly created DVD, I found an update that said "You must install this patch before...
Windows Updates & Activation
How do I get my newly installed Hard Drive (1TB) with Win 7 installed
to boot up. Here's my issue I have a HP Desk top w/ a standard 320 GB hard Drive. I bought a new Hard drive (1 TB Western Digital) so that I could move everything to the new one and use the old one as storage. I had trouble even formatting the new drive but eventually got it and successfully...
Backup and Restore
neo basic 2165 - 4gb installed but only shows 3gb installed
hey guys got an issue her thats been like a stubbed toe - just cant let go of it - im using a dual core neo basic 2165 - i just recently upgraded my ram to 4gb 2x - 2gb -ddr2 800 but it just shows 2.75 usable - and only 3gb installed - ive tried every thing so far- still same result-...
Hardware & Devices


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 18:00.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App