Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Live Mail issue with browser

28 Nov 2012   #1
cpsqlrwn

Windows 7 Professional 64-bit
 
 
Live Mail issue with browser

I have a client that has Windows 7 Home Premium. He is using Live Mail and the program is working fine with regard to general functionality including sending and receiving messages. The problem is that any link within an email message does not render successfully in a browser, whether that be Interenet Explorer 8 or Google Chrome. The browser opens and the link appears but nothing opens. There are no messages and there seems to be no activity occurring either. If the link address is manually copied into the browser while Live Mail is still open it will not open, but if Live Mail and the browser are both closed and the browser is opened by itself and the link is copied into the browser it opens properly. Also if the browser was open before Live Mail was opened it will render the linked pages properly right out of the email as well. I have done a fair amount of research but have not uncovered any incidence of this problem Any ideas? Thanks for any info!


My System SpecsSystem Spec
.

29 Nov 2012   #2
roncerr

Windows 8 Pro w/MC 32-bit
 
 

Programs and Features/Windows Live Essentials(highlight). At the top of the P&F window choose "uninstall/change" and in the next window choose "repair". It should repair all installed parts of Live Essentials, including Mail.
My System SpecsSystem Spec
29 Nov 2012   #3
cpsqlrwn

Windows 7 Professional 64-bit
 
 

Thank you very much for the suggestion. I will try that tomorrow and report back!
My System SpecsSystem Spec
.


Reply

 Live Mail issue with browser




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Links in Windows Live Mail not starting up browser
This problem I suddenly have encountered relates to the links you sometime get in an email on Windows Live Mail (eg. Home Depot Ad). Normally you click on the link and it starts up the browser. However, just recently it has started to open up Microsoft Word instead? So I removed MS Word and now...
Browsers & Mail
Live mail connection issue
upgraded to new computer and to W764. Dl'ed Live Mail 2011. Used Easy Transfer to move over data and it worked. Send one message, Okay. Sent second message. Closed. When opening again WLM icon disappears and error box appears. Message is "not connected" List shows first message went out...
Browsers & Mail
Browser & Live Mail problems
I have a fairly new Toshiba laptop with an i3 processor running Win 7 64 premium. Now I have no connectivity for Firefox, Chrome or Windows Live Mail (2011). Internet Explorer 8 (64bit) however works fine. This happened once before: after talking to Toshiba support I reinstalled Windows from...
Browsers & Mail
Windows Live Mail issue
I am running Windows 7 and using Windows Live for email. I am connected wireless and my other computer is running XP and using OE for email. I receive all emails using OE but don't receive them all in Windows Live. Is this an ISP issue or ?? Thanks.
Browsers & Mail
Windows Live Mail Issue
Since there is no real way to contact Microsoft or the Windows Live team with out paying at least $100 an hour, I was hoping someone here could help me.... Up until about a week ago, I was receiving emails from a forum that I run, no problem. They dropped into my inbox like they should. ...
Software

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:38.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App