Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Cursor beam doesn't move with arrow keys in text areas

10 Dec 2012   #1
ssbtech

7HP
 
 
Cursor beam doesn't move with arrow keys in text areas

I've experienced this on various websites, forums, etc.. where I'm typing into a text box. (Oddly it's working here just fine).

Since I find it much faster to move the "beam" cursor around with the arrow keys (and CTRL+Arrow key to jump over whole words), I frequently use that instead of the mouse to reposition the cursor, handy if I want to go back a few words and add or change something.

However on many sites, using the arrow keys fails to move the beam, yet the actual input position does change.

For example, I'll press "CRTL+Left Arrow" a few times to jump back three words. On the screen the beam stops flashing but stays put, yet if I start to type the typing starts where the beam should have ended up if it moved properly.

Follow me?

Any suggestions on fixing this would be appreciated.

Thanks.


My System SpecsSystem Spec
11 Dec 2012   #2
UsernameIssues

W7 Pro SP1 64bit
 
 

I think that the cursor you are describing is a function of the video driver, check for an update and/or uninstall and re-install the one you are using.
My System SpecsSystem Spec
11 Dec 2012   #3
ssbtech

7HP
 
 

Hmm.. I do have a hacked up nVidia driver so my CAD program will see my card as a Quadro and not a GeForce, but I think the problem started before that. It doesn't happen with all sites, mostly VB4 forums (this one is working fine as do most, if not all VB3 forums). It also doesn't happen in any other application. (The same webpage can work fine in Firefox but not in IE).
My System SpecsSystem Spec
11 Dec 2012   #4
UsernameIssues

W7 Pro SP1 64bit
 
 

Does it only act up in the vb4 post editor area or are search fields impacted too?
My System SpecsSystem Spec
11 Dec 2012   #5
ssbtech

7HP
 
 

Just tried it on the Crackberry site - it's only doing it in the post editor field. The search field at the top of the same page works fine.

Also to note, after 3-5 seconds the cursor does move to the intended spot on the screen. However if I start typing before the cursor has caught up, the typing will start from the intended spot.

Working fine in this text box.
My System SpecsSystem Spec
11 Dec 2012   #6
UsernameIssues

W7 Pro SP1 64bit
 
 

Are you having this issue in IE8, IE9 or IE10?
My System SpecsSystem Spec
11 Dec 2012   #7
ssbtech

7HP
 
 

Both 32 and 64 bit versions of IE9, Windows 7
My System SpecsSystem Spec
11 Dec 2012   #8
UsernameIssues

W7 Pro SP1 64bit
 
 

If you want to got to the trouble of going back to IE8 - just for a test - then maybe going back to IE9 might fix things.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Cursor beam doesn't move with arrow keys in text areas




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Cursor beam doesn't move with arrow keys in text areas
Thread Forum
Windows Logo Key + Arrow Keys General Discussion
E key and arrow keys working intermittently Hardware & Devices
Apply classic arrow cursor to background and busy cursor? Customization
Ctrl+arrow keys doesn't work General Discussion
Changing the Win+Arrow Keys? General Discussion
sub folder viewing using arrow keys General Discussion

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:00 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App