Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: IE10 A Bit Of A No Go For Me

03 Mar 2013   #21
azasadny

Microsoft Windows 8.1 Enterprise 64-bit
 
 

I've got IE10 installed on my main PC but I can't upload pics to this or other sites that I usually upload pictures to. I never see the dialog box that lets me browse for the pictures...


My System SpecsSystem Spec
.
03 Mar 2013   #22
edee

Windows 8 Pro / Windows 7 Home Premium x64 dual boot
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by GTX11 View Post


Above is the exact error that I am getting.

Quote:
Perform the following steps to install Internet Explorer 10.



Step 1:

Place the computer in Clean boot state.



You can start Windows by using a minimal set of drivers and startup programs. This kind of startup is known as a "clean boot." A clean boot helps eliminate software conflicts.

To set the computer in clean boot, follow the steps from the link: How to perform a clean boot

Note: After checking in clean boot, follow step: 3 from the article to reset the computer to normal boot.



Step 2:



Install the prerequisites manually before installing Internet Explorer 10.

Refer to the link “How to obtain prerequisite updates for Internet Explorer 10 for Windows 7 that fail to install” to install prerequisite for Internet Explorer 10.



Step 3:

Download and install Internet Explorer 10 manually from Microsoft download centre and then check if you are able to install it.

You can download Internet Explorer 10 from this link “Download Internet Explorer 10”.



Step 4:



After installing Internet Explorer 10, reset the computer to Normal boot.



Follow step: 3 from the link “How to perform a clean boot” to reset the computer to normal boot.



I hope this helps you to fix the issue. If the issue persists or you have any other issues with Windows, please do post it in Microsoft Community. We would be happy to help you.
Someone at the MS site suggested I try this. It did nothing but remove my av and caused me more headaches. I am now done with trying to instal IE 10 and I have also removed IE 9.
LOL ...... They suggested to me that I do the very same thing, minus your headaches it did absolutely nothing for me ...... still the very same results, and I tried all four steps.
My System SpecsSystem Spec
03 Mar 2013   #23
Gary

Win 10 Pro 64
 
 

They had better come up with a fix for this.
My System SpecsSystem Spec
.

03 Mar 2013   #24
Bongo

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 Pro x64 / Win 10 Pro
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by xxxdannyxxx View Post
(I know Jerry and Archie for 2 are big on customizing their icons, either of you managed to get it installed without the error)

Danny
I just tried it in VMware Win 7 64 bit with IE 10 installed then got the shell32.dll from C:\Windows\System32 and C:\Windows\SysWOW64 and used my bitmaps and #42 UIFILE, did the ownership, permission, rename, replaced them, did restart and IE 10 works.
I use Restorator 2007 not Resource hacker, I have had trouble sometimes with system files after using Resource hacker.

Jerry
IE10 A Bit Of A No Go For Me-about-internet-explorer.png

IE10 A Bit Of A No Go For Me-windows-update.png

IE10 A Bit Of A No Go For Me-system32.png


My System SpecsSystem Spec
03 Mar 2013   #25
xxxdannyxxx

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Bongo View Post
Quote   Quote: Originally Posted by xxxdannyxxx View Post
(I know Jerry and Archie for 2 are big on customizing their icons, either of you managed to get it installed without the error)

Danny
I just tried it in VMware Win 7 64 bit with IE 10 installed then got the shell32.dll from C:\Windows\System32 and C:\Windows\SysWOW64 and used my bitmaps and #42 UIFILE, did the ownership, permission, rename, replaced them, did restart and IE 10 works.
I use Restorator 2007 not Resource hacker, I have had trouble sometimes with system files after using Resource hacker.

Jerry
Attachment 257802

Attachment 257803

Attachment 257804
That's interesting Jerry. On the back of what you said I just tried again, this was my process

Reset all system files and ran sfc /scannow until it reported no errors
Installed the platform update and IE10 both installed and IE10 opened fine
Changed 1 icon in the C:\Windows\System32 and C:\Windows\SysWOW64 No #4 using the same method you have except using resource hacker.
Rebooted and IE10 is broken just hangs. Very Odd

What does your details tab look like on the shell32.dll it looked to me as though it had been updated With IE10 and I wondered if that was the issue, this is pre IE10,

IE10 A Bit Of A No Go For Me-capture.png

Danny


My System SpecsSystem Spec
03 Mar 2013   #26
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Well don't want to start another thread on this but I want to get back to IE9 and I cannot find IE10 in Programs and Features.

I am only doing this because of a work related site that I cannot access in IE10 with or without Java as the program the department uses is Oracle based

Plus I find the constant slow downloading of web pages and the flicking of the page up and down before it finally stops pretty annoying.
My System SpecsSystem Spec
04 Mar 2013   #27
marsmimar

Microsoft Community Contributor Award Recipient

 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ICit2lol View Post
Well don't want to start another thread on this but I want to get back to IE9 and I cannot find IE10 in Programs and Features.

I am only doing this because of a work related site that I cannot access in IE10 with or without Java as the program the department uses is Oracle based

Plus I find the constant slow downloading of web pages and the flicking of the page up and down before it finally stops pretty annoying.
John, it should be under "Installed Updates".

Trouble with IE10
My System SpecsSystem Spec
04 Mar 2013   #28
Bongo

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 Pro x64 / Win 10 Pro
 
 

Here are the property Windows Danny

Modified
IE10 A Bit Of A No Go For Me-shell32.dll-properties.png

Original
IE10 A Bit Of A No Go For Me-shell32.bak.dll-properties.png


WOW64 folder

Modified
IE10 A Bit Of A No Go For Me-shell32.dll-propertieswow64.png

Original
IE10 A Bit Of A No Go For Me-shell32.bak.dll-propertieswow64.png


My System SpecsSystem Spec
04 Mar 2013   #29
xxxdannyxxx

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Bongo View Post
Here are the property Windows Danny

Modified
Attachment 257894

Original
Attachment 257895


WOW64 folder

Modified
Attachment 257896

Original
Attachment 257897
That doesn't show any change which is odd I'm sure when I updated the product version changed after IE10 was installed. The reason is Im thinking if they have updated the shell32.dll all my icon .dlls are all made from the original .dlls which I just swap over after an install, if the versions have changed I maybe need to remake them with the new shell32.dll. Although that doesn't explain why it didn't work before changing 1 icon in the new .dll. Im confused

EDIT - Has IE10 been removed from windows update I thought I would give it another go but im not been offered it through the update
Danny
My System SpecsSystem Spec
04 Mar 2013   #30
Gary

Win 10 Pro 64
 
 

This is my Copy of shell32.dll in Sysytem32



This is the one in sysWOW64:



I still cannot install IE 10. I keep getting this error:



Any help would be appreciated.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 IE10 A Bit Of A No Go For Me




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Cannot run ie10, cannot install ie9/11 (ie10 installed)
ok, I believe this is due to some bad windows update, but there isn't a list that i can locate to uninstall. I've already tried force uninstall all remnants, using: --- FORFILES /P %WINDIR%\servicing\Packages /M Microsoft-Windows-InternetExplorer-*11.*.mum /c "cmd /c echo Uninstalling...
Windows Updates & Activation
What IE10 do I have?
If I go to Help/About in my IE10, it does not say it's a 64-bit version. But its exe file is in Program Files (not x86) and if I run it directly from that exe file, Help says the same thing. So what do I have? 64-bit or 32-bit? (Running in 64-bit W7 Pro) John
Browsers & Mail
How can I unblock IE10 ?
Because I kept receiving the same updates over and over again, I stupidly used a toolkit program to block installation of IE10 and now I am unable to unblock it. Can anyone tell me how I can unblock it please ?
Browsers & Mail
How to tell if IE10 is 32 bit or 64 bit.
I note from another thread, on subject of same question for IE9, that one only has to look at the Help>About where all is revealed. However, this is not the case with IE10. The same advice is true, that one selects the 32 or 64 by using the appropriate value in the shortcut, that is to say the...
Browsers & Mail
php pages in IE10
I have made some very simple php pages for different people. Since I updated to IE10 on the last Windows Updates, when I view the pages in IE 10, all I see is the code that was written. When I was using IE9 there was no problem viewing these pages. How do I get the actual page to show instead...
Browsers & Mail


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 13:11.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App