Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: IE10 A Bit Of A No Go For Me

27 Feb 2013   #1
xxxdannyxxx

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 
IE10 A Bit Of A No Go For Me

Hi Guys

I tried to install IE10 Last night but got an error on reboot saying IE could not be started or something like that so I rolled back to IE9.
Today I thought I would try again and ran an sfc /scannow first to restore my modded system files first to see if that was the issue (icons etc) and it installed fine. Played with it for an hour or so with no problems and then added back my modified system files in both system32 and systemwow64 (imageres.dll, imagesp1.dll, shell32.dll, zipfldr.dll, devicecentre.dll, authui.dll, enabled custom themes by patching resourses, custom start menu button, and changed logon and logoff text) As I do with all my windows.
Now IE10 will not start again, it just sits there trying to load for 5-6 seconds and bombs out.
It seems like it doesn't like one or more of the system files been altered. Anyone here with modded system files having the same sort of issues at all.

Danny


My System SpecsSystem Spec
.
27 Feb 2013   #2
marsmimar

Microsoft Community Contributor Award Recipient

 
 

Hey Danny -

Maybe it's because you're on the wrong side of the pond.

I've got a few modded system files and IE10 installed just fine. Only suggestion I have is to uninstall IE10 one more time, restore defaults with SFC, and then reinstall the mods one at a time to see which one breaks IE10. Then you can decide if it's something you can do without or go back to IE9 and give IE10 a couple of months to iron out any issues. I kinda seem to recall some similar problems when IE9 first came out.

Lee
My System SpecsSystem Spec
27 Feb 2013   #3
xxxdannyxxx

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by marsmimar View Post
Hey Danny -

Maybe it's because you're on the wrong side of the pond.

I've got a few modded system files and IE10 installed just fine. Only suggestion I have is to uninstall IE10 one more time, restore defaults with SFC, and then reinstall the mods one at a time to see which one breaks IE10. Then you can decide if it's something you can do without or go back to IE9 and give IE10 a couple of months to iron out any issues. I kinda seem to recall some similar problems when IE9 first came out.
That was my plan I've just rerun sfc /scannow without uninstalling IE10 and it works again now, just gonna do one mod at a time see which one it may be. My moneys on the Universal theme patcher for custom themes, its the only one that would make any sense.
My System SpecsSystem Spec
.

27 Feb 2013   #4
marsmimar

Microsoft Community Contributor Award Recipient

 
 

I think you're on the right track, Danny. Universal theme patcher would be my guess too. BTW, hope all is well with you and the family.
My System SpecsSystem Spec
27 Feb 2013   #5
xxxdannyxxx

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

Wow how wrong was I. This is really odd, it broke again after I added my customised imageres.dll, imagesp1.dll, shell32.dll, zipfldr.dll, devicecentre.dll. All was ok with Universal Theme Patcher and custom Themes. I cannot understand what the link would be between IE and those icon files.

P.S I'm very well Thankyou Lee just 5 weeks to go before our 3rd baby is due, getting excited again now. Hope you are well also.

Danny
My System SpecsSystem Spec
27 Feb 2013   #6
xxxdannyxxx

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

Well I have found the issue a recent update My guess is the platform update has updated the shell32 folder in both system32 and systemWOW64 its now a different size to the original one although I cant see any icon changes. Just means I have to now modify the new ones with my icons (or at least I hope that's all is is.

IE10 A Bit Of A No Go For Me-capture.png

Left is new one Right is original one


My System SpecsSystem Spec
27 Feb 2013   #7
marsmimar

Microsoft Community Contributor Award Recipient

 
 

That's kinda confusing, Danny. It also looks like the file path changed from D:\Origional (SP?) System Files to C:\Windows.

Congratulations on #3! That's awesome. Maybe you'll be celebrating Easter Sunday (3/31) in the maternity ward.
My System SpecsSystem Spec
27 Feb 2013   #8
xxxdannyxxx

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by marsmimar View Post
That's kinda confusing, Danny. It also looks like the file path changed from D:\Origional (SP?) System Files to C:\Windows.

Congratulations on #3! That's awesome. Maybe you'll be celebrating Easter Sunday (3/31) in the maternity ward.
Thanks Lee yes due on the 2nd April so may well be.

The file path is only different because the D:\Origional location are just my backup copies Think I may have been wrong anyway still struggling with it

Edit - I have spent some time on it now and for some reason IE10 is linked to the shell32.dll file. As soon as I change a single icon in the .dll IE10 refuses to start even though its installed correctly
My System SpecsSystem Spec
27 Feb 2013   #9
Warlockz

7 Home Premium x64 SP1
 
 

I'm having issues to, ie4uinit.exe The application was unable to start, I also use custom themes and icons, so im about to just restore my system back to IE9! ..BOOOOOOO

like i ever used IE9, never unless I needed to download media rights to play music in WMP12
My System SpecsSystem Spec
28 Feb 2013   #10
xxxdannyxxx

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Warlockz View Post
I'm having issues to, ie4uinit.exe The application was unable to start, I also use custom themes and icons, so im about to just restore my system back to IE9! ..BOOOOOOO

like i ever used IE9, never unless I needed to download media rights to play music in WMP12
Same error codes as me
My System SpecsSystem Spec
Reply

 IE10 A Bit Of A No Go For Me




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Cannot run ie10, cannot install ie9/11 (ie10 installed)
ok, I believe this is due to some bad windows update, but there isn't a list that i can locate to uninstall. I've already tried force uninstall all remnants, using: --- FORFILES /P %WINDIR%\servicing\Packages /M Microsoft-Windows-InternetExplorer-*11.*.mum /c "cmd /c echo Uninstalling...
Windows Updates & Activation
What IE10 do I have?
If I go to Help/About in my IE10, it does not say it's a 64-bit version. But its exe file is in Program Files (not x86) and if I run it directly from that exe file, Help says the same thing. So what do I have? 64-bit or 32-bit? (Running in 64-bit W7 Pro) John
Browsers & Mail
How can I unblock IE10 ?
Because I kept receiving the same updates over and over again, I stupidly used a toolkit program to block installation of IE10 and now I am unable to unblock it. Can anyone tell me how I can unblock it please ?
Browsers & Mail
How to tell if IE10 is 32 bit or 64 bit.
I note from another thread, on subject of same question for IE9, that one only has to look at the Help>About where all is revealed. However, this is not the case with IE10. The same advice is true, that one selects the 32 or 64 by using the appropriate value in the shortcut, that is to say the...
Browsers & Mail
php pages in IE10
I have made some very simple php pages for different people. Since I updated to IE10 on the last Windows Updates, when I view the pages in IE 10, all I see is the code that was written. When I was using IE9 there was no problem viewing these pages. How do I get the actual page to show instead...
Browsers & Mail


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 23:58.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App