Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.



Windows 7: Web browser delay on certain sites

14 Mar 2013   #1

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 
Web browser delay on certain sites

This is my first post, good day.

A few days ago my browser, Firefox, fails to load certain sites: the loading blue circle just revolves until it times out. I have the same problem in IE so don't think it is a browser problem.

There is no problem on my laptop (Windows 8) and thus assume the router/ISP is not the issue.

With some sites that start to load and show part of the page, if I right click the tab to reload, the missing page info appears and then goes into the reload cycle. To the best of my memory I have not added new programs or fiddled with any. I've have done a full scan and there are not viruses or Trojans Panda can find.

Sites I can't get are media rich, new pages mainly but Adobe and Bing as well.

I hope this is clear and in the right area of the forum.

Fingers crossed someone can help.

My System SpecsSystem Spec
.

14 Mar 2013   #2

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

Do you have the same anti virus and firewall on the computer that doesn't work compared to the computer that does work. I didn't know anybody still used Panda.
My System SpecsSystem Spec
14 Mar 2013   #3

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

Yes, Panda on both.
My System SpecsSystem Spec
.


14 Mar 2013   #4

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

It could be as simple as having too many things opened at the same time. To many tabs or torrants running at the same time on the effected computer. Stop everything and then just try the site you are having problems with.

You could also try this on the affected computer.
Optimize Windows 7

Sections 7 and 8 will probable help also.
My System SpecsSystem Spec
14 Mar 2013   #5

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

Having built my pc's for some while I'm used to tweaking. All/most of the suggestions in Optimizing Windows 7 are already in place but thanks for the suggestion.

Everything is turn off, no torrents, modem and router rebooted and still no joy. Very frustrating.
My System SpecsSystem Spec
15 Mar 2013   #6

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

Can you do a internet speed check on both computers and then compare.

Speedtest.net - The Global Broadband Speed Test
My System SpecsSystem Spec
15 Mar 2013   #7

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

Already done - no difference.
My System SpecsSystem Spec
15 Mar 2013   #8

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

I factory reset my router this am, Linksys E2000 and now the problem is on my laptop as well. Is there anyway to see if that is the problem? I've tried to google the question but google hangs as well
My System SpecsSystem Spec
15 Mar 2013   #9

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

What is the speed of your Internet, Upload and Download?
My System SpecsSystem Spec
15 Mar 2013   #10

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

1.5mb up and .45mb down.

I've plug directly into the modem and everything is fine. Although the router on network and non media rich sites is ok, for some reason it's hanging on other sites. Routers dont seem to last long these days - about 18months on the last 3.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Web browser delay on certain sites





Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 10:55 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33