Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: windows live email will receive but will not send; error # 0x800CCC0E

18 Mar 2013   #1
timoshenko

windows 7 64 bit
 
 
windows live email will receive but will not send; error # 0x800CCC0E

running windows live in windows 7, service provider comcast. after many months of working fine, suddenly i cannot send out emails but still can receive them. have tried changing the outgoing service port number to 465 with no result, so changed back. i have of course restarted the computer numerous times. my account is sbcglobal.net yet yahoo's name is in the account information. i also have two web-based yahoo accounts and they work fine.


My System SpecsSystem Spec
.

18 Mar 2013   #2
Roderunner

Win7 H.Prem. 32bit+SP1
 
 

Hi timoshenko, are you using POP or IMAP ?
My System SpecsSystem Spec
18 Mar 2013   #3
robinb9

Windows 7 Pro 32/64 bit and Windows 8 Pro 32 Bit/64bit
 
 

Does any of these accounts need ssl checked?
Are you using comcast for your smtp?
If yes the smtp should be smtp.comcast.net. Port 587
My System SpecsSystem Spec
.


19 Mar 2013   #4
ICIT2LOL

Desk1 8 Pro / Desk2 7 Home Prem / Main lap Asus ROG 7 Pro
 
 

I f I may suggest if you know when this problem stated Timo how about a system restore to when it wa good. Could be just a Windows update that has thrown it out of whck.

Plus I am assuming you have run some on call scans for malware??
My System SpecsSystem Spec
19 Mar 2013   #5
timoshenko

windows 7 64 bit
 
 
thanks

thanks for the sugestions. will implmnt them soon. it is POP, not imap, as far as i know.
My System SpecsSystem Spec
19 Mar 2013   #6
timoshenko

windows 7 64 bit
 
 

incoming pop.mail.yahoo.com outgoing smtp.att.yahoo.com requires authentication checkd (tried it with unchecked and problem remained, checked it again, but i don't know what this is for). i have avast and zone alarm running all the time. i tried checking ssl but it did not solve it, so i unckecked it. my isp is comcast but my pop and smtp are yahoo, as you see. (i do not understand this.)

will try system restore now and report back asap. thanks.
My System SpecsSystem Spec
19 Mar 2013   #7
timoshenko

windows 7 64 bit
 
 

i restored the system back to march 11, which is two days before the problem emerged, but the problem is still there. is it p[ossible that the problem lies with my isp, comcast, since it did not go away when i restored my computer system to a state where it had been working fine?
My System SpecsSystem Spec
19 Mar 2013   #8
ICIT2LOL

Desk1 8 Pro / Desk2 7 Home Prem / Main lap Asus ROG 7 Pro
 
 

Possible mate but you are running two AV's I notice - generally accepted by most as a no go issue. It could be them conflicting I don't know for sure but a certain possibility.

Personally I would at least disable one of them or if one is a free version uninstall it. I don't know much about Zone Alarm but I do know there are plenty of members who use Avast as their main security.

I also think you should run these on call scanners they will not interfere with the main security.


http://www.superantispyware.com/

http://www.malwarebytes.org/products/malwarebytes_free/

http://www.bleepingcomputer.com/download/adwcleaner/ < download from bleeping computer
My System SpecsSystem Spec
19 Mar 2013   #9
timoshenko

windows 7 64 bit
 
 

after i wrote the above i discovered that zone alarm was not actually running. i don't know why that is or how long that has been the case. but i have been running those two for years and have had no problem until march 13 this year. will try the programs you suggest.
My System SpecsSystem Spec
19 Mar 2013   #10
DavidE

Win 7 Pro x64 SP1, Win 7 Ult x86 SP1
 
 

What version of Avast are you running?
They recently released Avast 8, and did make a change in how email is scanned with that release.

I also don't understand how you have Comcast as the ISP and sbcglobal.net in your account!
From what I know, SBC is part of at&t now, but Comcast is not...
Did you switch providers from SBC to Comcast?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 windows live email will receive but will not send; error # 0x800CCC0E




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Can't send or receive email error 0x300CCC92
I cannot receive or send email in my Windows Live Mail account. I receive error ID: 0x300CCC92 and am asked to enter my username and password which are remembered and pop up on the screen. Even if I retype them, I still receive an error. My email will work sometimes so I am able to receive my...
Browsers & Mail
Windows Live Mail 2011 Error - Unable to send emails, only can receive
Server: 'mail.gumani.net' Windows Live Mail Error ID: 0x800CCC0E Protocol: SMTP Port: 26 Secure(SSL): No Socket Error: 10060 Hi, Iím currently using Windows Live mail 2011 and I have switched from Windows mail which had worked for me perfectly. However, upon switching to Windows Live mail...
Browsers & Mail
Can't send email- windows live error ID: 0x800ccc78
The message could not be sent because the server rejected the sender's email address. The sender's email address was 'xxxxxxxx@xxxxxxx.net'. Subject 'Book Club - February 12, 2012' Server Error: 553 Server Response: 553 Authentication is required to send mail as <martinpalmer@uneedspeed.net>...
Browsers & Mail
Receiving error 0x800ccc0e when trying to send/receive in WLM
This problem just started today and I am a bit confused when I try to get my email on WLM I get the above error. I am going through my ISP and using POP3 the POP setting is pop.midstatesd.net and smtp.midstatesd.net all of the setting are correct so not sure why I am getting the error. I should...
Browsers & Mail
Windows Live Mail 2011 won't send receive
I updated from Windows Live Mail 2010 to 2011 and i can no longer connect to my hotmail account. I keep getting error message 0x80048820. i have tried reseting my password and deleting the account multiple times. I also changed to the POP server and it downloaded my inbox but would not sync with...
Browsers & Mail
Windows Live Mail: Send OR Receive?
I have just started using Windows Live Mail (I don't know what version I have, but it just updated, so I presume it is the most recent). I have figured out how to configure Live Mail to "Send Later" and that works fine, so that outgoing traffic waits in the Out box until I click the Send/Receive...
Browsers & Mail

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 16:08.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App