Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Slow Internet Explorer access at a specific time of day


25 Mar 2013   #1

win7 64bit ult / win7 32bit pro
 
 
Slow Internet Explorer access at a specific time of day

Hi All - i wonder if anybody could shed a ray of light please ?

between 08:30 & 10:00 the search facility on Google using IE8 is painfully slow, so slow the predictive results in the search bar take an absolute age to materialise, you could make a cup of coffee and drink it in the time it takes IE to build a page. :-( (using Google Chrome doesn't make any difference)

This only happens on this one PC on my network & is not related to the network - other PCs are perfectly OK.

I have : -

Reformatted hard drive & reinstalled Windows 7 64bit Ultimate + SP1 + M$ updates to date.
Doing a similar fresh installation on anther PC does not reproduce the problem.
Installed windows Security Essentials & have a good result from a scan.
Reloaded the BIOS on the MB & loaded Recommended Defaults.

Any suggestions would be gratefully appreciated.

Many Thanks in advance.

My System SpecsSystem Spec
.

25 Mar 2013   #2

Windows 7 Professional x64 Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Woodgnome View Post
Hi All - i wonder if anybody could shed a ray of light please ?

between 08:30 & 10:00 the search facility on Google using IE8 is painfully slow, so slow the predictive results in the search bar take an absolute age to materialise, you could make a cup of coffee and drink it in the time it takes IE to build a page. :-( (using Google Chrome doesn't make any difference)

This only happens on this one PC on my network & is not related to the network - other PCs are perfectly OK.

I have : -

Reformatted hard drive & reinstalled Windows 7 64bit Ultimate + SP1 + M$ updates to date.
Doing a similar fresh installation on anther PC does not reproduce the problem.
Installed windows Security Essentials & have a good result from a scan.
Reloaded the BIOS on the MB & loaded Recommended Defaults.


Any suggestions would be gratefully appreciated.

Many Thanks in advance.
Can you post your system specs so we can better assist you? System Info - See Your System Specs
I would like to find you an updated network driver, but can't do that without your system specs.
My System SpecsSystem Spec
26 Mar 2013   #3

win7 64bit ult / win7 32bit pro
 
 

Hi many thanks for your response -the MB is a Gigabyte GA-EP31-DS3L rev 2.0 with a Realtek RTL 8111C LAN controller running the latest drivers 27/09 2011. Interestingly this is definately NIC related, but only between 08:30 & 10:00 GMT - massive amount of network activity, which interestingly has been temporarily cured by installing a cheap independant NIC card.
This makes me wonder, is there a possibility the NIC MAC address is under attack from an external source ?? and if so, is there a possible fix ???
My System SpecsSystem Spec
.


Reply

 Slow Internet Explorer access at a specific time of day




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:10 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33