Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: IE10 can not connect to the internet while Firefox does!


16 Apr 2013   #1

Windows 7 Ultimate x64
 
 
IE10 can not connect to the internet while Firefox does!

Hello all,

Few days ago I have had problem with Firefox which has been repaired by resetting it to the "Factory settings". Now Firefox is working good but Internet Explorer (10) does not connect to the internet. When I start IE10 get the following message: "Waiting to the website ..." but further nothing happen. I stopped the firewall and the antivirus (Zonealarm) but it didn't help. I reset IE to the "Factory settings" but without success. Scanned the computer using Zonealarm AV and Malwarebytes Anti-Malware but nothing is found.

Anyone has an idea about this problem? Any advice will be highly appreciated.

Best regards,

Anne

My System SpecsSystem Spec
.

16 Apr 2013   #2

W7 Pro SP1 64bit
 
 

As a test, please uninstall all parts of ZoneAlarm and install MSE instead.
My System SpecsSystem Spec
17 Apr 2013   #3
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate 32bit SP1
 
 

Use the ZoneAlarm Uninstall tool found here ZoneAlarm Uninstall Tool Download
My System SpecsSystem Spec
.


17 Apr 2013   #4

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Hello UsernameIssues & Jacee,

Thanks for the advice but unfortunately it didn't work!

Best regards,

Anne
My System SpecsSystem Spec
17 Apr 2013   #5

Windows 7 Ultimate x64
 
 

I don't think this will help, but you can check your proxy settings.
Internet options > connections tab > LAN settings - if automatically detect setting is check try removing it. Then make sure proxy isn't checked.
My System SpecsSystem Spec
17 Apr 2013   #6

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Hello Parman,

Thank you for your advice but unluckily didn't work!

Best regard,

Anne
My System SpecsSystem Spec
17 Apr 2013   #7

W7 Pro SP1 64bit
 
 

You can try this tool:
SF IE Restorator - Troubleshooting General Issues with IE
Use buttons 2, 3 and 5
My System SpecsSystem Spec
18 Apr 2013   #8

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Hello UsernameIssues,

Downloaded and install SF IE Restorator and run it as administrator using buttons 2, 3 and 5 but nothing is changed. IE is still not working!

Thanks for your effort.

Best regards,

Anne
My System SpecsSystem Spec
18 Apr 2013   #9

W7 Pro SP1 64bit
 
 

Maybe this scan will show something:
SFC /SCANNOW Command - System File Checker
Please run it a few times. If it finds/fixes something, reboot and run it again.

See if something is getting in IE's way:
Troubleshoot Application Conflicts by Performing a Clean Startup

Briefly turn the Windows firewall off and test. Be sure to turn it back on.
My System SpecsSystem Spec
18 Apr 2013   #10

Windows 7 Ultimate x64
 
 
Problem solved!

It was "(KB2817183) Cumulative Security Update for Internet Explorer 10 for Windows 7 Service Pack 1 for x64-based Systems" the reason for all this trouble . I did a System Restore to remove this update and the IE10 connect perfectly to the internet .

Many thanks to all of you for your effort and advices.


Best regards,

Anne
My System SpecsSystem Spec
Reply

 IE10 can not connect to the internet while Firefox does!




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:53 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33