Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Internet Explorer 10 & Active X issue.


26 Apr 2013   #1

Windows 7 Home Premum 64bit Service Pack 1
 
 
Internet Explorer 10 & Active X issue.

Hi Guys,

I am using Windows 7 64 bit Service Pack 1 and Internet Explorer Version 10.0.9200.16540 and I am having trouble with installing an Active X control.

I looked at my browser security settings (and everything appears to be OK), disabled my pop-up blocker... but I still can't install this active X control, when I go to this link...

NVIDIA Driver Downloads - Automatically Detect NVIDIA Products

All I am getting is "Initializing/Installing Component" but nothing else... no dialog box in yellow at the bottom of my browser window that prompts me to download and install the control.

Also... when I go into "Manage Add-Ons"... and go to "All Add-ons" I don't see that this control is even installed.

I need this active X control installed so that I can have Nvidia scan my motherboard driver and determine if it is the most current version.

If anyone can help me with this problem, I would greatly appreciate it.

Cricket


My System SpecsSystem Spec
.

26 Apr 2013   #2

Windows® 8 Pro (64-bit)
 
 

Hey there,

It looks like you're not the only one. I couldn't get it either (using IE10 on Win8).
Could be a problem with the website.
My System SpecsSystem Spec
26 Apr 2013   #3

Windows 7 Home Premum 64bit Service Pack 1
 
 

Hi Dinesh,

You know what's weird... is that when I upgraded from IE-8 directly to IE-10... I did have this active X installed and enabled... but when I would click on the Motherboard Drivers button on this page ( http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us )... it acted like the Active X didn't even exist in IE-10.

So I removed the Active X and tried reinstalling it thinking that Nvidia would have a newer control available, but I can't even install the active X control now, lol.

Anyway I sent a note to Nvidia about the problem.

Cricket
My System SpecsSystem Spec
.


26 Apr 2013   #4

Windows® 8 Pro (64-bit)
 
 

That's great. Lets hope Nvidia rectifies the error from their end.
My System SpecsSystem Spec
28 Apr 2013   #5

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

Try these settings under Security> Custom level> ActiveX controls and plugins

Run ActiveX and plug-ins – Enabled

Download Signed ActiveX Control – Enabled

Script ActiveX controls marked as safe for scripting – Enabled

Download unsigned ActiveX Control – Prompt

Initialize and script ActiveX controls not mark as safe – Prompt


A Guy
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Internet Explorer 10 & Active X issue.




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Internet Explorer 10 & Active X issue.
Thread Forum
Random active window focusing issue General Discussion
Internet explorer 10 issue Browsers & Mail
Solved Issue with Internet Explorer. Browsers & Mail
IE8: Multiple internet explorer processes active with one browser open Browsers & Mail
explorer.exe stuck when IE8(32 bit) active Browsers & Mail
Internet Explorer 8 Issue Browsers & Mail
W7: Fourth core always active, issue? Performance & Maintenance

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 10:48 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33