Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Youtube videos won't play with IE10?

04 May 2013   #1
edilee012

Win7 64
 
 
Youtube videos won't play with IE10?

In order to play a Youtube video in IE10 I have to right click the video and click "open link" to get it to play about 75% of the time otherwise they will work by clicking them as usual...is there a fix for this or is this not normal?


My System SpecsSystem Spec
.
05 May 2013   #2
ThrashZone

Win-7-Pro64bit 7-H-Prem-64bit
 
 

What email service ?
If attempting to open via email message.
My System SpecsSystem Spec
05 May 2013   #3
A Guy

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

What happens when they do not work? Do the videos and their controls display fine on the youtube page? Does nothing happen when clicking the play button? Does the play button work, but the video is black? Etc. Tell us what happens exactly when they don't work. A Guy
My System SpecsSystem Spec
.

05 May 2013   #4
Dinesh

Windows® 8 Pro (64-bit)
 
 

I hope the flash and shockwave player is updated to the latest version.
In case you haven't already, please update it from here.

If that doesn't work, try resetting internet options to the default settings.
Internet Explorer - Reset
My System SpecsSystem Spec
05 May 2013   #5
edilee012

Win7 64
 
 

When you click the small preview "icon" for a video it normally then opens the page for that video and plays...when I click the small preview "icon" nothing happens so I have to right click and select "open link" for it to function normally and this is only since updating to IE10...all other browsers are fine. My Flash is latest version but will check Shockwave and reset IE (think I already did a reset but will do again).
My System SpecsSystem Spec
05 May 2013   #6
ThrashZone

Win-7-Pro64bit 7-H-Prem-64bit
 
 

Video trouble shooter, scroll down to the Java section and use the check your version links,
Uncheck the Ask toolbar install from the Java site.
http://support.microsoft.com/kb/2532294
Check your Silverlight version here,
http://www.microsoft.com/getsilverlight/Get-Started/Install/Default.aspx
Trouble shoot games, Shockwave player related,
http://support.microsoft.com/kb/2528246
Uninstall flash if needed,
http://kb2.adobe.com/cps/141/tn_14157.html
My System SpecsSystem Spec
05 May 2013   #7
A Guy

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

I don't believe this is a Flash issue at all, it is more a link issue, since the previews are just links to the actual page. Which work fine once opened. Let's make sure IE is set as default for file types (assuming E is your default browser. If not, skip to re-registering dlls).

Start> In search box type Default Programs> Click on Set Your Default Programs in results above> Click on Internet Explorer> Choose Defaults For This Program> Click on Select all> Click on Save> OK your way out

Restart IE and see if this has helped.

If that does not help, let's re-register some dll's

Start> In search box type cmd> Right click cmd.exe in results above and choose Run as administrator> When the advance command prompt opens type the following followed by enter each time. You should receive a confirmation after each.

regsvr32 urlmon.dll

Enter

regsvr32 mshtml.dll

Enter

regsvr32 shdocvw.dll

Enter

regsvr32 browseui.dll

Enter

regsvr32 msjava.dll

Enter


Restart IE and try again. A Guy
My System SpecsSystem Spec
06 May 2013   #8
edilee012

Win7 64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by A Guy View Post
I don't believe this is a Flash issue at all, it is more a link issue, since the previews are just links to the actual page. Which work fine once opened. Let's make sure IE is set as default for file types (assuming E is your default browser. If not, skip to re-registering dlls).

Start> In search box type Default Programs> Click on Set Your Default Programs in results above> Click on Internet Explorer> Choose Defaults For This Program> Click on Select all> Click on Save> OK your way out

Restart IE and see if this has helped.

If that does not help, let's re-register some dll's

Start> In search box type cmd> Right click cmd.exe in results above and choose Run as administrator> When the advance command prompt opens type the following followed by enter each time. You should receive a confirmation after each.

regsvr32 urlmon.dll

Enter

regsvr32 mshtml.dll

Enter

regsvr32 shdocvw.dll

Enter

regsvr32 browseui.dll

Enter

regsvr32 msjava.dll

Enter

Restart IE and try again. A Guy
I did a reset yesterday and all has been opening fine so that solved it so far it would seem. Now another note was the preview images for all videos when I hovered my mouse over them had a play arrow on them but still had to right click and select open link to play. There are no arrows now so think issue might be solved. Thanks, will update if issue creeps back up.
My System SpecsSystem Spec
06 May 2013   #9
A Guy

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

Good you may have it sorted. Let us know if it returns

A Guy
My System SpecsSystem Spec
07 May 2013   #10
edilee012

Win7 64
 
 

Ok it worked ok for since my last post and then just a minute ago it was doing it again. I decided to uninstall Flash and re-install and when I selected it for removal it said IE needed to be closed first...I did not have any IE windows open. I then brought up the task manager and there were 10 instances of IE10 running but yet no IE windows open. Guessing this is more of an IE issue now. Any ideas?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Youtube videos won't play with IE10?




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
BSOD youtube videos and facebook autoplay videos
Hi, i have had this problem for 2 years now. I managed to fix it by disabling the hardware acceleration in flash settings, but now youtube uses html 5 and the problem is back. I don't have problems when playing games. I only have problems with online videos. The crash looks like this...
BSOD Help and Support
When i watch Youtube Videos or Play Games BSOD sometimes happens
My Computer Just Crashes With A Wired Screen Some times and Sometimes things just don't respond like when i was getting info for this site windows explore did not respond. What Should i do. This is an Old computer Over 2 years.
BSOD Help and Support
youtube videos won't play
Suddenly youtube videos won't play. The viewing window stays black as though it isn't even uploading. I have cleared cache's, reinstalled adobe flash and shock, checked firewall and security settings. Nothing works. I noticed that on 8/14 29 updates were made to Microsoft office - 32 bit (my...
Music, Pictures & Video
Can't get Youtube Videos to play on firefox
My wife is having problems getting Youtube videos to play properly on her Desktop PC, she uses Firefox 30.0 browser. The video player screen just shows a black screen with a wheel thing just going round and round, you could leave this for hours and it would still be the same. The strange thing...
Browsers & Mail
Waterfox 64 bits Youtube won't play videos
Waterfox 64 bits, Youtube won't play. Opening youtube starting a video seems to work allright. I can start, stop, or pause. But the video won't run. (black box) I only see a small red starting indication. No vid no sound. Checked updates Adobe flashplayer You have version 11,9,900,170...
Browsers & Mail
Can't seems to play videos from YouTube in Firefox.
Hello guys, sorry for the trouble again but this time, I am having trouble with Firefox again. So recently, my Firefox can't seems to play or load any videos from YouTube BUT I am able to play and load videos on other sites like, own3D.tv - Live! Your Game, etc. (Haven't really try the rest...
Browsers & Mail


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:27.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App