Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Problems with Favorites and Links in IE 10


08 Jun 2013   #1

Windows 7 Professional x64
 
 
Problems with Favorites and Links in IE 10

Windows Update installed IE 10 during an automatic update. My fault for not preventing it. Since the update to IE 10, I am having problems with it when clicking on both favorites and on links on web pages.

When I click on a favorite, one of four things happens:
1. About 80% of the time, the browser behaves normally and loads the destination page of the favorite right away.
2. Sometimes nothing happens; it's as if I have not clicked at all.
3. Sometimes the browser display turns white, but the destination web site never loads.
4. Sometimes I must click the favorite two or three times before the browser finally loads the destination page.

A similar problem occurs when clicking a link on a web page. It works most of the time, but too often nothing happens until I have clicked the link two or three times.

Both problems seem to happen randomly. They occur with sites I visit frequently but also with sites I am visiting for the first time. For example, it happened a half dozen times today when I clicked my favorite for Google.

The problems were apparent immediately after IE 10 was installed. I tried disabling add-ins, which made no difference.

Is there a fix, short of reverting to IE 9 or using a different browser? For work purposes, I need a properly working version of IE. I'd like it to be IE 10, if possible, for purposes of compatibility with customers. For my own use, I can use a different browser.

Thanks,
Jeff

Dell Inspiron 580
Windows 7 Professional x64 SP1
IE 10
6 GB RAM
McAfee Security Center

My System SpecsSystem Spec
.

19 Jun 2013   #2

Winndows 7 32 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by jdetray View Post
Windows Update installed IE 10 during an automatic update. My fault for not preventing it. Since the update to IE 10, I am having problems with it when clicking on both favorites and on links on web pages.

When I click on a favorite, one of four things happens:
1. About 80% of the time, the browser behaves normally and loads the destination page of the favorite right away.
2. Sometimes nothing happens; it's as if I have not clicked at all.
3. Sometimes the browser display turns white, but the destination web site never loads.
4. Sometimes I must click the favorite two or three times before the browser finally loads the destination page.

A similar problem occurs when clicking a link on a web page. It works most of the time, but too often nothing happens until I have clicked the link two or three times.

Both problems seem to happen randomly. They occur with sites I visit frequently but also with sites I am visiting for the first time. For example, it happened a half dozen times today when I clicked my favorite for Google.

The problems were apparent immediately after IE 10 was installed. I tried disabling add-ins, which made no difference.

Is there a fix, short of reverting to IE 9 or using a different browser? For work purposes, I need a properly working version of IE. I'd like it to be IE 10, if possible, for purposes of compatibility with customers. For my own use, I can use a different browser.

Thanks,
Jeff

Dell Inspiron 580
Windows 7 Professional x64 SP1
IE 10
6 GB RAM
McAfee Security Center
Hi Jeff,

Welcome to the Sevenforums.

Please check this link below to troubleshoot this issue:

Favorites Icons Not Working in IE10 - Microsoft Community

And to downgrade to IE 9 check this link below:

Downgrade from IE 10 to IE 9 on Windows 7 - Microsoft Community

Hope it helps.
My System SpecsSystem Spec
19 Jun 2013   #3

Win-7 Home Prem 64-bit 7601 Free SP1
 
 

Possibly an outdated mouse driver..What type wired or Wireless/ brand..
Most people have better luck use software rendering,
Internet options/ Advanced section/ Check the top box-Use software rendering instead of gpu rendering/ Apply and Okay.
Reset ie9 or ie10 manually,
Click the Start button on the Taskbar,
Click on Control panel,
Click on Internet options,
Go to the Advanced section,
Click on Reset button on the bottom,
Check the box to Delete personal settings,
Use the recommended setup and install options.
Shut down your machine.
After Resetting ie9 or 10,
Open ie when prompted that there are Add-ons ready to be Enabled click on No,
Test with the sites your having issues with first before enabling any add-ons.
http://windows.microsoft.com/en-us/internet-explorer/manage-add-ons#ie=ie-10-win-7
http://windows.microsoft.com/en-us/internet-explorer/ie-crashes-stops-working#ie=ie-10-win-7
If you choose to Uninstall ie10 see this,
http://www.sevenforums.com/tutorials/282216-internet-explorer-10-install-uninstall-windows-7-a.html
See a video here Uninstall three versions of ie in about three minutes, http://www.sevenforums.com/tutorials/112121-internet-explorer-9-uninstall-2.html#post2319908
My System SpecsSystem Spec
.


Reply

 Problems with Favorites and Links in IE 10




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:05 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33