Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: YouTube Audio Suddenly Missing

06 Oct 2013   #21
poolmon

win 7
 
 

We discovered this issue on 2 more desktops (every desktop we had . . . 4 in total, 2 xp 2 win 7). The problem is that the sound quality/loudness is no longer uniform and on some videos the sound has to be on maximum to hear and then on another video it must be turned down immediately it is so loud.

Does anyone know the source of the problem and whether Google/YouTube is addressing it. I have not heard a peep for them. Seems like an attempt to cover up a widespread issue.


My System SpecsSystem Spec
.
06 Oct 2013   #22
ThrashZone

Win-7-Pro64bit 7-H-Prem-64bit
 
 

My guess is it's not high on the charts of issues to resolve,
Fortunately for me I don't use Youtube all that much.
Youtube/ Current version of flash player it's anyone's guess at this point where the issue is ?
I would guess and say both
My System SpecsSystem Spec
07 Oct 2013   #23
Bongo

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 Pro x64 / Win 10 Pro
 
 

This morning my sound was off
It's a bug Adobe Community: sound not working on youtube

Jerry
My System SpecsSystem Spec
.

07 Oct 2013   #24
poolmon

win 7
 
 

I just found this message on YouTube's website under "Known Issues"

"We're currently working to resolve an issue where videos start playing with the sound muted by default. As we investigate, please try adjusting the volume slider in the bottom left corner of the video player to enable sound. Alternatively, you can try viewing the video in HTML5 by opting into the HTML5 trial http://www.youtube.com/html5."
My System SpecsSystem Spec
07 Oct 2013   #25
Slartybart

x64 (6.3.9600) Win8.1 Pro & soon dual boot x64 (6.1.7601) Win7_SP1 HomePrem
 
 

If the issue persists you might try clearing the flash cache:

My System SpecsSystem Spec
07 Oct 2013   #26
A Guy

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

I don't think it is the fault of Flash, but rather Youtube's coding. Google does recommend trying the HTML5 versions, but from what I read at Adobe, it's not on their end. A Guy
My System SpecsSystem Spec
07 Oct 2013   #27
jrclen

windows 7 premium 64 bit
 
 

Vista is doing the same thing.
My System SpecsSystem Spec
08 Oct 2013   #28
poolmon

win 7
 
 

The sound has definitely deteriorated too. On most videos
I can hardly hear the audio. It's hard to believe that it was working fine for years then on last Friday it all implodes.

What is even more annoying is that there are no updates on the issue from YouTube/Google.
My System SpecsSystem Spec
08 Oct 2013   #29
Slartybart

x64 (6.3.9600) Win8.1 Pro & soon dual boot x64 (6.1.7601) Win7_SP1 HomePrem
 
 

I agree that it is a Google/Youtube issue. Offered upddating Flash to eliminate it as a secondary cause, some people might benefit by the update.
Quote   Quote: Originally Posted by A Guy View Post
I don't think it is the fault of Flash, but rather Youtube's coding. Google does recommend trying the HTML5 versions, but from what I read at Adobe, it's not on their end. A Guy
I'm using IE10 and do NOT have a sound issue. I might have had it once a few days ago, but I'm not sure. If it did affect me, I think all I did was unmute the sound as opposed to only increasing the volume (of course I did increase the volume

I am not part of the HTML opt-in per: YouTube

I do have VideoLAN player installed which carries with it more codecs, but that is not the core issue, only thinking out loud.

Bill



Edit#1.... Resolutions found on Google forums:
Unmute and slide (from 2011) - Google Groups
Clean install of Flash - Google Groups

These might or might not resolve the issue since it's clearly a Youtube issue. If you can wait, wait. If not try a differnt browser or opt-in to the HTML5 trail


Edit#2.... I was also NOT logged into Google, rarely do I log in.
My System SpecsSystem Spec
08 Oct 2013   #30
A Guy

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

Mine is working now. Did just update Flash earlier. We'll see if that was it, or Google fixed it, or it will come back

A Guy
My System SpecsSystem Spec
Reply

 YouTube Audio Suddenly Missing




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
YouTube audio - Is it just me?
CpLQMFUMFZI Is it just me, or does anyone else notice that the audio is always about .15 secs (best guess-timation) behind the video in most concert footage on YouTube? I've seen if for years and I never hear anyone else complaining. Is this lag something in the source video or something that...
Sound & Audio
Suddenly my D: drive is missing !!!
Guyz, I am in big trouble. I used my computer this morning and everything was fine but now suddenly I don't see my D: drive and all of my files are gone. I tried to access some shortcuts of D: drive by it's not working !!!! I have all my necessary files on that drive. I am really worried. I...
General Discussion
All audio info missing from mouseover infotips...audio still functions
Hi Folks, Having just registered I wasn't entirely sure where to post this little annoyance. Up until last night,prior to closing down the 'puter,I've seen all useful,and relevant information about my multimedia files (audio,video & the 2 combined) appear in the infotip when hovering the...
General Discussion
Most image files suddenly missing but not all
Hi people's, 1st time poster and really hoping someone can help. I upgraded to windows 7 on 20th November this year. Fresh install on my C drive. I previously had my photo's on my C drive so backed them all up to one of my storage drives. After the install I copied them all back to the C...
Music, Pictures & Video
Pictures missing suddenly and backgroung picture missing
i got on the pc this morning and noticed that where i have the picture saved on the desktop it was just black so i went into where my pictures are saved and there missing ?? but when i double click on one it will show any ideas please im lost on this ??
General Discussion
Mp3 Properites Suddenly Missing
In the past I have never had this problem but today when I went to enter mp3 info in 'properties' it is blocked. I cannot enter any date. Also, when I go back to view previous mp3's there is no data. The files play but no info. I checked the security and everything is set at 'Full Control'. I have...
Music, Pictures & Video


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 00:56.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App