Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Problem with certain YouTube videos - picture "bleeds"

31 Oct 2013   #21
ThisIsMadness91

Windows 7 Home Premium 64bit (Service Pack 1)
 
 

Is it possible to embed YouTube videos in PMs? I'd like to save myself the possible warning and embarrassment.


My System SpecsSystem Spec
.
31 Oct 2013   #22
ThrashZone

Win-7-Pro64bit 7-H-Prem-64bit
 
 

Yes the reply dialog is the same as the question and or reply dialog,
Cheers.
Although a direct link to the source would probably give the best objective results unless you have to sign in somehow to access the video ?
Heck send both I do not have virgin ears or eyes
My System SpecsSystem Spec
31 Oct 2013   #23
Britton30
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate X64 SP1
 
 

There are videos posted here with the F-word, N-word, so I doubt you'd get in trouble. Tell 'em I said so if anyone has a question.
Example: Custom Made Sig and Avatar [14]
My System SpecsSystem Spec
.

31 Oct 2013   #24
ThisIsMadness91

Windows 7 Home Premium 64bit (Service Pack 1)
 
 

Thanks. I'll PM the videos just to be safe, both as direct links and as embedded links.
My System SpecsSystem Spec
31 Oct 2013   #25
Britton30
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate X64 SP1
 
 

Sorry, had to sleep some.
Indeed the videos pixelate (the correct term) just as you describe in all 3 videos. Since all three are in-game captures, one thing it could be is they all were uploaded with defects in them. It is probably how the uploader(s) saw them too due to having lower quality GPU, the YouTube conversion process, or some other issue with the videos' creation.
Another reason could be the uploaders' used a bad capture device/software or a slow connection.

So my conclusion is you don't have a problem but instead it is with the videos, since I see the same corruption in the same places as you. Try playing any other YouTube video or play a DVD to see if you have any pixelating there. Leave a comment on the videos, maybe others will confirm issues.
My System SpecsSystem Spec
31 Oct 2013   #26
ThisIsMadness91

Windows 7 Home Premium 64bit (Service Pack 1)
 
 

Almost every other YouTube video I watch works fine. These are a few rare exceptions. I'm glad to see I'm not the only one experiencing the corruption. It makes me wonder if the problem is with Adobe Flash, because all of the videos work fine when I watch them on my iPhone.

Thanks for the response and recommendations. I'll try a DVD over the weekend and make a comment if nobody else has done so already.
My System SpecsSystem Spec
31 Oct 2013   #27
Britton30
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate X64 SP1
 
 

I would think if Flash was at fault all videos would foul up at some point. I don't know why these specific ones play OK on the iPhone though. It may be it's such a small screen compared to a monitor you don't notice any problems? Just a guess there.
My System SpecsSystem Spec
31 Oct 2013   #28
A Guy

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

The VIDEOS are bad? DOH!

A Guy
My System SpecsSystem Spec
01 Nov 2013   #29
ThisIsMadness91

Windows 7 Home Premium 64bit (Service Pack 1)
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Britton30 View Post
I would think if Flash was at fault all videos would foul up at some point. I don't know why these specific ones play OK on the iPhone though. It may be it's such a small screen compared to a monitor you don't notice any problems? Just a guess there.
Maybe. All I know is that I haven't encountered any pixelation issues on my iPhone. Maybe the problem only occurs when the video is played on a sufficiently large screen. It's a mystery.

Quote   Quote: Originally Posted by A Guy View Post
The VIDEOS are bad? DOH!

A Guy
That certainly seems to be the case. Quite a relief, to be honest. It saves me from having to go a lot of tinkering with my machines. I've still got to try a DVD and check out the comments, though.
My System SpecsSystem Spec
03 Nov 2013   #30
ThisIsMadness91

Windows 7 Home Premium 64bit (Service Pack 1)
 
 

I had a look at the comments for the first and third videos and saw nothing about the pixelation. I still need to try playing a DVD to see if I have the same problem.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Problem with certain YouTube videos - picture "bleeds"




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
"Popular on YouTube" appearing as "[ļŕ Ţɓ one two three]"
Is anyone else seeing this? I've seen one other person mention it on Twitter, and I don't know whether or not it's a glitch on YouTube's end. It's happening on both my PC and my laptop, in both Firefox and Internet Explorer.
Browsers & Mail
Folder for "Videos" library won't work on same drive as "Recorded TV"
Interesting discovery. W7 Pro x64. I was copying content from my desktop PC to my laptop in anticipation of an upcoming weekend trip. The content consists of both (a) entire recent copy-freely WTV recordings, and (b) MPEG videos (actually previously edited from copy-freely WTV recordings using...
Media Center
"The connection has timed out" problem with Youtube
I have no problems whatsoever connecting to any other website. I only cannot access youtube. I keep getting the error "The connection has timed out" on firefox 4.0.1 and "Internet Explorer cannot display the webpage" on IE8. I've tried accessing youtube from different connections and even from...
Browsers & Mail
No "Change Picture" option for User Account Picture
Hello, I have tried to find an answer to this but cannot. Lately, I noticed my User Account Picture was not the picture I had selected. In addition, the Background Picture for my Windows 7 Home Premium edition log on screen was changed. This happened after running a program that is for exams at...
General Discussion
clicking "insert picture" it always defaults back to "large icons"
When I go to insert a picture in a certain program the "picture services" window pops up. I go to choose the "icon size" for my photos and it will not remember the selection, "medium icons" for the size of my photos in the selection window. It always reverts back to "large icons". I can only see...
General Discussion
Remaking "My Music", "My Pictures", "My Videos" folders
hi, OK, this is a weird one. I wanted to move the "My Music", "My Pictures", "My Videos" folders to another HDD. I moved the "My Documents" Folder to this HDD without a problem but the others I accidentally set the whole HDD as the folder (if that makes sense). So now the music, videos and...
Customization


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 10:20.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App