Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: IE has started to run slow

06 Nov 2013   #1
BinkerNate

Windows 7
 
 
IE has started to run slow

I have IE 10, and as of today, it runs slow for no reason. I don't know what could be going on, especially since it's just IE and not Firefox. I thought turning it off then on would work, but no. Any ideas?


My System SpecsSystem Spec
.

06 Nov 2013   #2
ThrashZone

Win-7-Pro64bit 7-H-Prem-64bit
 
 

Not sure which Security suite you have installed please fill in the blank,
Also see what this does,
Use No Add-ons mode/ Click the Start button and type in the search box,
Internet explorer

Click on the suggestion (No Add-ons) or itís located at,
Start/ All programs/ Accessories folder/ System tools folder/ No add-ons.
http://windows.microsoft.com/en-us/internet-explorer/manage-add-ons#ie=ie-10-win-7
http://windows.microsoft.com/en-us/internet-explorer/ie-crashes-stops-working#ie=ie-10-win-7

Activate Enhanced protection mode to see if it makes any difference,
http://blogs.msdn.com/b/ieinternals/archive/2012/03/23/understanding-ie10-enhanced-protected-mode-network-security-addons-cookies-metro-desktop.aspx

http://www.sevenforums.com/tutorials/280434-internet-explorer-10-enable-32-bit-64-bit-ie10-windows-7-a.html#post2312336
My System SpecsSystem Spec
06 Nov 2013   #3
BinkerNate

Windows 7
 
 

Okay, IE without add ons does work, so it must be the add ons or something. As for the security suite(s), I do have MSE, Malwarebytes, and SUPERAntispyware. On IE, I do have norton safe web lite on. I did try Enhanced protection mode and no difference.
My System SpecsSystem Spec
.


06 Nov 2013   #4
ThrashZone

Win-7-Pro64bit 7-H-Prem-64bit
 
 

Not a good idea to have Two antivirus programs installed get rid of one or the other/ MSE or Norton.
My System SpecsSystem Spec
06 Nov 2013   #5
BinkerNate

Windows 7
 
 

Oh wait a minute! I thought you were asking what anti-virus scanners have in general, lol. Anyway, its Norton I have for IE only. Other add-ons include: Adobe PDF reader, shockwave, ESET (which I just disabled just now), XML DOM document, HtmlDlgSafeHelper Class, WMP, OpenDocument Class, XML HTTP 6.0, AUDIO_WAV Moniker Class, Microsoft Silverlight, XML DOM Document 3.0, XML HTTP 3.0, and finally Norton Safe Web Lite and the BHO version.
My System SpecsSystem Spec
06 Nov 2013   #6
ThrashZone

Win-7-Pro64bit 7-H-Prem-64bit
 
 

Disable Norton's add-ons and test/ one at a time ,
So MSE stands for Microsoft Security Essentials do you have this program installed ?
http://windows.microsoft.com/en-US/windows/products/security-essentials
Or did you use this Microsoft scanner,
http://www.microsoft.com/security/scanner/en-us/default.aspx
My System SpecsSystem Spec
06 Nov 2013   #7
BinkerNate

Windows 7
 
 

I tried disabling both then one at a time, and no difference.

Also, MSE is installed.
My System SpecsSystem Spec
06 Nov 2013   #8
ThrashZone

Win-7-Pro64bit 7-H-Prem-64bit
 
 

Refer back to reply #4
You are not twice as safe/ quite the opposite.
http://community.norton.com/t5/Norto...ll/td-p/639381
My System SpecsSystem Spec
06 Nov 2013   #9
BinkerNate

Windows 7
 
 

I uninstalled Norton, and IE still acts the same.

UPDATE: Out of random, I decided to try something and I started IE normally, and then I disabled my flash, and it was fine. Then when I enabled flash again, it was back to the problem. So its my flash causing this, and only to my IE (which also means I could bring back norton later, lol)

Anyway, I did reinstall flash recently, and it's only now that this is happening. I don't know if I should reinstall again, or if there is a way to make sure it functions well w/o uninstalling/reinstalling, etc. But yeah, flash seems to be the culprit.
My System SpecsSystem Spec
07 Nov 2013   #10
ThrashZone

Win-7-Pro64bit 7-H-Prem-64bit
 
 

Yea Flash/ Shockwave player is a pip,
It's the only browser add-on that does not get Disabled when a user Reset Internet explorer=Very frustrating,
Possibly look at this,
How to configure your Flash Player settings for maximum privacy and security
I personally always run with it disabled and only Enable it when I want to watch a video..
Cheers for the update,
But still do not run two antivirus programs choose one or the other = to me it really does not matter which.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 IE has started to run slow




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Start up been started being painfully slow.[Win7]
I noticed my start up has become extremely slow, I tested it using the timing vbs which was posted and a full restart took 180 seconds. When I first built the computer it was taking 20-30 seconds maximum. I have done sfc /scannow twice received "Found corrupt files but cannot fix", I haven't...
Performance & Maintenance
Slow boot, followed by crash and reset. Very slow repair center load
Running Win7x86, and it started getting extremely slow, within 2 days of this it started refusing to load at all. The system is brand new (ready built from ebuyer), and the only alterations have been a sysfan, spare hdd, spare dvdrw. When trying to load the boot screens take AGES, often...
General Discussion
Slow start-up; crawls into BIOS setup; then slow to load windows
Hi there, please can you help? I realize this BSOD might be a commonly reported problem but the issues here seem not to have been addressed specifically by other threads so I hope I haven't opened a new thread unnecessarily. Anyhow, here goes...:) Various pc problems have arisen since coming...
BSOD Help and Support
Slow browser, slow internet, random audio ads: virus?
So yeah, I've these problems for the past couple days. My browsers (Opera and Firefox) used to load pages quickly, but now they're painfully slow. Opera lags and freezes often; Firefox doesn't, but it still takes a very long time to load pages. I'm also getting these occasional "invisible ads,"...
System Security
Computer suddenly started running very slow
Okey guys, I really hope you can help me out here cause I seem to be lost. A week ago I just bought and installed a new SSD and it worked perfectly up until now. I went out and when I came back 1 hour later I booted my pc and everything just started running really slow. OBS! It's opening folders,...
Performance & Maintenance
Slow to open apps, all Net apps slow, slow to type... laggy everything
I have a nearly fresh install of Win7 32 bit on a pretty modern machine. It has been intermittently laggy since I installed Win7 about three weeks ago. Here is a list of symptoms: 1) Apps are slow to open 2) Double clicks aren't registered until 5-10 seconds later 3) Typing is slow on most...
BSOD Help and Support

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:10.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App