Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Website email hyperlink trouble

10 Nov 2013   #1
sushiman

Windows 7 Premium
 
 
Website email hyperlink trouble

Greets from Japan ...New computer with Windows 7 and latest IE version . When I click on a email contact hyperlink on websites I am not able to access automatically via Windows Live Mail which my old HP with the same 7 and IE has no problem with . A message pops up in Japanese , something about the mail client ( I ) hasn't correctly installed something or other etcetc...Anyway , I'm pretty sure it's just a matter of correcting some settings in either Live Mail or IE . Anybody have any idea what's up ?


My System SpecsSystem Spec
.
10 Nov 2013   #2
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

No expert sushi but maybe it is the IE version as it is up to 11 now which one have you got? I keep IE9 on my main machine because I have to as work doesn't use higher and to get payroll is the only reason I use it.

my other machines the 7 & one 8 has IE10 and the other 8 has IE11 as far as i know I did have problems at first when 10 came out. The 11 machine I haven't used as much yet.

Some system specs would be good mate too. System Info - See Your System Specs
My System SpecsSystem Spec
11 Nov 2013   #3
sushiman

Windows 7 Premium
 
 

I am using IE 10 with Windows 7 - exactly the same combo as my 4 year old HP downstairs with which I don't have this problem .
My System SpecsSystem Spec
.

11 Nov 2013   #4
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

My System SpecsSystem Spec
11 Nov 2013   #5
A Guy

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

Quote:
A message pops up in Japanese , something about the mail client ( I ) hasn't correctly installed something or other etcetc..
That exact message, in english, may hold the key. Take a screenshot if needed.

Screenshots and Files - Upload and Post in Seven Forums

A Guy
My System SpecsSystem Spec
11 Nov 2013   #6
Gekie

Win7 x64, Win 8 x32, Mac
 
 

Re-install your Windows Live Mail, and set it as default mail client.
My System SpecsSystem Spec
11 Nov 2013   #7
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by A Guy View Post
Quote:
A message pops up in Japanese , something about the mail client ( I ) hasn't correctly installed something or other etcetc..
That exact message, in english, may hold the key. Take a screenshot if needed.

Screenshots and Files - Upload and Post in Seven Forums

A Guy
Missed that point mate
My System SpecsSystem Spec
11 Nov 2013   #8
sushiman

Windows 7 Premium
 
 

This problem has existed since I bought the new computer a few months ago , but I was unaware of it until recently when I was planning a trip to Tokyo and accessing various sites from which I wanted to make direct contact via hyperlinks . Sometimes the email address was the link so no problemo but many Japanese sites just have an INQUIRY hyperlink so there is no way to know the email address .

The settings are as from the factory as I have changed nothing . Livemail is default mail client ; I have checked that .

Admittedly I am a computer dummy , using the PC for just basic tasks .

I'll see if I can translate that message that pops up . Technical jargon so not easy .
My System SpecsSystem Spec
11 Nov 2013   #9
sushiman

Windows 7 Premium
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by A Guy View Post
Quote:
A message pops up in Japanese , something about the mail client ( I ) hasn't correctly installed something or other etcetc..
That exact message, in english, may hold the key. Take a screenshot if needed.

Screenshots and Files - Upload and Post in Seven Forums

A Guy
Here is the translation :

" Because the default mail client is not installed properly, this operation could not be performed . "
My System SpecsSystem Spec
11 Nov 2013   #10
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

I would go with what Gekie said mate and uninstall it and reinstall it - the WLM a pain but has to be worth a shot.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Website email hyperlink trouble




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Cant unformat email address hyperlink in Excel the way HELP says I can
I'm about to put my foot through my computer! I hate it when I go to a help screen, I understand the message I find, and the program won't behave the way the help screen says it will! I'm running Excel 2010 which I'm comfortable with without being an expert. I've inherited a membership list...
Microsoft Office
Word Hyperlink kills connection to certian website
I originally posted in the Office Forum but hoping someone here has a fresh idea. Here the original forum post http://www.sevenforums.com/microsoft-office/333211-word-hyperlink-kills-website-browser.html
Browsers & Mail
Word Hyperlink Kills Website in Browser
I have a client with a very strange problem which I can replicate on several computers other than theirs. IE will open the website. You can close IE reopen and go back to the site. However if you click a link to website within a Word 2010 document or Excel spreadsheet IE gives an error that the...
Microsoft Office
Use of hyperlink in email reply
Using Outlook V10, adding hyperlink to an original message works fine. When I do a reply, inserting a hyperlink sometimes works. And for some message replies, the formatting and hperlink icons are not available. Is there an explanation for this?
Browsers & Mail
Unable send clickable hyperlink from IE9 using default email
I can send links going to : "Page" > " Send link by email", but they are set in plain text and cannot be clicked by the receivor of the email to bring up the desred page. :( If I copy and paste the link on a new Windows Live Mail message it works just fine - the link is clickable. :confused: ...
Browsers & Mail
Mozilla ignores profile when opened via email/web hyperlink
When I open Mozilla via local icons, it will read and load a specific profile. This allows me to use 3.6.13 (..\firefox.exe" -p "FF_3_6_13" -no-remote) and 4.0b9pre (..\firefox.exe" -p "Minefield64" -no-remote) without one interfering with the other. (4.0b9pre is set as default). When the...
Browsers & Mail


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 20:12.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App