Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: IE 11 and ability to get at sky router stats

24 Nov 2013   #11
zombiex1

windows 7 32 bit
 
 

Ok this is where I'm upto. IE9 everything works ok. IE10 and IE11 all websites working ok except when I try to look at the stats for my sky router 192.168.0.1
I have reset just about everything (but obviously not what's causing the problem) using the pgm suggested by thrashzone. I can ping 192.168.0.1 no problem.
when I type in the address 192.168.0.1 (ie10 and ie11) I get the spinning wheel and 'waiting for 192.168.0.1'

I have another PC attached to the router which is running IE11 and has no issues i.e. I can get to the router stats with no problem.
That machine is quite new running W7, 1TB HDD, Intel Haswell i5 quadcore chip.
The machine I have the issue on is running W7, 2x1TB HDDs, Intel dual core chip.

Thanks for the suggestions so far.

Al


My System SpecsSystem Spec
.
24 Nov 2013   #12
zombiex1

windows 7 32 bit
 
 

Should also have mentioned the Newer PC runs IE64 whereas the problem pc runs ie32
My System SpecsSystem Spec
24 Nov 2013   #13
w7bill

Win 10 pro x64 SP1
 
 

zombiex1,

I noted similar behavior, the easy fix for me was to input the address (in your case 192.168.0.1) into the compatibility list (now via the gear drop down or tools dropdown).

Now check your router site operation --- Bill
My System SpecsSystem Spec
.

24 Nov 2013   #14
zombiex1

windows 7 32 bit
 
 

Hi W7bill,

I did try this as someone else had also suggested it...to no avail I'm afraid..

I'll have another go when I've worked up the strength to install ie11 for the 5th time.

Thanks

Al
My System SpecsSystem Spec
24 Nov 2013   #15
A Guy

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

Try to boot to Safe Mode with Networking, and see if you can get to the router there.

Safe Mode

If you can, then 1st try again through a web based proxy

Free Proxy - Surf Anonymously & Hide Your IP Address - Hide My Ass!

Or try a clean start to see if there is a conflict

Troubleshoot Application Conflicts by Performing a Clean Startup

If safe mode does not work, likely the other 2 suggestions will not also. Not being able to connect with IE10 and IE11 seems to be very common unfortunately.

A Guy
My System SpecsSystem Spec
25 Nov 2013   #16
Scottyboy99

Windows 7 Ultimate 64 bit
 
 

You could try launching IE11 inprivate browsing mode and see if the router page loads. I had terrible issues with IE10 and 11 accessing my routers browser UI. Sometimes it will load fine, other times just seem to hang forcing multiple refreshes to get it to load. Same with some other local device browser interfaces such as a network drive and my local FTP page. Other local devices such as a second network drive and an access point loaded fine so go figure. Seems MS have neglected much especially with using 'internal' devices in the browser. External site browsing is pretty decent but this was a major issue for me and forced me back to IE9 where everything just works. However a workaround was in private view whereupon those issues did go away. It was the only method, resetting IE, compatibility view or even launching no add ons mode made no difference. Anyway try in private mode just in case it works!

I have latest Firefox too and never had this issue so it's IE specific.

Cheers
Wayne
My System SpecsSystem Spec
25 Nov 2013   #17
zombiex1

windows 7 32 bit
 
 

Just got this from another site where I asked the same question

It's the new security features in IE 10 and 11 that's all

on the menu bar in IE 10 or 11 go to tools > Internet Options > Advanced then scroll down to security, take the tick out of "Enable Enhanced Protected Mode*", you'll need to restart pc for changes to take effect.

I'll give it a try tomorrow and get back to you.

Thanks Al
My System SpecsSystem Spec
25 Nov 2013   #18
Scottyboy99

Windows 7 Ultimate 64 bit
 
 

Give it a try but I don't think it'll help much. I am sure I tried all that. By default IE runs 32 bit tabs. Checking 'enable enhanced protected mode' simply runs 64 bit tabs. Trouble is 64 bit mode can have problems with some sites and add ons designed for 32 bit. All I know is running 'inprivate' browsing mode allowed me to access my router instantly 100% of the time instead of intermittent rendering delays. I personally hated the way IE10 and 11 forced me to do this which is why I rolled back to IE9. That along with FTP access problems.

Let me know how you get on though.

Cheers
Wayne
My System SpecsSystem Spec
25 Nov 2013   #19
UsernameIssues

W7 Pro SP1 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by zombiex1 View Post
Should also have mentioned the Newer PC runs IE64 whereas the problem pc runs ie32
Quote   Quote: Originally Posted by zombiex1 View Post
Just got this from another site where I asked the same question

It's the new security features in IE 10 and 11 that's all

on the menu bar in IE 10 or 11 go to tools > Internet Options > Advanced then scroll down to security, take the tick out of "Enable Enhanced Protected Mode*", you'll need to restart pc for changes to take effect.

I'll give it a try tomorrow and get back to you.

Thanks Al
You will not have the Enhanced Protected Mode setting on a 32bit operating system.
My System SpecsSystem Spec
26 Nov 2013   #20
zombiex1

windows 7 32 bit
 
 

Hi Folks,

As you have said there is no 'Enhanced protected mode' in 32bit IE so it can't be unticked.

I've tried inprivate browsing to no effect.

Think I'll have a go at switching everything off in Advanced; security just to see if it makes a difference

Thanks for your suggestions

Al
My System SpecsSystem Spec
Reply

 IE 11 and ability to get at sky router stats




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
IE10 and inability to view Router stats
Hi, When I update to IE10 I'm unable to look at my router stats.. SKY netgear 934g. If I type the usual address in 192.168.0.1 I just get the revolving circle and nothing else happens. I uninstalled IE10 and it works ok. Today an automatic windows update reinstalled IE10 and I get the...
Network & Sharing
Badge Stats
Is there anywhere on the site I can find out the dates that I got each of my badges? Thanks,
Chillout Room


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 16:20.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App