Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: IE 11 and ability to get at sky router stats

25 Dec 2013   #31
zombiex1

windows 7 32 bit
 
 

I'll give turning off the anti-virus another shot.. Thanks -Al


My System SpecsSystem Spec
.
25 Dec 2013   #32
A Guy

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

OK, everything I can think of:

Tools> Internet Options> Connections tab> LAN Settings> make sure Use a proxy server for your LAN...is unchecked

Start> In search box type Network and Sharing Center> Enter> Change Adapter Settings upper left> Right click Local Area Connection> Properties> Uncheck Internet Protocol Version 6(TCP/IP V6)> OK> See if any help, if not recheck and OK

Also, see if your router shows in the Network page on your desktop> If so, right click it and see if there is a choice of View device webpage> See if that gives you the same issue

A Guy
My System SpecsSystem Spec
28 Dec 2013   #33
zombiex1

windows 7 32 bit
 
 

Thanks for these, none I'm afraid made any difference.. proxy is unchecked, removing ipv6 no change and the router is not specifically shown in network connection.

Al
My System SpecsSystem Spec
.

28 Dec 2013   #34
zombiex1

windows 7 32 bit
 
 

I turned off MS essentials but still no joy I'm afraid.

Al
My System SpecsSystem Spec
28 Dec 2013   #35
UsernameIssues

W7 Pro SP1 64bit
 
 

I recall a thread where the AV was uninstalled...
...then IE was reverted all the way back to IE8
...then IE11 was installed while there was no AV installed.

It might not be worth attempting, but again - running short of ideas.
My System SpecsSystem Spec
08 Jan 2014   #36
zombiex1

windows 7 32 bit
 
 

This is getting to be fun! I decided to do a clean install of W7, I wanted to update to 64bit anyway.
Guess what...no change...aghhhhhhhhhh.

Now completlel out of ideas. I felt sure a clean install would fix it.....

Happy new year ..Al
My System SpecsSystem Spec
08 Jan 2014   #37
Scottyboy99

Windows 7 Ultimate 64 bit
 
 

I feel for you mate. Reinstalling the OS is a drastic and long winded undertaking. To be met with the same issue is dis-heartening. Clearly internet explorer 11 does not like something in one of your essential hardware drivers or setup on this specific computer. But trying to problem solve is like looking for a needle in a haystack. As much as I love computers I hate these sorts of issues. Especially when so called 'upgrades' create them and break functionality. A lot of people swear blind by IE10 and IE11 but I have my own frustrations with them and wish IE9 was the latest browser. This functioned fine. The pace of change is too much, too many changes/updates breaking stuff which wasn't broken and it is pretty sad. Unfortunately IE9 will soon fall off the pace as sites begin to optimise and only support latest versions despite the bugs. You are compelled to move to IE11. I have even lost faith with adobe and flash with their constant updates and performance issues!

Sadly I expect updates to work better and receive more thorough QA testing but they don't. I wish I had more time to wrestle with the issues but my wife says she is gonna divorce me if I spend much more time with the computer. A computer I seem to spend more time sweating on and looking into bugs than I do actually enjoying the thing!

I hope you do eventually get to the bottom of this. Blame IE11 and Microsoft for tinkering with sonething that once worked so well!
My System SpecsSystem Spec
09 Jan 2014   #38
zombiex1

windows 7 32 bit
 
 

Thanks for this. It is quite a pain, although not a massive one, as I can view the router through my other PC and via my ipad or iphone... I just would like to understand it.

If I ping the router from the affected PC it comes back with no issues. Typing 192.168.0.1 on my browser just gets a spinning wheel and eventual timeout.. no error codes are given...

I log it here if I find a solution.

Thanks again.
My System SpecsSystem Spec
09 Jan 2014   #39
zombiex1

windows 7 32 bit
 
 

or even " I'll log it here "
My System SpecsSystem Spec
13 Jan 2014   #40
zombiex1

windows 7 32 bit
 
 

The answer appears.... I just hope no one suggested this and I missed it!
I knew it would be something silly..!
I went to internet options, connections, Lan settings and unchecked the 'automatically detect settings' and that was it..arghhhh!
not sure if it will affect anything else... trial and error I suppose.
Thanks to everyone who offered suggestions and has followed this thread.. it seems to have been going on forever.
Al
My System SpecsSystem Spec
Reply

 IE 11 and ability to get at sky router stats




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
IE10 and inability to view Router stats
Hi, When I update to IE10 I'm unable to look at my router stats.. SKY netgear 934g. If I type the usual address in 192.168.0.1 I just get the revolving circle and nothing else happens. I uninstalled IE10 and it works ok. Today an automatic windows update reinstalled IE10 and I get the...
Network & Sharing
Badge Stats
Is there anywhere on the site I can find out the dates that I got each of my badges? Thanks,
Chillout Room


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:27.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App