Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Browsers starting up at boot up

26 Nov 2013   #11
ThrashZone

Win-7-Pro64bit 7-H-Prem-64bit
 
 

Use msconfig and see if anything snuck into the startup section,
Norton might have become corrupted as well as Malwarebytes,
Are we talking about the Pro version of Malwarebytes or the free version ?
Freebie needs to be manually updated,
You might laugh but Superantispyware is very good.
It's very important Not use the machine while using the Full scans.


My System SpecsSystem Spec
.
26 Nov 2013   #12
AirPower4ever

Windows 7 Pro 64-bit
 
 

I just installed Malwarebytes that night I worked on it. Free version that is. SuperAntiSpyware I use as well and it is no joke for me, love it. I typically use in this order
Kaspersky RD
SuperAntiSpyware
Malwarebytes
Hitman Pro _one time use

I just forgot when I was there, gotta do that in the coming weeks. I did look in msconfig and nothing was in there that said to launch IE9. When uninstalling IE9 went back to taskmgr and there was Firefox now running. Went to msconfig and nothing in there either. I'll definitely run SAS when I get the next chance when we meet. That will give us more time to look over that AdwCleaner log.
My System SpecsSystem Spec
26 Nov 2013   #13
A Guy

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

I'm no security expert, but have a look here:

Remove the Search.certified-toolbar.com Browser Hijacker

A Guy
My System SpecsSystem Spec
.

30 Nov 2013   #14
Britton30
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate X64 SP1
 
 

Yes do run the delete part of Adwcleaner, you've quite a smorgasbord of crap there.
Help! Mocaflix virus
My System SpecsSystem Spec
07 Dec 2013   #15
AirPower4ever

Windows 7 Pro 64-bit
 
 

OK, finally was able to see my friend. Here is what it is doing. I did the "clean boot" step one and when it rebooted Internet Explorer was still running. Here is a screen shot on what it is doing.

Then if I try to end the process I get this (pic called error message)

I have not done the rest of the things adwcleaner found; figured this was step one to try.

What do you guys think?


Attached Thumbnails
Browsers starting up at boot up-i.e.-issue.jpg  
Attached Images
Browsers starting up at boot up-error-message.jpg 
My System SpecsSystem Spec
07 Dec 2013   #16
Britton30
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate X64 SP1
 
 

Yes do run the delete part of Adwcleaner then check again.
My System SpecsSystem Spec
07 Dec 2013   #17
A Guy

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

I'm going to assume you have an infection. IE running always is a major red flag. This is looking like a security issue rather then a browser problem. It may be a good idea to post a new thread in the security forum. You can post a link to this thread there as well to bring them up to speed. Usually they will request you to run certain tools then post the logs for analysis. I don't have the expertise to be sure to suggest the right methods even though I have some ideas. A Guy
My System SpecsSystem Spec
08 Dec 2013   #18
UsernameIssues

W7 Pro SP1 64bit
 
 

I've seen threads like this before and I'll repeat my suggestion that the remote computer have TeamViewer (or the like) installed so that this issue can be resolved quicker. The remote computer can be set to not sleep while these issues are being worked.

It is not a good sign that iexplorer could not be terminated via task manager.
My System SpecsSystem Spec
08 Dec 2013   #19
AirPower4ever

Windows 7 Pro 64-bit
 
 

OK, I'll give my friend a talking to about setting this up the teamviewer and getting this thread over to the security post.

BTW, I also did this. I created a new user and the same thing. Also I saw that there were two instances of Flash Player just for Firefox so when I got home I fired up my system and same thing. Normal?

I also booted in safe mode (both in no networking and also with networking) and I.E. was not running.

Thanks again everyone, next time I can get my hands on the computer is about a week as they are traveling.
My System SpecsSystem Spec
08 Dec 2013   #20
A Guy

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

Flash has it's own flash pepper flash, and you have installed flash as well, so yes, that is normal.

If IE was not running in Safe Mode, then you might try scanning outside of windows with a rescue cd

Comprehensive List of 26 Bootable Antivirus Rescue CDs for Offline Scanning ? Raymond.CC

You might try a clean start as well, since IE was not running in Safe Mode. See if it runs in a clean start.

Troubleshoot Application Conflicts by Performing a Clean Startup

A Guy
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Browsers starting up at boot up




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Re-Starting from Hibernation, computer will not Boot
I have been using Hibernation at night with the monitor off for a couple of weeks on a daily basis without any problem with getting back to an operational computer. Yesterday, computer would not come out of Hibernation and the screen stopped at “starting windows” but no further. After...
Performance & Maintenance
Problem with Browsers not buffering/starting downloads
Hey guys, I wasn't sure where to put this, hopefully it's in the right spot; I'm having an issue with one of my computers using Windows 7 when it comes to downloading certain file types and even buffering videos online. I am able to watch live streams of people playing games I play, I'm able to...
Browsers & Mail
Startup programs not starting on boot
Win 7 Pro 64 I've seen some other threads on this, and I've been searching the 'Net for a couple of days. But I haven't found a solution, yet. Starting a couple of weeks ago, (around Aug 3) I booted and noticed that a bunch of programs didn't start with Windows as they should. I'm pretty...
Performance & Maintenance
NIS not starting at boot
I am running Norton Internet Security 2011 and when rebooting ti stops working for about a minute after the system starts, with this icon in the tray. I have looked through all of its settings but I can't find where to have it start with the system. Do one of the Norton wizards know where it is?:)
System Security
Problems when starting Xp in a dual boot with W7
Hello all hope everyone had a good weekend. My weekend project was trying to dual boot W7 and xp on 2 hard drives. Both OS are already installed on the hard drives. I downloaded Easy Bcd. And got xp to show up in the boot along with W7. W7 loads great but when I try to load xp it says that \NTLDR...
Installation & Setup
Need help starting Windows 7 on boot up.
I installed Ubuntu 7.10 via LiveCD and it made a 100GB HD partition as I instructed and the program installed fine. It made a GRUB boot file where I could select between loading Windows 7 or Ubuntu on boot up. Everything worked fine. I then found out about WUBI. I installed Ubuntu 7.10 inside...
Installation & Setup


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 00:28.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App