Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: IE 11 problems

31 Dec 2013   #1

Windows 7 home premium 64 bit
 
 
IE 11 problems

A friend came round with his laptop saying it was slow, would not connect to the WiFi and would not load web pages when connected by wire to the router.

I did a boot scan with AVG rescue and it only showed one item which was MSN corrupted exe Gingrich it healed.

I then went into Device manager and uninstalled the WiFi, rebooted and after the drivers were re-installed that solved the WiFi problem.

After connecting to the WiFi, Windows 7 decided to hit me with 60 odd updates, when these were completed I fired up IE 10 and it would just hang there trying to connect to any site I tried.

So I installed Chrome & Firefox and had no problems with either of those browsers.

So I decided to install IE 11, and after the install, exactly the same problem it would just indefinitely try to access the site without actually loading.

Can anyone suggest what could be the problem as I am at a loss as to what to do next and he prefers IE.

My System SpecsSystem Spec
.

31 Dec 2013   #2

Win-7 Home Prem 64-bit 7601 Free SP1
 
 

Seems like a unfortunate new trend,
Not sure where it's coming from but I would suggest running this scanner to start,
Review Jacee’s instructions to run Adwcleaner here,
Ignore the title of the thread,
http://www.sevenforums.com/system-security/309998-how-can-i-kill-avg-search.html


You can use these free tools to see if they find anything as well,
Manually Update them before running full scans,
Try not to use your computer while the scans are running, (one at a time of course).
Uncheck the box to Activate the Free trial from the final install options,
http://www.malwarebytes.org/products/malwarebytes_free
http://www.superantispyware.com/?tag=SUPERANTISPYWARE
This one is the longest up to 4 hours, the others are only about 45 minutes,
http://www.microsoft.com/security/scanner/en-us/default.aspx

Post all text reports in your next reply,
Cheers.
My System SpecsSystem Spec
31 Dec 2013   #3

Windows 7 home premium 64 bit
 
 

Thanks for your reply, I had already scanned with Malwarebytes and it found 21 PUP's which were deleted.
The problem was AVG secure search, after disabling that add on, the browser now functions as it should.
My System SpecsSystem Spec
.


31 Dec 2013   #4

Win-7 Home Prem 64-bit 7601 Free SP1
 
 

Wow that's allot of pup's
You might try Adwcleaner as well ?
Thanks for the update AVG was one possible connection but I hate to go directly to the throat of a security suite
Cheers.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 IE 11 problems




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:14 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33