Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: IE 11 opens with blank screen, after a few seconds closes

15 Jan 2014   #1
keith8

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 
IE 11 opens with blank screen, after a few seconds closes

When I click on the Internet Explorer button a blank screen appears with the blue revolving circle in it and after a few seconds the blank window closes. I am connected to the network as I am still receiving mail. Does anyone have any ideas as to why IE is not working?


My System SpecsSystem Spec
.

16 Jan 2014   #2
ThrashZone

Win-7 H-Premium 64-bit sp1
 
 

See what this does,
Use No Add-ons mode/ Click the Start button and type in the search box,
Internet explorer

Click on the suggestion (No Add-ons) or it’s located at,
Start/ All programs/ Accessories folder/ System tools folder/ No add-ons.
http://windows.microsoft.com/en-us/internet-explorer/manage-add-ons#ie=ie-10-win-7
http://windows.microsoft.com/en-IN/windows7/How-to-manage-add-ons-in-Internet-Explorer-9

http://windows.microsoft.com/en-us/internet-explorer/ie-crashes-stops-working#ie=ie-10-win-7

Activate EPM if on a 64 bit version of windows,
http://www.sevenforums.com/tutorials/280434-internet-explorer-10-enable-32-bit-64-bit-ie10-windows-7-a.html#post2312336
Add the Run box to the Start menu list,
http://www.sevenforums.com/tutorials/559-start-menu-add-run-button.html
Open the Run command and Paste this into it and Okay,
"C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe" -extoff
My System SpecsSystem Spec
16 Jan 2014   #3
keith8

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

Hi ThrashZone,

I tried running Internet Explorer (No Add-ons), Using software rendering instead of GPU rendering, running Internet Explorer as an administrator, resetting Internet Explorer settings to the original settings but I still had the same results. Is there anything else I can Try?

Thanks

Keith8
My System SpecsSystem Spec
.


16 Jan 2014   #4
ThrashZone

Win-7 H-Premium 64-bit sp1
 
 

Has ie11 ever worked ?
Try safe mode with networking,
Safe Mode
Advanced startup options (including safe mode) - Microsoft Windows Help
You tried this method as well ?
Add the Run box to the Start menu list,
Start Menu - Add Run Button
Open the Run command and Paste this into it and Okay,

"C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe" -extoff
My System SpecsSystem Spec
16 Jan 2014   #5
keith8

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

Yes IE11 did work. I reset it to IE10 but it did not work either.

I added the Run box to the Start menu and pasted C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe in it but IE just did the same thing (white screen and shut down after a few seconds)

I tried safe mode with networking and IE10 worked.

I reset to normal mode and tried IE again and we got the white screen and then shutdown after a few seconds.

keith8
My System SpecsSystem Spec
16 Jan 2014   #6
ThrashZone

Win-7 H-Premium 64-bit sp1
 
 

Thanks,
Well safe mode with networking would disable AVG and a host of other third party programs and also Viruses....
Unfortunately AVG has made a version that they say is compatible with the 64 bit version of Internet explorer so that's why activating Enhanced Protection Mode didn't do anything positive and also even why No add-ons mode via the run box did nothing positive,
http://www.sevenforums.com/tutorials/280434-internet-explorer-10-enable-32-bit-64-bit-ie10-windows-7-a.html
All I can suggest now is to use a couple of free scanners and Uninstall AVG,
http://www.avg.com/us-en/utilities
Review Jacee’s instructions to run Adwcleaner here,
Ignore the title of the thread,
Instant Savings App


You can use these free tools to see if they find anything,
Manually Update them before running full scans,
Try not to use your computer while the scans are running, (one at a time of course).
Uncheck the box to Activate the Free trial from the final install options,
http://www.malwarebytes.org/products/malwarebytes_free
http://www.superantispyware.com/?tag=SUPERANTISPYWARE
This one is the longest up to 4 hours, the others are only about 45 minutes,
http://www.microsoft.com/security/scanner/en-us/default.aspx
My System SpecsSystem Spec
16 Jan 2014   #7
keith8

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

Hi ThrashZone,

I changed to safe mode with networking and started IE10, then downloaded Adwcleaner and ran it the way Jacee said to. I then changed back to normal mode and started IE10 and it ran normally. I did not remove AVG but I will run the other malware and antispyware programs you suggested.

So it looks as if things are back to normal.

Thank you,

Keith8
My System SpecsSystem Spec
16 Jan 2014   #8
ThrashZone

Win-7 H-Premium 64-bit sp1
 
 

Thanks for the update,
Post the text report Adwcleaner generated so we can see what it found and cleaned,
You should repeat the scans in regular start as well,
Cheers.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 IE 11 opens with blank screen, after a few seconds closes




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Internet Explorer opens and closes in 1s
My IE does not run at all. I have tried 3 times uninstalling and re-installing both from windows add on components and by downloading the setup file from microsoft file, however the problem persists. Also downloaded some ie fix tools (Repair Internet Explorer & one found here...
Browsers & Mail
Computer screen goes blank with only curser for 5-10 seconds at log on
Hi all I have run into a little bit of an annoying problem while logging onto my computer. I get to the login screen, enter my password, it then says welcome and fades out like usual. But insted of it going to my desktop it just goes blank for five to ten seconds with only the curser in the center...
General Discussion
Microsoft Security Essentials Closes as soon it opens...
When I try to run Microsoft Security Essentials it opens but close instantly after. I have that little white flag with a red X on the bottom right of my screen. It says that I have to turn on Windows Security center service, but when I try to do so by clicking on the message, a window appears...
System Security
IE9 opens for a split second, then immediately closes.
Thought this would be a good place to ask this...if not, feel free to point me in the right direction. I've had this problem ever since the first betas, thinking that it would eventually work or "be fixed"--but even the release candidate and now the final has the same issue. When I install...
Browsers & Mail
Everything opens, closes and minimises in slow-motion!
FIXED
BSOD Help and Support
Blank Screen for 30 Seconds before boot starts?
On my old Sony laptop this problem never occurs, but after duel bootng OSX and Windows 7 on my MacBook I get this possible problem on every boot. My MacBook starts as nromal, I select Windows 7 (OSX boots fine) and it just hangs on a blank screen for around 20 seconds with an underscore flashing...
Performance & Maintenance

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:02.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App