Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Web pages not loading properly in IE & Firefox

05 Feb 2014   #1

Windows 7 Home Premium x64
 
 
Web pages not loading properly in IE & Firefox

I've been wrestling with this problem a while now and none of the solutions I've found so far has worked.
I'm having problems with IE 11 & Firefox 27.0 displaying web pages properly. I get tons of "This page can't be displayed", "The website declined to show this page" and additionally in Firefox only - "The connection was reset". but I can refresh the page and it loads correctly. I'm up-to-date as far as Windows Update & Flash Player are concerned.

Also, IE plays videos on youtube with no problem but can't play them on vevo. Interestingly, I added vevo to IE 11's compatibility view and got a popup saying "Looks like you're using a version of Internet Explorer that we no longer support. Please upgrade to Internet Explorer 10 or later, or try using a different browser, and come back to VEVO.com to start watching new and classic videos".

Firefox plays videos on both youtube and vevo without problems.

Anyone have any ideas on what's going on?

Thanks,
t2380


My System SpecsSystem Spec
.

05 Feb 2014   #2

Win-7 Home Prem 64-bit 7601 Free SP1
 
 

Hi welcome to SevenForums,
Update your browser is common for a website that doesn't recognize comp-view when it's being used by Internet explorer,
Press the F12 key when you get the popup message and verify what is being used,
For ie9-10 Click Browser mode and check ie10 if not checked.
You might see this to get rid of what ever comp-view lists that exist on your machine,
This applies to All versions of ie,
http://www.eightforums.com/tutorials/33571-google-search-display-issue-internet-explorer-11-fix.html
My System SpecsSystem Spec
08 Feb 2014   #3

Windows 7 Home Premium x64
 
 
Web pages not loading properly in IE & Firefox

Appreciate the help.
I made a mistake using the word popup, the page just changes to show the message. Unchecking "Use Microsoft compatibility lists" and rebooting doesn't help. I'm wondering if it has something to do with video drivers or a problem with Flash and IE 11. Something else I noticed was in System and Security in the Control Panel it shows Flash Player (32-bit) even though when I downloaded Flash it said I was getting the 64-bit version.
I would try updating the video drivers but HP hasn't released updated drivers for my video card in years and the ones on the ATI site won't install and tell me I need to see my PC manufacturer for the driver.

thanks,
t2380
My System SpecsSystem Spec
.


08 Feb 2014   #4

Win-7 Home Prem 64-bit 7601 Free SP1
 
 

If you think your driver is not quite working,
Switch to Software rendering,
http://www.sevenforums.com/tutorials/149063-internet-explorer-gpu-hardware-acceleration-turn-off.html
Otherwise I wouldn't worry about the 32 bit flash listing it's perfectly normal ie11 uses mostly 32 bit processes by default,
Unless you've activated Enhanced protection mode which if so I would doubt any videos would play,
http://www.sevenforums.com/tutorials/280434-internet-explorer-10-enable-32-bit-64-bit-ie10-windows-7-a.html
There's another option for flash though,
http://www.youtube.com/html5
But ultimately verify Gear symbol on the top right and Safety,
Make sure Activate x filtering is not effecting video playing on Vevo,
Cheers.

You would need to delete your browser history to complete getting rid of the comp-view lists from Microsoft,
I've personally never had to add a site to the comp-view list before ?
Clear your cache,
Open ie,
Use Ctrl+Shift+Delete or Gear symbol/ Safety/ Delete browser history,
Check All of the boxes/ Uncheck the very top box and Delete,
Close and reopen ie.
My System SpecsSystem Spec
09 Feb 2014   #5

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

Try the same websites in Safe Mode with Networking. It's a quick check to see if the issue is with windows in normal mode only.

Safe Mode

If the problem does not occur in safe mode, try a clean start to see if there is a conflict.

Troubleshoot Application Conflicts by Performing a Clean Startup

A Guy
My System SpecsSystem Spec
17 Feb 2014   #6

Windows 7 Home Premium x64
 
 

In Safe Mode with networking & IE I get the same old "...using a browser we don't recognize..." message as stated above. Sometime in the last few days vevo quit working in Firefox too. Problems with having to reload pages before they display properly persists.

t2380
My System SpecsSystem Spec
17 Feb 2014   #7

Win-7 Home Prem 64-bit 7601 Free SP1
 
 

Post a link to the site where the issue is occurring,
Also use the Fill in your system spec's link above my hot signature,
So we might be able to see if there are any drivers available,
Cheers.
My System SpecsSystem Spec
17 Feb 2014   #8

W7 Pro SP1 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by t2380 View Post
...Something else I noticed was in System and Security in the Control Panel it shows Flash Player (32-bit) even though when I downloaded Flash it said I was getting the 64-bit version....
It is easy to check - just look at task manager.

The 32bit flash app is the control panel applet. It can be used to set the properties of the 64bit flash app.
Name:  flash.png
Views: 12
Size:  24.1 KB
The 64bit flash app is what plays the videos.

Vevo has a problem. I could not get a video to play using IE11 (64bit or 32bit), Pale Moon 24.3.2 (64bit), Chrome 32.0.1700.107 32bit.

Notice that even with EPM off, IE's 64bit parent process loads a 64bit flash player into a 32bit child window.
Web pages not loading properly in IE & Firefox-vevo.png


Attempts to play the video at this link...
http://www.vevo.com/watch/buck-22/achy-breaky-2/
Are shown in the screenshot above and the screenshots below:
Web pages not loading properly in IE & Firefox-vevo8.png

Web pages not loading properly in IE & Firefox-vevo9.png

Web pages not loading properly in IE & Firefox-vevo10.png

The only version that did not give that error was IE11 - but it still would not play videos.


My System SpecsSystem Spec
17 Feb 2014   #9

W7 Pro SP1 64bit
 
 

Also tried different DNS...
...with Firefox, Opera and Safari:

Web pages not loading properly in IE & Firefox-vevoff27.png

Web pages not loading properly in IE & Firefox-vevoo19.png

Web pages not loading properly in IE & Firefox-vevos5.png


My System SpecsSystem Spec
17 Feb 2014   #10

Win-7 Home Prem 64-bit 7601 Free SP1
 
 

The featured videos played well,
The video you posted I used the search for it and after going into full screen mode with the F11 key found it here,
http://www.vevo.com/watch/buck-22/ac...2/USUYG1041705
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Web pages not loading properly in IE & Firefox




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Web pages not loading properly in IE & Firefox
Thread Forum
Facebook pages not loading properly Browsers & Mail
Solved Web pages not loading properly Browsers & Mail
IE 8 Not loading pages properly I think its Flash that is causing it? Browsers & Mail
Firefox pages not loading Browsers & Mail
Firefox 5 Doesn't Display Web Pages Properly w/ Windows 7 Browsers & Mail

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:12 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33